Kayıp Rıhtım Strava Bisiklet Kulübü

Bu tarz bir uzanma demiri buldum, acaba hani elim yorulduğunda buna geçsem arada ve tutuş pozisyonunu değiştirsem ağrılar azalır mı?

Hocam mtbde bu gitmez. Yol bisikletinde de rahatlatır ama sürüş güvenliğini çok düşürüyor. Çok dikkatli olmalısınız.

1 Beğeni

Evet bana da gitmez gibi geliyor ama bu ağrı çok feci, tam da 50 km ye zorlayacaktım haftasonu. Bu arada bir sürüşe uzun tur denilebilmesi için minimum ne kadar mesafe tüketmek lazım? Hani Bursa - Yalova arası 60 km.

Uzun mesafe kişinin kendi sınırlarına bağlıdır. Ona siz karar verin.

Şu bisikleti satmak istiyorum ama fiyatı hakkında hiçbir fikrim yok. Sizce kaça gider?

Bisan SPX 3500.

1 Beğeni

Alıcısı bulunursa 2000-2500 falan eder heralde.

1 Beğeni

Ilana koyacağım da işte 2500 mü 250 mi 25000 mi bilsem iyi olur diye düşündüm. :slight_smile:

Teşekkürler. :v:

Başlangıçta çok yaşadım ve Karpal tünelden çok korktum.
Öncelikle iyi bir pozisyon ayarı gerekiyor. Verdiğiniz ölçülere göre tecrübeyle arkadaşlar buradan yardımcı olur, lakin yine de iş sizde bitecek.
20-25 km çok bir mesafe değil. Bu mesafelerde yaşadığınız el ağrısı büyük ihtimalle tutuş ve aşırı kasmaktan kaynaklıdır. Eğer seleniz yukarıdaysa ( yani uygun ölçülerde diz kırılmasına göre ayarladıysanız) 1.90 boy ile gidon aşağıda kalmış olabilir. Arttırın. Birde bilek bükülmesini engellemek için bant sarın elinize. Ben bir dönem şu yoga bantları var ya onları kullanmıştım.
image
Bileğime sarıyordum, kalın olanını. Ama çok terletiyor.
Bununla başladım ve gördümki ağrı bitti. Sonra pozisyonumu ayarlayarak biraz daha bileği düzleştirdim. Daha gevşek tutmaya başladım. 5 - 10 -15 dakikalarda pozisyon vs değiştiriyorum ( yol gidonu olduğu için iki farklı tututuş yapabiliyorum.) Neredeyse 50 km artık sıfır ağrı.
Alacağınız alet söz konusu kilometrelerde çok işinize yaramaz. Bu daha çok asfalt yola çıkıpta 100km ve üzeri yapanlarda rahatlık için. Birde yol bisikletinde yatar vaziyete geçerek dinamik sağlıyorsunuz alete. Yine de aldınız memnun kalmadınız bana hediye edebilirsiniz :smiley:

Bu arada istanbulda tek başıma cesaret edemediğim mesafeler var. Birileri sürecekse birlikte sürmek isterim misal kadıköy gebze, kadıköy şile gibi…

Not: Atilla bisikleti hiç sevmiyorum. Sakın atilla demeyin.

Istanbulda olsak olabilirdi ama Bursadayım.

Dediğiniz gibi bu uzanma çubukları aerodinamik içinmiş bisikletçi de rahat edemezsin dedi. Kelebek gidon önerenler olmuş. O da şehir içinde kontrolü zorlaştırır dedi. Ben de iki tane kısa boynuz aldım tutuş çeşitleri değişip eli rahatlatsın diye. Fren ve vitesler çok düzdü sanırım onları aşağı bakar hale getirip selemi düzelttim. Geçen arkadaşla ilk defa izmir yolundan Gölyazıya gidip geri döndük. Totalde 60 km yaptık. Ama acayip bayırdı. Yükselme 580 mt gözüküyordu rota programında. Bugün perte çıktık tabii :smiley: ama bileklerim daha kötü değil demek ki pozisyonu düzeltmişim. Umarım tamamen düzelir ağrı falan kalmaz.

İstanbul’da sahilde, yollarda sürmek için 163 boyum 53 kiloma uygun olacak bisiklet arıyordum, Decathlon’dan Btwin Hibrit Riverside 500 (small) önerdiler bisikletlerden hiç anlamadığım için foruma bir sorayım dedim sizce uygun mudur? Fiyatı 6250 bu fiyat makul mü?

