Karantina Günlerinde Spor

Böyle bir ihtiyaç olduğunu görüp, bu hizmeti başlatıyorum;

Korona nedeniyle bütün gün evdesiniz ve sürekli kilo mu alıyorsunuz?

Formu doldurup mesaj atın. Antrenman düzeninizi oluşturalım.

( Yarın en az 1 hafta internetten uzak karantinada olacağım. Bugün elimden geldiğince yardımcı olabilirim.)

Önceden spor geçmişiniz var mı? Varsa ne kadar neler yaptınız?

Herhangi bir eklem rahatsızlığınız, ağrınız var mı?

Spora ayırabileceğiniz 2 metre karelik bir alanınız var mı?

Evinizde ip atlama imkanınız var mı?

Şınav çekebiliyor musunuz? Çekebiliyorsanız kaç tane?

Barfiks çekme imkanınız var mı? Varsa kaç tane çekebiliyorsunuz?

Elinizdeki imkanlarla, su şiseleri vb. kullanarak kendinize spor aleti yapmak ister misiniz? Yoksa üşenir misiniz?

Elinizde kullanabileceğiniz hiç spor aleti var mı? Varsa neler?

Zıplamanız mümkün mü? Bina içinde sorun oluşturur mu?

Günlük ne kadar zaman ayırabilirsiniz? Tam olarak amacınız nedir? (Kilo almamak, zaman geçirmek, daha sağlıklı olmak, güçlenmek vb.)

8 Beğeni

Spor salonuna başlayacaktım, yağ oranını düşürecektim, çok yiyorum diyenlerin intermittent fasting beslenme biçimine bir göz atmalarını öneririm. Spor ve protein ağırlıklı beslenmekle birlikte ciddi oranda yağ yakıyor ve önemlisi aç kalmıyorsunuz üstelik kendi idaredenizle sağlıklı besleniyorsunuz. Şimdi uzun uzun anlatmayayım sizler bir göz atın. Elbette mani bir sağlık sorununuz yoksa.

Spor ise aman evde ekipman yok diye yapılmayacak birşey değil, kendimize dürüst olalım yan gelip yatacak çok saatimiz olabilir bunun bir kısmını kendimizle ilgilenerek geçirelim… Koltukları ağırlık olarak, dolapları direnç olarak kullanarak kullanan insanlar gördü bu gözler bu yüzden bahane yok.

5 Beğeni

Hayvan gibim kilo alıyorum ya :frowning: ne koşular kaldı ne bişi. Evde de aktifim ama yiyiorum yine de :frowning: iştahım açıldı resmen. Püüüf. Bunu dök içini rahatlaya mı yazsaydım acaba? Ama sebebi de virüs… Ne planlarım vardı nelerle uğraşıyorum ya… Hay bin kunduz!!!

6 Beğeni

Bende tam spor salonuna başlayıp yavaş yavaş yağ oranımı düşürmeye başlamışken tekrar eskiye döndüm zoruma gitti.

4 Beğeni

Sigarayı bıraktım ben de, iki hafta oldu ama kilo olayı sorun olmaya başladı. Bazen hem sıkıntıdan hem sigara yoksunluğundan Nutella kaşıklarken yakalıyorum kendimi.

7 Beğeni

Huaaaa… boyle bi baslikmi varmis…

1 Beğeni

Ben de kilo alamıyorum. Öyle çok uğraştığım yok ama biraz kilo alsam iyi olabilir. Tüm gün evdeyim, iştahım da iyi bence. Ama aynıyım hep :grin:

4 Beğeni

Doğuştan şanslı ve sinir bozucu insanlardan :slight_smile: İki kuzenim 2 katım kadar yer zerre kilo almıyor, içten içe gıcık oluyorum bunlara.

1 Beğeni

O hissi biliyorum. Ne zaman misafirliğe gitsek ve tatlı gelse, bakıyorum bazıları hiç dokunmamış. Bazıları bir tane alıp bırakmış. Hele bazen önüme 3 tane baklava koyuyorlar işte tamam. Utanmadığım zamanlar başkalarının tatlılarını da yiyorum :joy: :joy:

5 Beğeni

Tanıdık geldi bu sahne, en son kuzenim kendi yemeğini bitirip üstüne bir de benim tabağımdakini de bitirince insan nasıl ve neden cinnet geçirebiliyor anlamıştım.

