Kayıp Rıhtım Forum Üyeleri Kitap Önerileri 1: Bilimkurgu Kitapları

Silo ve Sürgün Gezegeni listede var, diğer iki kitabı listeye ekledim.

2 Beğeni

Elin değmişken korku gerilim de mi yapsan? Cinler, periler fantastiğe de girer ama Undine misal sırıtır şimdi.

1 Beğeni

Bunlardan sonra Dünya Klasikleri - Türk Klasikleri yapma düşüncem vardı. Evet Korku - Gerilim de yapabiliriz.

2 Beğeni

John Carter Serisi olabilir.

2 Beğeni

Tuhaf John
Ay’daki Adam
Kaos Yürüyüşü

Hatta, vakıf, imparatorluk ve robot tek bir seridir de denilebilir.

2 Beğeni

Işık tanrısı - zelazny
Yenilmez - lem

1 Beğeni

Çok kişi bilmez fakat Frederik Pohl un bol ödüllü.okumaya doyamadığım.Hiçi destanı (serisi ) mükemmeldir.

Normalde 6 kitap fakat maalesef 3 kitabı Türkçe’ye kazandırıldı.
İthaki duy sesimi…

1 Beğeni

BKK içinde basacaklarını söylemişlerdi bir zamanlar.

1 Beğeni

Katilbot Günlükleri serisi - Martha Wells
Bağlılık Serisi - John Scalzi
Enginlik Serisi - James S. A. Corey
Zamanın Çocukları Serisi - Adrian Tchaikovsky

2 Beğeni

Oraya en azından bir adet Iain M. Banks ekleyebilir miyiz? Bence Cebirci ama genel okuyucu için Phlebas’ı Hatırla daha iyi bir seçenek. Andy Weir - Kurtuluş Projesi de yine eklenebilir listeye. Listeyi genişletmek adına Lem, PKD, Ursula gibi isimlerin daha fazla kitabını ekleyebiliriz. 25 biraz çok olacak ama 10 olursa da dune, vakıf, uzay destanı, otostopçu vs derken klasik eserleri önerip geçeceğiz…

Bu arada Yaban Diyarlarda Yabancı, Uzay Gezgini Tuf ve Zamanın Çocukları da eklenebilir…

3 Beğeni

Hainlein - Yaban Diyarlardaki Yabancı ve Yıldız Gemisi Askerleri
Moorcock - İşte İnsan
Frederik Pohl - Pısırıklar Çağı ve Hiçi Destanı kitapları
Harry Harrison - Yer Açın Yer Açın
Alfred Bester iki kitabı da
Doris Lessing - Kanopus Arşivleri serisi
A.E. van Vogt - Null A Dünyası

2 Beğeni

Taslak listede kitap - seri sayısı 104’e ulaştı.

Baskısı olmayan ve Türkçe de yarım kalan serilerin kitaplarını listeye eklenmesi:

Listeye eklenmesi yazıldığı için taslak listeye ekledim ama baskısı olmayan ya da yarım kalan serileri listeye eklemek ve oylamak bana pek doğru gelmiyor.

Olmayan bir kitabı, yarım bir seriyi önermek yerine anklet listemizde sınır 100 olacağı için başka kitaplar eklemek daha doğru olur diye düşünüyorum.

Bir de örneğin bir yazardan kaç kitap ekleyeceğiz listeye, bir sınır olmalı mı?

1 Beğeni

Ben Cebirci yazacaktım ama sonra bkk (bilimkurgunun köpeği) olmayan okura ağır gelir diye yazmadım hocam. Kitabı okuyabilmek için Yavaş Kahin olmak lazım malum.

3 Beğeni

İki liste yapılamaz mı? Ortadan bölüp, sonra yüzdelere bakıp karar vermek gibi…

1 Beğeni

Nereye gideceğine bakalım istersen? 200 olursa çift anket çıkarız.

Baskısı olmayanlara da ayrı yapalım anket olmaz mı? Tavsiye ediliyor, basmamız lazım diyen yayınevi çıkar şansımıza belki :grinning:.

2 Beğeni

Neuromancer
Frankenstein
R. U. R
Zima Mavisi
Rosewater serisi
2312
İnsanlık Deneyi - Erbuğ Kaya

Çift anketler sanki pek sağlıklı olmuyor gibi. Gruplanan kitaplar kendi aralarında yarışıyorlar gibi…

Yine örneğin taslak listeye Mehmet Eroğlu Varlıklar 1 kitabını ekledik. Muhtemelen bu kitabı forumda iki kişi okumuşuzdur, :slight_smile: listede kalabalık yapması dışında hiç bir katkısı olmayacak bu kitabın listeye.

Hiçi, Rama , Enginlik… bunlar BK’nin iyi ve köşe başı serileri ama kitaplar yok ya da seriler yarım. Kitap önerirken olmayan ya da yarım kitabı önermek bana pek doğru gelmiyor.

“Bilimkurgu okumak istiyorum ne önerirsiniz” diyecek bir okura “bu kitaplar oku bizce” diyeceğimiz listede olması pek mantıklı gelmiyor bana. Çünkü ya yarımlar ya yoklar ya da örneğin Varlıklar 1 gibi listeyi hazırlayacak bizler bile okumuyoruz kitabı.

Listeyi bilimkurgu okumak isteyen okura öneri olarak hazırlıyoruz, BK okuru olarak biz zaten yarım da olsa - baskısı da olmasa bir şekilde bulup okuduk/okuyoruz. Hangi kitap seri ne haberdarız.

Yeni bir BK okuruna - BK okumak istiyorum diyen bir okura okuma önerisi hazırlıyormuş gibi bir liste hazırlamak içindi bu anket ama sankli biraz “en iyi BK kitaplar- seriler” anketlerine dönüyor gibi. :slight_smile:

Birlikte karar verelim.
Çift anket yapacaksak kitapları nasıl gruplayalım?
Çok uzun zamandır baskısı olmayan kitapları ve Türkçe çevirisi yarım kalan kitapları önerelim mi?

3 Beğeni

Baskısı olmayan kitaplar önerilebilir bence, sonuçta sahaflarda hepsi var ama yarım kalan seriler gerçekten sıkıntılı.

En temizi alfabetik ortadan ikiye.

1 Beğeni