Kazım Taşkent Klasik Yapıtlar Dizisi

Baya iyi toparlamışsınız. Bende elden geldiğince her ay 2-3 almaya çalışıyorum fakat her seferinde ya sırt rengi solmuş ya kahverengi alacalanmalar ya deformasyon bi sorun mutlaka oluyor bu kazım taşkentlerde. Haliyle yarısı iadeye gidiyor. Yekpare tek renk toplamak mucize gibi bişey heralde.

1 Beğeni

Evet maalesef bu serinin kaderi böyle :frowning:

2 Beğeni

Bende de bu devasa seriden şimdilik 11 tane var… Yeni yılda elimden geldiğince toparlayıp okumaya çalışacağım.

Hasan Ali Yücel klasikleriyle çok az ortak kitap olduğu için insanı cezbediyor. Ayrıca çok karizmatik baskılar olduğunu da söylemek lazım. Ve bende şu anlık renk sorunu yok gibi görünüyor. :slight_smile:

Bazılarında YKY logosunun olmaması sinir bozucu ama.

2 Beğeni

Bazılarında yky logosu olması sinir bozucu bana göre çünkü bu seri başlangıcında o logo yoktu ve bendeki 50 kitapta logo yok şu an avda trajediyi okuyorum logo var ben trajedi yaşıyorum aslında :slight_smile: :slight_smile: :slight_smile:

1 Beğeni

Serinin yeni kitabı Misailidis’in Tamaşa-yi Dünya isimli kitabı satışa çıktı mı? Bilgisi olan var mı?

Bu seriyi bozdular baya. Gecenin Sonuna Yolculuk gibi bir kitabı çıkardılar seriden ve daha başkalarını da. Elbette kitap kapağı en önemsiz şey ama bu haliyle çok estetik ve mükemmel duruyordu. Malum kitabımı da birine okuması için vermek gibi bir hata ettim. Kitap sarı iken bembeyaz renkte deforme olarak geldi. Artık yenisini de alamıyoruz. Neyse yani üzüldüğümü belirtmek için gelmiştim.

1 Beğeni

Yeniden baskı, 14 yıl sonra:

Utku Şiirleri - Petrarca

https://www.yapikrediyayinlari.com.tr/utku-siirleri.aspx

3 Beğeni

Bunun kadar kendi içinde değişken seriyi aslında ben YKY değil de Alfa basar diyordum ama YKY basıyor :smiley: Renk tutmaz, logo olur, bazen de olmaz, kitapları bulunur,kimbilir belki bulunmaz… Nasıl seri bu böyle bir türlü anlayamadım. Bende de sadece Niteliksiz Adam var.

Bu seriyi tuhaflaştırma furyasına bir yayınevimiz daha katıldı bu sene ya bakalım hayırlısı. O kendini biliyor. :sinir:

4 Beğeni

Canzoniere de tekrar baskıya giriyor ve tiyatro ve ikizi’de

1 Beğeni

Tiyatro ve İkizi yeniden baskıya mı giriyor! Hiç beklemediğim bir haberdi çok mutlu ettiniz beni. Hadi Yanık Nijall’in Sagası da gelsin artık :pray:t6:

1 Beğeni

Onun için herhalde bu sene tekrar baskı düşünmüyorlar ama net değil belli olmuyor

1 Beğeni

Utku şiirleri bir evereste gitmiş gelmiş demek ki çünkü everest basıyordu bu kitabı

10 Beğeni

Çok büyük iş. Yayıncılık budur!

3 Beğeni

Dante- Rime ve Ovidius’un Ibis’i bandrol alınmış tekrar basılır yakında

4 Beğeni

Hay Bin Yakzan’ı bu seriye neden eklemezler, ilginç. YKY hazretlerine bunu önerdim, değerlendireceğiz dediler ama pek umudum yok.

2 Beğeni

Yeniden baskı.

NOT: Yeni kitap değildir.

9789750818400

2 Beğeni

5 Beğeni

Bir an görünce şaşırdım. Arkaik Yunan Şiiri Antolojisi’nde de Homerosçu İlahiler bölümü var. Sanırım ikisinin de içeriği aynı, sadece ayırmışlar.

4 Beğeni

butun-zafer-sarkilari-8116
Bir de bu kitap var. Bu ve yeni çıkan kitap tüm şiirleri barındırıyor. Arkaik Yunan Şiiri Antolojisi ise aralarından seçilenlerden oluşuyor. Bakkhylides de ayrı kitap olarak yayımlanmış, ama bu kitapta da yer alıyor. Ben henüz okumadım, okuduktan sonra diğer kitapları alıp almayacağıma karar vereceğim.

3 Beğeni