4 Beğeni

Doğuştan şanslı dediğiniz insanları günde 1500 kaloriye ihtiyacı varken 2500 kalori aldığında görün :smile: öyle bir dünya yok kendimizi kandırmayalım…

Beslenme biçimi ve ne yediğimizi bilmek önemli.

Örneğin bazı insanların atıştırmalık niyetine yediği bazı gofletler 160 200 kalori ki ezici çoğunluğu karbonhidrat ve şeker. Şimdi bundan iki tane yerseniz 10 dk sonra hala aç olursunuz ve bu kaloriyi yakmak için ciddi çaba sarf etmeniz gerekir. Hem gofleti yiyip hem aldığımız ekstra kaloriyi harcamak için birşey yapmazsak kg alırız. Sonra ne yedim ki ben? 2 minik goflet sadece :slight_smile:

Bunun yerine 200 kalori değerinde lif, karbonhidrat, sağlıklı şeker/yağ ve protein alabileceğiniz sağlıklı, bir tabak dolusu ve üstelik sizi 10 dk acıktırmayıp uzun süre tok tutacak besinler alabilirsiniz. Böylece hem göz doyar, hem vücut.

4 Beğeni

Bu başlığın daha aktif olmasını bekliyordum. Sonuçta spor, kilo önemi olmadan herkesin yapması gereken bir şey. Şeker hastalarına derler ki şu 3 şeyi aksatmadan yaparsan hayatında hiçbir sorun olmaz. Bunlar:
Dengeli beslenme
Düzenli spor
Düzenli ilaç kullanımı

Aslında şeker hastası olmadan dengeli beslenmeye dikkat etsek ve düzenli spor yapsak bu durum hepimiz için geçerli olur. Sağlık elden gitmeden önce sağlığımız için çaba sarf etmek lazım. Ben uzman değilim. Ama elimizin altında internet var. Her yerden gereken bilgiyi bulabiliriz.

Şöyle bir yazı buldum. Buraya da eklemek istiyorum. 6 haftalık spor programı var burada. Şınav, mekik ve barfiks için gereken programı bize sunuyor. Sıfırdan başlayıp 100 şınav garantisi veriyor. Ben bu programa başladım. Aslında bu hafta 3. Haftaya geçecektim ama ısınma hareketi yapmadan kendimi zorladım, sonuç belim incindi :smile: Isınma hareketi yapmayı ihmal etmeyin derim. Yazı baya uzun, özetlemek isterdim ama zor olurdu bu. Öyleyse daha fazla lafı uzatmadan buyrun.
Şınav, mekik ve barfiks programları

Not: Mekik programı tavsiye etmiyorum. Yararından çok zararı var.

2 Beğeni

Aslında harcadığın kaloriden fazlasını alırsan kilo almaman imkansız. Ya yetersiz besleniyorsundur ya da kalorisi düşük yiyeceklerden çok yiyorsundur ve çok yiyorum sanıyorsundur. Kalorileri takip edersen rahat kilo alabilirsin bence.

1 Beğeni

Şimdi dediğin gibi baktım da kalori değerlerine. Sanırım hemen hemen harcadığım ve aldığım kalori değerleri aynı :slight_smile: Buna dikkat edeceğim bundan sonra.

2.5 aydır evdeyim. 2 haftada 1 markete gitmek dışında dışarıya hiç çıkmadım. Haliyle vücut sinyal vermeye başladı. Beyin ne kadar konsantre olmak istese de eklemlerim çatırdamaya başlamıştı resmen. 1 hafta önce ısınma + şınav/ mekik/ plank gibi hareketleri 30 dakikayı geçmeyecek şekilde uygulamaya başladım. Çok rahatım ve huzurluyum. Herkese de tavsiye ederim. (normalde yürümeyi, merdivenler yardımıyla kendi katıma çıkmayı, yokuş yukarı hızlı adımlarla yürümeyi vb.) çok sevip uygulardım. Artık küçültülmüş hallerini ev ortamında yapmak zorundayım…

7 Beğeni

Böyle bir konunun varlığını şuan öğrendim. Ne ara kaçırmışım diye merak ediyorum. :slight_smile:

Ben son 5 ayda gördüm ki kilo almada ve kilo vermede iki şeyi çok önemli.

