Kayıp Rıhtım Trivia! Beta Yayınında

Merhaba Arkadaşlar,
Çok, çok güzel bir şey üzerinde çalışıyoruz birkaç gündür. Ve nihayet beta aşamasındaki projemiz sizlerin görmenizi sağlayacak seviyeye geldi.

Kayıp Rıhtım’ı daha aktif ve eğlenceli bir hale getirmek, aynı zamanda sosyal mecramızı daha da geliştirmek adına Kayıp Rıhtım Trivia!'yı açmış bulunuyoruz. Sistem, KayipRihtim.com, FantastikCanavarlar.com ve OykuSeckisi.com de olduğu gibi forum kullanıcı hesaplarıyla çalışıyor :krs:

Trivia’da halihazırda olan yarışma üzerinde soru çözebilir, daha sonrasında da farklı türde hazırlanmış yarışmlara katılabilir, ilerisi için arkadaşlarınızla yarışabilir ve hatta sponsorlu yarışmalara katılabilirsiniz. Şimdilik süresiz standart yarışma aktif sadece ama ileride daha da güzelleşecek.

Unutmadan sistem henüz beta aşamasında olası hataları lütfen bize bildirmeyi unutmayın. Ayrıca “Soru Gönder” butonuna tıklayarak sisteme soru ekleyebilir ve Trivia!'nın büyümesine katkı sağlayabilirsiniz.

Giriş için: trivia.kayiprihtim.com

16 Beğeni

Efendim bu sistem ne zamandan beri var? 260 soru bağışlayan, 2800 puan yapan kimseler görüyorum. Bir günde yapmış olamazsınız bunları. Değil mi? Değil mi!

2 Beğeni

Yaklaşık bir aydır kapalı olarak belli bir kullanıcı kitlesi ile deniyoruz. Şimdi de ikinci faz olarak sadece yolcu ve üstü seviyede ki forum kullanıcılarına açtık sistemi.

2 Beğeni

Güzel bir sistem olmuş. Eklediğim soruların listesinde soruların üstüne gelince trivia.kayiprihtim.com/profil/soru/### şeklince bir bağlantı alıyor ama bu bağlantı tekrar profil sayfasına yönlendiriyor Çalışmayan bir durum mu var acaba? :thinking:

Sorularla ilgili istatistikler olsa güzel olurdu diyecektim bugün istatistikler diye bir bağlantı gördüm sanırım yakında gelecek :smiley:

Şu detaylı Harry Potter sorularını bilen, hatırlayan var mı merak ettim doğrusu.

Linkleri kontrol edeyim hemen, normal şartlarda henüz oynalanmamış sorularınızı editleyebiliyorsunuz.

İstatistikler gelecek, o taraf güzel bir rekabetin oluşmasına ciddi katkı sağlayacak.

Harry Potter soruları yakında çıkmayacak :blush: Onlar ilk sistemi kurduğumuzda Fantastik Canavarlar sitesinde yer alan quizlerden toplanmıştı.

3 Beğeni

Benim sorularım onaylandı, o yüzden bir şey olmuyor demek.

Böyle güzel projeler geldikçe forumda geçirdiğimiz zaman daha da keyifli daha da değerli hale geliyor. Katılımın yüksek olacağını umuyorum. İleriye dönük güzel geliştirmeler de geldi mi, yeme de yanında yat… :star_struck:

2 Beğeni

Ben bayıldım bu işe :slight_smile:

Yalnız eleştiri getireceğim,

Ya arkadaşlar lütfen hayranı olduğunuz serilerin ve dizilerin en ince detayını da sormayın yahu. Bazı sorular var ben izlesem de bilemem o soruları.

bilmem ne adlı dizide siyah tekir kedi arkadan hangi bölümde geçiyor

  1. sezon 4. bölüm
  2. sezon 3. bölüm
  3. sezon 3. bölüm
  4. sezon 5. bölüm

tarzı sorular biraz saçma bence. Lütfen doğru cevabı bilmiyorsak öğrendiğimizde bize bir şeyler katabilecek sorular tasarlayalım. Yazmak için yazınca sadece kaos oluyor.

Bİr de StarGate hayranı kimse bir adım öne çıksın :smiley:

10 Beğeni

Ben de tam o konuda yazmaya geliyordum. Bu sorunun cevabını bence yazarı dahi bilmiyor.

7 Beğeni

Ne diyim bilemedim kimsenin hevesini de kırmak istemiyorum ama işte, biraz daha özen gerekiyor bence.

Ben bir soru gönderdim mesela Lost’taki meşhur sayı dizisini sordum ama o bilgi o dizi için çok önemsiz bir detay değil çok hayati bir şey.

