KARZ gezegeni, Andromeda Galaksisi’nde yüzen; Dünya ile kader ortaklığı kurmuş, büyüleyici bir diyardır. İlk kitapta henüz ana olaylara tam anlamıyla giriş yapılmasa da Karz’ın geçmişine, destanlarına ve temellerine aşina olmanız için küçük hikâyeler kronolojik bir şekilde anlatılmaktadır. Çay Ninesi’nin, Slenk adındaki yaratığı sudan çıkarmasıyla başlayıp Erlik adlı canavarın yıldızlardan düşmesine kadar uzanan yaklaşık yüz yıllık bir tarihi, farklı noktalardan sizlere yansıtmak istedim.
Kitapta, evrenin kaderini yönlendiren cadılar, ejderhalar ve irade ile akıl sahibi ırklar arasındaki çatışmalar sinematik bir dille anlatılmaya çalışıldı. Epik bir eser ortaya çıkarmak ilk önceliğimdi. Umarım okurken, benim yazarken aldığım kadar keyif alırsınız.
Kitabı yazarken Dünya mitolojilerinden, Türk mitolojisinden, destan kültüründen ve halk masallarından ilham aldım. Bir fikir kitabından çok, bir yolculuk yazmaya çalıştım.
Yine Karz’da geçen bir roman serisi üzerindeki çalışmalarım da devam ediyor. İyi okumalar ![]()
KARZ KRALLIĞI HARİTASI ![]()