İnternet meme tam olarak bunu karşılıyor mu emin değilim özüne baktığımızda meme bir kısaltma aslında ve Türkçe’ye tam olarak mem olarak çevrilebileceğini düşünmüyorum.
Meme kelimesi insanları neden bu kadar rahatsız etti gerçekten anlamış değilim. Genel olarak soruyorum. Neden? Başlık rıhrımın kol arşivi olsa yine bu kadar rahatsız olacak mısınız?
Cinsel kelime diyerek gelmeyin lütfen seks arşivi yazmıyor orada. Meme onlardan biri değil
Yine de rahatsız olan insanlar var önerim başlığın;
Rıhtımın “İnternet Meme” Arşivi
olması. Böylece “İnternet Meme” diye bir terim olduğu belli belli oluyor ve cinsel olmayan cinsel kelime çağrışımı azalıyor. Ayrıca ailenize internet meme diye bir şey var deyip daha rahat açıklama yaparsınz.
Anket sona erdi. Rıhtımın Meme Arşivi birinci oldu. Konunun başlığını bu şekilde bırakıyorum. Hatta küçük bir eklemeyle Rıhtım’ın “Meme” Arşivi yapıyorum. Tartışmanın daha fazla uzamaması temennilerimle.
Mustafa Yıldız’ın önerisine göre Rıhtımın “İnternet Meme” Arşivi de yapabiliriz. Ne dersiniz?
İsim olarak "meme"den rahatsızlık duyanların durumlarını çok merak ediyorum. Belki bir gün başkası inceler ama bu insanlar artık moda olsa evlerine radyo da sokmazlar heralde. Biliyorsunuz radyoda da FM ve AM ayarı vardır. Anamız bacımız geliyor bu eve, üstünde AM yazan şey salonun ortasında durur mu hiç yaa, utanır insan…
Bunu uzun uzun tartışmanızın bana hiçbir zararı yok, çok da eğlenceli hatta meme’den rahatsızlık duyulması fikri. Hayır iki türlü de güzel bir şey sonuçta, niye rahatsız oluyosunuz… fakat üstüne durunca anlamsız geliyor sadece.