  1. Düzenli Spor
  2. Düzenli ve sağlıklı beslenme

Bu ikisini tercihinize monte ederseniz kesinlikle başarılı olursunuz.

Yaklaşık 3 ay önce 2 aylık bir düzenli spor yapmışlığım var. 55 kilodan 63 kiloya kadar çıkmıştım. Bu başarımdaki en büyük etken ise ara öğünlerimin protein ve lif ağırlıklı olmasıydı.

Sabahları protein ağırlıklı beslenme çok önemliydi. Sebze eksik olmuyordu tabii. :slight_smile: Öğlen yemeğinden önce ara öğün olarak form bisküvilerinden yerdim ve yanında 2 porsiyon meyve. Öğle yemeği baklagillerden olurdu çoğu zaman. Daha sonraki ara öğünde meyve yerdim. Akşam yemeğınden 2 saat sonra spor yapardım. Sporun ardından ise kendi özel karışımımdan yerdim. İçim fit süt, yulaf ezmesi, cicibebe ve etinin protein ağırlıklı kurabi bisküvisini karıştırır yerdim. Bazı zamanlar bunlara ek ceviz ve badem de koyardım içine. Mükemmel bir öğündü benim için. :slight_smile:

Benim daimi beslenmem buydu. Spor içinse google playden keşfettiğim bir uygulama yardımcı oluyor bana. Google Playden indirirseniz premium almadan bir işe yaramıyor pek. O yüzden modlu apk dosyasını indirerek kurdum. Çalışma planım ise tek bir yer değil de tüm vücuttu. Programı merak eden olur diye de şuraya bırakıyorum. İsmi Home Workout.

6 Beğeni

Yks çalışmaları ile yoğun antrenmanı tutturamadım ben. Ondan dolayı her gün 15 dakika boyunca öğrendiğim egzersiz çeşitlerini uyguluyordum. Sınava 1.5 ay kaldı. Tek işim ders ve burası. (bugünden itibaren burayı da birazcık rafa kaldırıyor gibi olacağım :/)

4 Beğeni

Şu sıralar yeltendiğimdir.
pumatrac diye bayağı iyi bi uygulama var playstoreda onu kullanarak başladık bugün bakalım, ilerleyen günlerde koşu yapsam diyorum sabah 5’te falan kimsecikler olmaz ayrıca spor yaparken sıkılıyor veya tam odaklanamıyorsanız müzik idealdir.

edit: sabah beşte yürüyor her zaman olmasa da arada koşuyorum yürürken almanca öğreniyorum puma harbi kaliteli yapmış önerilir

3 Beğeni

Keşke çok yiyip kilo almasak…Ne güzel olurdu be… :sweat_smile:

2 Beğeni

Başlığın açılışından beri epey olmuş ama yazacağım.

Hani “Pazartesi rejime başlıyorum.” cümlesi vardır bilirsiniz. Benim için bu spor için var. Haftaya spora başlayacağım kesin, diye diye hayatımda hiç spor yapmadım. Haftaya ya unutuyorum ya da kesinlikle üşeniyorum. Bunun bir sebebi sanırım düzenli bir şey olması ve sistematik gitmesi. Ben böyle düzen içeren şeylerden nefret ederim. Düzenli ilaç kullanımı bile beni deli eder. Sanki birisi beni boğazlıyormuş gibi oluyorum. Canım istediğinde yapayım demek de saçma çünkü canım hiç spor yapmak istemiyor. Neredeyse hiçbir şeyi sevmem. Yürümek, koşmak, zıplamak, yüzmek, asılmak, yuvarlanmak, top sürmek, meditasyon, takla atmak, yumruk atmak vs. Hiçbirisinden hoşlanmıyorum. Sağlıklı beslenmeye özen gösteririm ama kesinlikle düzenli beslenmem. Düzenli beslenince net kilo alıyorum. Aldığım tüm kilolar ameliyatlarımdan sonra oldu.

Sanırım spor benim için yaratılmamış. :grimacing:

3 Beğeni