1 Beğeni

Bisiklet binmeyi bilmiyorum 20 yaşında olmama rağmen.Biraz öğretmeyi denedi annemler ama o sele denilen şey resmen batıyor popoma.Neden bu kadar dar yaparlar ki orasını.Yapsanıza geniş ben dengede mi durayım rahat mı edeyim ?

2 Beğeni

Decathlon firmalara ürün yaptırıp satıyor diye biliyorum. Bwin iyi midir kötü müdür bilemem ama bisiklet konusunda uzun süredir üretim yapan firmaları twecih edebilirsiniz. Bu konuda tam bir öneri veremem ama kendi bisikletim carraro. 6000 civarı bwin den daha iyi bisikletler bulabilirsiniz diye düşünüyorum. Bağlantısı ise şu şekilde:

@Arcade

Selenin araba koltuğu gibi olmayıp üçgene benzer bir şeklinin olmasının sebebi rahat bir şekilde pedal çevirebilmek ve uzun sürüşlerde bacaklarda ki kasların çok fazla esneyerek ağrımasını engellemek diye biliyorum. Sele boyu da sürüş stilinize göre ayarlanır. Rahat, aktif ve spor diye hatırlıyorum. Eğer oturuşta çok rahatsız oluyorsanız sele üstüne takılan minder türü malzemelerden alıp kullanabilirsiniz.

2 Beğeni

Teşekkür ederim. Sizin önerdiğiniz de dahil olmak üzere daha bilinen markaları inceleyeceğim. Kısa süre sonra sahildeki bisikletlilere ben de katılacağım umarım. :blush:

Şu kanalı herkese tavsiye ederim. Bisiklet alırken son kararımı vermemi sağlamıştı burası. Playlist paylaşıyorum.

Bisiklete yeni başlayanlara tavsiyeler

2 Beğeni

Harika teşekkürler hemen hepsini izliyorum.

SPORTIVE 226 28" 24-V HD Bu nasıl sizce ekipman olarak? Yeni başlayan birisi için gereksiz mi?

Bir alt modeli ile arasındaki fark donanım. Mesela bu bisiklette disk fren diğerinde ise v fren var. Disk fren daha iyidir v frene göre. Eğer başlangıç seviyesinden çok uzun süreli kullanım düşünüyorsanız donanımları iyi tercih edilebilir. Eğer uzun süreli değil belirli zamanlarda kullanım düşünüyorsanız bir alt modeli de alabilirsiniz. Karar size ait. Benim bisikletim sizin baktığınız bisikletin dağ bisikleti modeline benziyor. Alalı 6 yıldan fazla oldu. Lastik patlaması ve ufak tefek arızalar hariç hiç sorun yaşamadım desem yeridir.

1 Beğeni

Sonu belli olmayan birşey de 7000 lik yatırım…
Bir de hep aynı tepkiler bisiklet dünyası kibirli ve nankördür. Satıcılar kalite adı altında hep en pahalıyı satmayı önerir.
Carraro, Mosso vs bunlar üst markalar. Bir süre sonra aman dersen parana yazık olur. Öte yandan çok ucuz markalarda da problem çok olur sıkıntısı bitmez ve seni soğutur.
Sahile yakın bisiklet kiralayan yerler var. saati 20 30 tl bunlardan bir kaç model deneyerek az çok fikir sahibi olmanı öneririm. Bisiklette sele gidon teker değişen çok parça var ve keyfini çok etkiliyor.

İkinci olarak eskisi kadar ölçüler tutmuyor. Eskiden boy kadro hesabı ile alıyordun. Şimdi ayakkabı gibi bir markanın kadrosu diğerine uymuyor. Bunlar hep yaşadıkça ortaya çıkıyor.

Bence kiralama, arkadaştan ödünç alma yada en azından aklına yatan bisikleti ikinci el almayı dene. İkinci el piyasada 2000 civarına marka ve temiz ürün bulursun. Sonrasında devam etme durumuna göre iyi bir marka al.

Seni koruyan bir kalkan var ondan da bahsediyim herşeye rağmen 7 binlik aldın binmedin bari tertemiz bak ve depoya kaldır seneye 8-9 aralığına yine satıp paranı çıkarabilirsin :smiley:

2 Beğeni

Son cümleye katılıyorum. 2 sene önce 500 e sattığım bisiklet şuan ikinci elde 2000 lira. Yeni aldığım bisikleti de sahibi sıfır olarak 1900 liraya almıştı sanırım. Ben ikinci el 2900’e aldım. Ha şuan sıfırını almaya kalksam 6000-7000 civarı ki çoğu parça da düşük kalite malzeme ile değişmiş durumda.

1 Beğeni