Kayıp Rıhtım’ı yıllardan beri bilirim. Bir aralar burada yazarlık da yapmıştım. O eski günlerden ne yazık ki pek kimse kalmadı. Bu yüzden belki forum üyelerinin çoğu Kayıp Rıhtım’ın eski hâlini hatırlamaz. Ama geçmişte yayınlanmış yazıları ve forum başlıklarını okuyabilirler.
Kayıp Rıhtım’ın şu anki hâli beni çok rahatsız ediyor. Onun bir zamanlar olduğu şeyle şu an olduğu şey arasında devasa bir fark var.
Rahatsız oluyorum, çünkü bir zamanlar burası kaliteli sohbetler yaptığımız, kaliteli içerikler paylaştığımız, kaliteli haberler ve incelemeler yazdığımız/okuduğumuz, ufkumuzun açıldığı güzel bir platformdu.
Burada bahsetmek istediğim şey kalitenin bir miktar düşmesi değil. Kalitenin bilerek ve isteyerek ortadan kaldırılması söz konusu.
Habercilikte clickbait diye bir kavram vardır. Ne olduğunu açıklama zahmetine girmeyeceğim. Zaten duymuşsunuzdur. Duymayanlar da bir Google araması ile öğrenebilir.
Kayıp Rıhtım, clickbait haberciliğin bayrak taşıyan sitelerinden birine dönüşmüş. Her gün burada yayınlanan pek çok habere clickbait başlıklar atılıyor. Bakın sadece bugün (1 Ağustos 2026) yayınlanan clickbait haber başlıkları:
Bakın bu haberler bugün içinde Kayıp Rıhtım’da yayınlanmış haberlerin tamamı. Ve hepsi clickbait başlıklara sahip. Günün ilerleyen saatlerinde gelecek günlerde yayınlanacak haberlerin de aynı şekilde clickbait başlıklarla çıkacak olması sizin şaşırtmasın. Bu artık bir yayın politikası hâline gelmiş. Okuyucuyu meraklandıran ama konu hakkında hiçbir şey söylemeyen başlıklar.
Elbette web siteleri gelir elde etmek için daha çok okuyucu çekmek isteyecek. Ancak etik kurallardan taviz verilmesinin mazereti yoktur. Fakat belli ki Kayıp Rıhtım yöneticileri ve yazarları bu tür başlıklarda bir sorun görmemekte.
Kayıp Rıhtım’da bu haberleri yazan ve yayınlayan yazar ve editörlere sormak istiyorum. İçiniz nasıl bu kadar rahat? Yaptığınız şey size nasıl doğru geliyor?