Kayıp Rıhtım Forum Kütüphanesi Fikri

Merhaba arkadaşlar. Forumda bir çok kullanıcı bazı kitapların basımı olmadığından yakınıyor(haklı olarak). Ve bazı kullanıcılar da bu kitapları zamanında alıp okuduklarını söylüyorlar. Benimde aklıma bir fikir geldi. Bu basımı olmayan kitapları elinde mevcut olan arkadaşlar olmayanlarla paylaşsa çok yaralı olur diye düşündüm ve forum içi bir kütüphanemiz neden olmasın dedim. Bu konu hakkında fikirlerinizi almak isterim.

3 Beğeni

Aslında askıda kitap gibi bir uygulama denenebilir ama çoğu kişi elinde tutmak istemediği kitapları satıp yeni kitap almak için kaynak yaratmaya çalıştığı için uygulanacağını hiç zannetmiyorum.

Bir de mesela ben, kişisel olarak insanlara olan güvenini yitirmiş biriyim. Elimde baskısı olmayan kitap olsa verdiğim kişi okumak için mi alıyor satmak için mi alıyor emin olamazdım ve muhtemelen dünyanın en işleyen sistemi bile yapılsa katılmazdım.

3 Beğeni

Nasıl güveneceğiz? Bahsettiğim bir kitap mesela 250 lira ederi olan 2001 serisi. Bende mevcut
1- Adam aldı kaçtı getirmedi geri, nasıl peşine düşeceğiz?
2- Aldı üstüne kahve döktü, kitabı yıprattı, Sayfasını kopardı. Nasıl engelleyeceğiz?
Değerli olmayan kitaplar için yapilabilir belki ama mesela ben elimde nadir bulunan bir kitabı fiyatı yüksek olmasa bile vermek istemem. Başına bir şey gelirse diye.
Bu bahsi geçen kitapları okumaj için PDF daha mantıklı bence.

4 Beğeni

Güzel fikir evet ama olmaz bence de. Hem zahmetli hem de fırsatçılara gün doğabilir. Bu forumda kimse fırsatçı olmasa bile yeni birisi konuyu bulup hemen faydalanmaya çalışacaltır.

4 Beğeni

Aslında harika bir fikir. Ama arkadaşların da dediği gibi sorunlar ortaya çıkıyor. Yazılanlara ek olarak bazen alışkanlıklar da uyuşmuyor. Örneğin kimisi kitap ayracı kullanmaz, sayfanın kenarını katlar. Değerli kitaplarda böyle katlanmalar, eziklikler istemez kimse. Böyle olunca biraz zor gözüküyor. Ama fikri takdir ettim. Uygulanabilir olsa harika olur.

2 Beğeni

Kitaplar dijital olarak paylaşılırsa belki işe yarar ama onun da yasağı var.

Üç haneli fiyatlara alıcı bulabilen nadir kitapları her kim olursa olsun tanımadığınız bir kişiye göndermek pek akıl karı değil. Ben yapmam kimseye de yapmasını tavsiye etmem. Eğer amaç metini okumak ise zaten internette elinizi sallasınız her kitabın pdfsine epubına çarpıyor.

1 Beğeni

Bu konuda üstteki yazan arkadaşlara katılıyorum. E-kitap çok gelişti artık, epub veya pdf formatında bulunuyor her kitap. Ben ille de kitabı elime almak istiyorum diyorsanız, kütüphanelere bir bakabilirsiniz.

İsterseniz de bu adres ile hangi kitabın hangi kütüphanede olup olmadığını sorgulatabilirsiniz.