Kazım Taşkent Klasik Yapıtlar Dizisi

Vallahi hocam inanılmaz bir iş yaptın, ben bu kitabı yky kutuphanede hiç görmedim.

1 Beğeni

Seri 101 kitap diyor, 2 şer tane aynı basılmış kitaplar var aslında bu sayı 103 eder, son dakika golü ile sağlık sosyolojisinin eklenmesi ile 100 kitaba ulaştık. Geriye bilinmeyen, kara deliğin yuttuğu 3 kitap kaldı.

1 Beğeni

Bana kalırsa 12 ve 26 numaradaki birer kitap için 11 ve 27 boşta o kitaplar için ayırmış olabilirler.

Don Quijote 2 cilt 20 ve 21 olabilir diye düşünüyorum.

36 ve 37 kalıyor onlarda Ecce Homo ve Sağlık Sosyolojisi diye düşünüyorum.

1 Beğeni

Kazım Taşkent yaşasa bu kadar uğraşmaz bizim gibi. Başka bir şey demeyeceğim (:

3 Beğeni

İlk basım don Kişot var tek cilt olan versiyonu . Belki o olabilir haklısın.

@fortknoxtScreenshot_20200526_231402

Şu tek cilt Don Kişot

Merhabalar,
Bu serinin sıkı takipçisi olarak forumdaki araştırmalarınıza rastladım.
Listeyi oluşturan ve katkı sağlayan arkadaşlara da emekleri için teşekkür ediyorum.
Müsaadeniz ile ben de elimdeki bilgiler ile katkı sağlamak isterim.

Öncelikle Ecce Home kitabı 27. sırada gözüküyor.
Don Quijote’un ise hem birinci cildi hem ikinci cildi 20. sıra gözüküyor.
Bu durumda 11. 21. 36. ve 37. numaralı kitaplar boş kalıyor.
Yukarıda tespit edildiği gibi 12. ve 26. sıra kitaplar ikişer tane olduğu için,
Örneğin; Sessizlik Zamanı ve Denemeler (Francis Bacon) adlı kitapları 12. ve 21. sıradan,
boş olan 11. ve 21. sıraya kaydırırsak toplamda 99 kitap oluyor ve sadece 36. ve 37. numaralı kitaplar belirsiz kalmış oluyor.

(Bu arada iki mesaj yukarıda kapak tasarımı aynı olan SAĞLIK SOSYOLOJİSİ, TÜRKİYE’DEN ARAŞTIRMALAR adlı kitap yayınevi olarak SOSYOLOJİ DERNEĞİ gözüküyor. Dolayısıyla konu olarak da klasikler serisi içinde yer aldığını düşünmüyorum.)

1. sıradaki 1995 basımı Genel Dil Bilimleri kitabının arka sayfalarını ekleyeceğim. Burada görüldüğü gibi yayına hazırlananlar kısmını belirtmişler. Ama bir kısmı basılırken diğerleri bu seride yok ve ya hiç basılmamışlar. Bir ihtimal 36 ve 37 numaralı kitapların bunlardan biri olarak planlandığı ama bir şekilde basılamamış olabileceği düşünülebilir.

Efsane olmaya doğru giden, serinin eksik olan iki kitabını sizinle birlikte aramak heyecanlı olacak:)
Sağlık sosyolojisi kitabı hakkında düşüncelerim doğru mu bilmem. Ama [Jekyll] adlı arkadaşın yine bir sürpriz ile bizleri şaşırtacağına da eminim :wink:

6 Beğeni

3 Beğeni

Kusura bakmayın, ilk mesajlarım olduğu için her mesajda bir fotoğraf yükleyebildim.

3 Beğeni

Kesinlikle haklısınız. Bu seri bence de kar amacı güdülmeden çıkartılmıyor. Fiyatlar olacak iş değil. Kapak renk tonlarının birbirini tutmuyor olması ise beni seriden tamamen koparan bir durum daha. Bu seriyi almıyorum, alacağımı da sanmıyorum.

1 Beğeni

çok ilginç

kitabın arkasında yer alan kitapların bir tane bile örneği yok.

• Varlık ve Zaman. - Heidegger
  • Doktor Faustus - Thomas Mann
  • Mimesis - Eric Auerbach
  • Bütün Şiirleri - François Villon
  • Sanat Yazıları- Ruskin

bunların bir tane örneği bile yok. Çok ilginç

2 Beğeni

Belki bunlar yayın programlarında vardı ama telif ve çeviri sıkıntısı yaşadılar.

Örneğin Varlık ve Zaman denilince ilgili olan herkesin aklına Kaan Ökten çevirisi gelir, Okuma rehberi bile hazırlamıştır. Mimesis kitabını İthaki bastı. Bazı kitapların telifini alamamış bazı kitaplar için çevirmenler ile anlaşamamış bu nedenle de rafa kaldırmış olabilirler.

2 Beğeni

kesinlikle haklısın, bende öyle düşünüyorum.

1 Beğeni

Arkadaşlar Yapı Kredi Yayınları’ndan mesaj geldi. Sağolsunlar excel olarak listeyi gönderdiler. Listeyi inceleyim gerekli düzenlemeleri yaptıktan sonra listeyi güncelleyeceğim ve eksik kitap var ise ekleyip haber vereceğim.

Ayrıca listede hangi kitap mevcut hangi kitabın baskısı tükenmiş detaylı şekilde yazmakta.

3 Beğeni

Serhat Drive yüklesene baskısı bitenlere bakalım.

2 Beğeni

https://drive.google.com/file/d/1LJAmHnJNXPI_I23tGYTM3lB42LSIgWEM/view?usp=sharing

Daha düzenlemedim. Ham hali bu. Sıralama ile ilgili tekrar yazdım yayınevine.

7 Beğeni

Tüm seriyi toplama düşüncem yok ama en azından okumak istediklerimden baskısı bitenler denk gelirse onları almaya öncelik veririm.

1 Beğeni

Bu baskısı tükenenler tekrar basılacak mı acaba? Özellikle hiçbir yerde satılmayanlar mesela Sir Gawain ve Yeşil Şövalye gibi. Burada bayağı bir konuşma döndü ama bir kağıt kalitesi düşürülüp basılacak dendi bir artık basılmıyormuş dendi. Kafam allak bullak oldu yani.

3 Beğeni

Yapı Kredi’den gelen listede 9 kitap eksik.
Bastıkları kitapları da takip etmiyorlar artık herhalde.
Onun dışında bir şey yok.

1 Çiftçilik Sanatı
2 Ecce Homo Kişi Nasıl Kendi Olur
3 Genç Plinius’un Anadolu Mektupları
4 Hisseli Kıssalar
5 Karadeniz’den Mektuplar
6 Ruh Dinginliği Üzerine
7 Senfoniler
8 Utku Şiirleri
9 Yazınsal Uzam
3 Beğeni

Şu seriden Kasvetli Ev’i istiyorum. Keşke tekrar bassalar.

1 Beğeni