Kazım Taşkent Klasik Yapıtlar Dizisi

Birkaç kitabı bu dizinin içinden çıkarmışlar. Evet daha önce dizide olup şuan olmayan kitaplar mevcut.

2 Beğeni

Bir süre önce Kazım Taşkent dizinin tam listesini araştırırken burada tartışıldığını fark ettim. Tüm başlık altında yazılanlar ve eksik kitapların adeta efsaneleşmesi çok keyifli :smiley: Yayınevi dahil belki de kimsenin tam listeden emin olmaması ise gerçekten gizemli ve biraz da komik bir durum değil mi? Benim kendi adıma elimdeki tek parça seneler önce üniversitede bir hocamın içeriği hakkında hiçbir bilgi vermeden “sen al o kitabı, soru sorma” diye gazladığı Tristram Shandy eseri. Sonra kitabı kitap fuarında buldum, yıl 2010 muhtemelen. Ardından bu seri hakkında pek kafa yormadım. Geçenlerde bu serinin ne olduğunu merak edip araştırdığımda kitapların baskısının pek yapılmadığını, tükenen kitapların (Tristram Shandy dahil) saçma fiyatlara sahaflarda satıldığını sayenizde öğrenmiş oldum.

Şimdi içimdeki koleksiyoncu beni dürtüklüyor, çok kasmadan en azından yavaş yavaş piyasadakiler almamı fısıldıyor. Ama bir yandan okunmayan kitabın ne değeri var ki? Bir çırpıda 30-40 kitabı satın alıp kütüphaneye koymak iyi hoş da, bu kitapları okuyacak süreyi de satın almak gerekir derler yeni kitap alırken. Kitapları, içeriğine bakmadan sadece bir seriye ait olduğu için almak da ne kadar doğru? Bunların ikilemini yaşıyorum diyelim şimdilik. Kitapların toplam tutarları konusunda muhasebe aşamasına ise daha gelemedim :slightly_smiling_face: Başlık altında genellikle eserlerin edinilme şartları, nadirliği vs konuşulmuş. Peki bu kitapları okuyanlar ne düşünüyor. Yapıtların bir çoğunu ele aldığımızda bilindik ve yaygın klasiklere kıyasla bu alternatif klasikler serisini nasıl buluyorsunuz. Okumaktan keyif aldınız mı acaba?

4 Beğeni

images (50)
Bugün kütüphanede Ulysses’in en eski baskısını buldum. İki cilt halinde sıradan kağıt kalitesindeydi. Serinin ne zaman sarının elli tonuna geçtiğini merak ettim şimdi. Bu hali daha bi estetik duruyor sankim.

1 Beğeni

Kazım Taşkent yamalı bohça dizisi :slight_smile:

Rengi tutmaz, listesi olmaz, kendisi bulunmaz…

5 Beğeni

Bunların hepsi aslında seriyi daha ilginç yapıyor. Yarın bambaşka renk ve ebatlarda bir versiyonunu ortaya çıkmayacağının garantisi yok yani. :smiley: Süper bir challenge.

2 Beğeni

YKY’nin bu seriye olan tavrı çok ilgincime gidiyor. Hasan Ali Yücel’in, İletişim ve Can yayınlarının ve bazı diğer yayınların klasiklerinin ne kadar iyi sattığı belli. Kazım Taşkent Serisi kitap seçimleri ile aslında çok değerli bir seri. Ancak böyle basmayarak, yarım yamalak basarak nereye varmaya çalışıyorlar anlamak mümkün değil. Açıkçası ben premium baskı/kapak kalitesinden ziyade fiyatlarını düşürüp, böyle değerli kitapları tekrar basmalarını tercih ederim.

5 Beğeni

Bu seriye hangi yıl başlanmış bilen var mı?
Yapı ve Kredi bankası eskiden Çukurova Holding’e aitti daha sonra Koç grubuna geçti belki bankada yönetim değişimi olduğunda YKY’de de değişiklikler olmuştur, o sebeple tutarsızlıklar oluşmuş olabilir.

Burada böyle bir bilgi var ancak kesinliğini araştırmadım. Epey eski bir seri eğer bilgi doğruysa.

1 Beğeni

1992 YKY Kâzım Taşkent Klasik Yapıtlar Dizisi Shakespeare’in “II. Richard” kitabıyla, Yaşayan Drama Tiyatro Yapıtları Güngör Dilmen’in “Hakimiyet-i Milliye Aşevi” kitabıyla, Cogito dizisi “Felsefe Nedir” ile başladı. İlhan Berk ve Nezihe Meriç YKY’de

http://kitap.ykykultur.com.tr/yky-hakkinda/tarihce

2 Beğeni

Kütüphanede iki tane ciltli klasik buldum. 90’larda böyle basılıyormuş. Hem ciltli hem de birinci sınıf kağıt… Keşke tekrar baskı yapıp böyle devam etselermiş.

10 Beğeni

Kazım Taşkent klasiklerim

20 Beğeni

Serinin Yeni Kitabı

12 Beğeni

Serinin yenisi.

10 Beğeni

https://www.fidankitap.com/nartlar-asetin-halk-destani

Uzun zamandır baskısı yoktu.

6 Beğeni

Darısı başta Yanık Njáll’ın Sagası’nın olmak üzere diğer baskısı tükenenlerin başına diyelim.

4 Beğeni

Tamamlayamayacağımdan emin olduğum ama yine de denk geldikçe aldığım bir seri. Sadece Leviathan ve Gecenin Sonuna Yolculuk’u okudum. Bu seriyi gerçek manada boş vakit varsa okumak gerek diye düşünüyorum.

7 Beğeni

Yeni Kazım Taşkent klasiklerim :slight_smile:

5 Beğeni

Bu seriden Kasvetli Ev’i dört gözle bekliyorum. Haber var mıdır acaba?

1 Beğeni

Yapı Kredi’yi de İş Bankası kadar seviyorum. Alt katta da YKY modernler var.

Kazım Taşkent’ten çok kitap okudum ancak punto ve sayfa düzeni açısından sakinlik ve bol vakit istiyor :slight_smile:

Bknz: Middlemarch :woman_facepalming:

7 Beğeni

Sepette 11,09₺’ye kadar düşüyor. Kargo bedava koduyla alınabilir. Kodu Rıhtım’dan buldum. Çok çok iyi bir fiyat. Yeni baskı. (Idefix)

2 Beğeni