Kayıp İcatlar

Arkadaşlar hani televizyonda ya da sosyal medyada yeni bir şey görürüz de ben bunu daha önce düşünmüştüm deriz. Hepimizin başına gelmiştir bu olay. Ben de böyle düşünerek bu konuyu açtım. Eğlenceli olacağını umuyorum.

Öneri üzerine konunun ismini değiştiriyorum arkadaşlar.

4 Beğeni

Teypte kaset dinlediğimiz dönemlerde kaseti ileri geri sarmak, istediğiniz şarkıyı bulmak epey zahmetliydi. Bir cihaz yapsalar, örneğin 5 tuşuna bassak 5. şarkı çalsa, yani istediğimiz şarkıyı hemen dinleyebilsek ne güzel olurdu diye düşünürdüm. Yıllar sonra ipod vs üretildiği zaman çok hoşuma gitmişti :slight_smile:

1 Beğeni

Bir de çocukluğumda, rüyalarımızı kaydeden bir cihazın hayalini hep kurardım. Henüz öyle bir cihaz icat edilmedi ama sanırım bir gün o da olacak.

4 Beğeni

Bu benim icadım. Beni mi izliyorsunuz :face_with_monocle: Bununla ilgili güzel bir film vardı ama ismini unuttum.

1 Beğeni

Aynı şeyi mi hayal etmişiz? :smiley:

1 Beğeni

Biraz öyle olmuş evet :smiley:

1 Beğeni

Mp3’ lerin şahlandığı, kasetlerle ve CD’ lerle yarıştığı, insanların hala müzik marketlere cd ve kaset almaya gittiği dönemlerde insanlar kaset veya cd alıp tüm albüme para vereceklerine mp3 çalarları veya telefonlarıyla müzik marketlere gidip orada mp3 satmak için bulunan bilgisayara gidip başındaki kişiye cihazını uzatıp istediği parçaları indirtip sadece o parçanın parasını ödeyip çıksa ne kolaylık olurdu diye düşünürdüm. Sonra işte Spotify çıktı ve patladı gitti. :smiley: :smiley: :smiley: (Sony Walkman mp3 çalarım hala çalışıyor) :smiley:

ÖNERİ: Konu güzel fakat konunun başlığını ‘‘Kayıp İcatlar’’ şeklinde değiştirsen ve insanlar senin temana ek olarak sadece meşhur icatları değil de herhangi bir konuyla ilgili zihni sinir projelerini de sunsalar daha kapsamlı olur gibi geldi. :slight_smile:

2 Beğeni

Öneri için teşekkürler. Bir de böyle deneyelim bakalım.

1 Beğeni

Çocukların apartmanın aşağısında gürültü yaparak oynadıkları yere pek çok mikrofon yerleştirilecek. Bu mikrofonlar drone hoparlörlere bağlanacak. Aşağıda gürültü başladığında mikrofonlar ve dronelar akitfleştirilecek. Dronelar gürültücülerin evlerinin penceresine bakacak şekilde sabitlenecekler. Aşağıdan alınan ses fazlalaştırılarak hoparlörlerden iade edilecek. Biz buna İADEİ AVAZ diyoruz. :smiley: :smiley: