Karantina Günlerinde Nasıl Vakit Geçiriyorsunuz?

Anime yazmadım ama o da çok büyük bir yere sahip tabii ki :droll:

4 Beğeni

Ben zaten evden çalıştığım için çok bir şey değişmedi hayatımda. Sabah kalkıp biraz kitap okuyorum ya da doğrudan çalışmaya başlıyorum. Sonra kahvaltı ediyorum, sonra çalışmaya devam. Akşam yemekten sonra ya oyun oynuyorum ya da bir şeyler seyrediyorum. Yatmadan 1-1.5 saat önce de ekran ile ilişiğimi kesip kitap okuyorum. Tek fark arada paraka çıkıp dolaşıyordum ya da hafta sonları arkadaşlarla buluşuyordum, onu yapmıyorum bir tek.

4 Beğeni

4:30 da kalkıyorum. Yemek yiyip kimseyi uyandırmamaya çalışırken 45 dak. falan geçiyor. Kütüphaneye gitmek mümkün olmadığından ekitap okumaya başlıyorum. Eğer uykum gelirse koltuktaca uyukluyorum, yoksa tüm gün başım ikiye ayrılıcak gibi oluyor. Öyle-böyle saat 10 oluyor, herkes uyanıyor. Haftada 2 defa ders çalışıyorum. Daha önceden neredeyse kitabı bitirecek kadar ders çalışdığım için ders saatlerini azalttım. Sonra satranç oynuyorum. Televizyon izliyorum. Izlediklerim de ya çizgi filmdir, ya da soru-cevap programlarıdır. Pek fazla film izlemem. Arapça okumayı öğrenmeye çalışıyorum. Biraz yardımla okuya biliyorum. Harry Potter kitaplarını yeniden okumakla meşgulüm. Karanlık prensin yeni bölümünü bekliyorum. Bazen geleceğime e-mailler yazıyorum. Ocakta bir mektup yazmıştım, mayısta gelecek, ama beklemiyorum, sürpriz olsun. Bir de ders çalışdığıma annem inanmıyor. Eh ben de onu ikna ederek vakit kaybedecek değilim. Karantina bittiğinde çalışdığım konuları gösteririm. Bazen de okul ne zaman açılacak diye düşünüyorum.
Akşam olduğunda da uykum gelir-gelmez uyurum. En geç 11:30 da. Ve yarın zaman döngüsüne girmiş gibi her şey tekrarlanır. Günün büyük bir kısmını kitap okuyarak geçiririm.

6 Beğeni

Gelecekteki kendime mektup yazma fikri hep ilginç gelmiştir, ama hiç denemedim. Kağıdın başına geçince boş boş bakacağımdan korkuyorum herhalde :bender:
Bu arada, üniversite sınavına mı hazırlanıyorsunuz?

4 Beğeni

Yok ortaokul derslerimi yapıyorum. 8. sınıftanım. Böyle hiç ders çalışmadan vakit geçirmemeliyim. Bir de kendime mektup derken kağıt üzerinde değil, emaili kastetmiştim. https://www.futureme.org/ burdan istediğiniz tarihe mektup yollaya bilirsiniz. Zamanı geldiğinde mektubunuzu email adresinize yolluyor.

4 Beğeni

Posta Kutusundaki Mızıka’dan aldığım gazla bakayım siteye hemen :slight_smile:.
8. sınıf nasıl geçti anlayamadığım bir seneydi. Şimdi önümdeki 2 yıl da aynı olacak diye ödüm kopuyor. Bi bu sene vardı arkadaşlarla fazlaca vakit geçirebileceğim, o da yok artık.
Bu mesaj da daha çok dök içini rahatla başlığına uygun gibi oldu ama… :grin:

4 Beğeni

Ben geç saatte uyur,geç saatte de kalkarım. :grin:Saat 11- de kalkıyorum ve elimi-yüzümü yıkayıp yemek yedikten sonra en sevdiyim ders olan Fizik çalışırım.Sonra 1 saat KayıpRıhtım’da mesajlara bakarım ,arkadaşlarla konuşurum.Telefondan e-kitap okurum.Telefonu kapatıp,şiir yazarım.Sonra dışarı çıkıp köpeğimle oynarım(köpeğim iyileşti bu arada :slightly_smiling_face:) .Akşam saat 8 gibi yeniden dışarı çıkıp 200 kere ip atlarım.Sonra evde yine kitap okurum.KayıpRıhtım’a bakarım.Hayatım döngüye girdi resmen :smiley: :sweat_smile:.Bazen bakkala giderim.(Aslında annem zorla gönderir. :woman_facepalming:)Bazen de boş-boş tavana bakıp,geleceğimi planlarım ve kendimle konuşurum.Evde kalmaktan delirdim galiba. :woman_facepalming: :joy:

6 Beğeni

Pek fazla uyku tutmuyor beni o yüzden çokta uyuyarak vakit geçiremiyorum :grin: cep telefonunu kurcalıyorum, kitap okuyorum bazen televizyon izliyorum, bazen de ders çalışıyorum :nerd_face: akşamlar da ailemle oyun oynuyorum bu kadar :joy:

5 Beğeni

Saat 9 da kalkarım.Elimi-yüzümü yıkayıp yemek yedikten sonra bilgisayara bakıyorum.15-20 dakika sonra derslerime başlarım.Günümün çoğunu ders çalışarak geçiriyorum.çünkü başka aktivitem yok.Diziye akşam saat 9’da bakıyorum.Serinin süresi 2 saat.Sonra uyurum. :face_with_hand_over_mouth: :blush:

5 Beğeni

Merhaba. Ben karantina günlerinde çoklu kitaplar okuyorum, yabancı diller öğreniyorum.

5 Beğeni

Kıçım hiç yer görmedi :man_facepalming: hatta memleket toprağını bile yarı yarıya gördüm.

3 Beğeni

Nevin gibi

Sait Faik Abasıyanık - Kayıp Aranıyor

10 Beğeni

Nöbet tutarak…

6 Beğeni

Hayırlı teskereler :slightly_smiling_face:

6 Beğeni

Oha müthiş konu olurdu eğer kendi evimde olsaydım. :sweat_smile:

Annemlerle birlikte tüm karantina boyunca yaptıklarım: erken karantina sürecinde ders çalışmak ve ev işi yapmak ; orta karantina sürecinde (dersler bittiğinde) denize gitmek, örgü örmeyi öğrenmek ve ev işi yapmak ; geç karantina sürecinde okula dönmeye gün saymak, reçine ile uğraşmak ve ev işi yapmak.

1 Beğeni

Dershaneye gidiyoruz. Ders çalışıyoruz. Eve geliyoruz biraz daha çalışıp dizi izliyoruz :slight_smile:

Karantina olduğu için evde olmam gerekirdi galiba. Dün sabah 8’de evden çıktım, akşam 9’da döndüm, fena başağrım vardı :sweat:

Genellikle basarak(dumbell ile)