Neyse.

Ahahahahh kahkaha attım :). Aslında bunları temizliyorduk, bu tarz soruların bazıları daha ilk geliştirme aşamasındayken eklenen sorular bazıları ise “biz girerken mantıklı gelen” sorular.

Dün yaptığımız bir güncelleme ile “Pas” seçeneği ile artık 0 puan kazandırıyoruz. Aslında puanlamaya bir etkisi yok, lakin bu “pas” geçme özelliği bu tarz bahsettiğiniz soruları ayıklayabilmemiz açısından çok çok önemli. Zira belli periyotlarda belli % ile pas geçilmiş sorular otomatik olarak sistemden çıkacak.

6 Beğeni

Çok mantıklı bir çözüm olacaktır. Zamanla çok daha iyi bir ortam oluşacak inanıyorum.

1 Beğeni

Silineceklere koydum bu soruyu. Bunu sanırım ben onaylamıştım. Lostdaki sayılar gibi benim bilmediğim spesifik bir önemi var filan sanmıştım ve yazan kişi de forum yazarlarından biri olunca dalga geçmek için yaptığını düşünmemiştim. Ben onaylamadıysam bile gördüm listede.

3 Beğeni

Sorularımızdan biri pasifleştirildiyse yanına nedeni de yazılacak mı ileride?

2 Beğeni

Öyle bir sistemi getirdi dün Özgür bey ancak nedeni kullanıcıya ne zaman açılır bilmiyorum ancak çok sürmez bence.

3 Beğeni

@Marius mod olduğu için onaya düşmüyor niş soru sormak istediği için eklemiştir onu, dalga geçmekten ziyade.

1 Beğeni

Çok eğlenceli bir fikir olmuş bu çok sevdim :smiley: Nasıl bir şeymiş diye bakmak için girdim ama soruları cevaplamaktan çıkamadım :d
Yukarıda bahsedilen tarzda sorular çıkması dışında benim yaşadığım sıkıntı şöyle oldu. İş yerinde kullandığım bilgisayardan mı kaynaklı tam anlayamadım ama bir süre sonra şıkları seçmek çok zorlaşıyor. Üstüne defalarca tıklayınca seçebildim hep :confused:

Hocam bu şekilde bir tepki vermeniz kalbimi kırdı ne yalan söyleyeyim. Yılların Gerçek Kesit hayranı olarak, Helva Cinayeti gibi bulunmayan bölümlerin peşinde koşarak sizlerle kazandıran beni bu soruyu bilmemek ile yaftalamanız üzdü :frowning:

Daha fazla gerçek kesit sorusu gelecek. Gerçek Kesit kategorisi yapmak istiyorum hatta ama kader ağlarını örüyor şu ara üstüme. Bir türlü girişemedim.

1 Beğeni

Dalga geçmek için değil hocam. Soruların cevabı var içinde. Diğer rakamlar da anlamlı. Paslayarak geçin bilmediklerinizi. Deneme sorusu koymuyorum ben.

Bölümün en önemli ve efsane olayı bu arada. Bölümde çok kıyıda köşede kalmış bir şey değil yani. O bölümü izleyen herkesin kafasına kazınan bir numara.

Arkadaşlar bazı çok garip sorular var bunları zaman içinde yavaş yavaş kaldıracağız.

Bu arada belirtmek istediğim bir şey var ki kimse darılmasın diye yazıyorum bunu.

Eğer bir sorunuz pasif olmuşsa bunun iki sebebi vardır:

Birincisi aynı soru kesinlikle sorulmuştur.
İkincisi sorunuzun hangi evrene ait olduğunu belirtmemişsinizdir ve biz de bu ne acaba diye baktığımızda bulamamışızdır.

Mesela; Tehanu’yu kim kurtarmıştır? diye bir soru yazarsanız bu soru pasif olur çünkü bunu bulabilmek için bütün kitapları insanın hafızasında tutması gerekir. :smiley:

Bunun yerine; Ursula K Le Guin’in yazdığı Yerdeniz serisinde “Tehanu” kim tarafından kurtarılmıştır? şeklinde sorulmalı ya da en azından etiketler kısmına yazar, dizi, evren adı yazılmalı ki bizler de buna göre soruları düzeltebilelim.

Tabi bunları burada yazmakla olmuyor. Özgür Bey sağ olsun bunu sizlerin de görebileceği bir şekle getirecek.

Aksi halde soruların pasife geçmesi için bir neden yok. Soru sayısı arttıkça Harry Potter sorularında aşırı detaylı sorular birer birer eksilecek.

2 Beğeni