Mantıklı. Kitap bende de mevcut ama henüz okuyamadım.
Diğer iki kitabı da görmüştüm, dediğiniz gibi antolojiyi okuduktan sonra karar verilebilir, özellikle çok eksik varsa.
Homerosçu İlahiler 144 sayfaymış. Antolojide de 93 sayfayı kaplıyor. Notları da katınca içeriğin aynı olduğunu varsaymıştım.
Hocam buraya yazarsan kısa bir süre içinde iyi olur bende de bakkhylides var ona göre alırım tek tek almak daha mantıklı gibi
Buraya da yazarım o zaman.
Arkadaşlar ilginç şeyler oluyor.Malum Tristram Shandy adlı kitap Nuran Yavuz çevirisi ile birlikte Kırmızı Kedi’ye gitti basıldı fakat Kırmızı Kedi baskısı satış dışı gözüküyor.Sonra baktım YKY’ye geri dönmüş fiyatı artmış hatta.Kitapyurdu satış adedi 0 Kırmızı Kedi baskısının.Hiçbir şey olmasa bile kesinlikle bir şeyler oldu.
Telifle ilgili bir sıkıntı olmuş o yüzden YKY’ye geri döndü. KK baskısı satış sitelerine konduğu gibi kaldırıldı, satışı olmadı.
Tristram Shandy’nin neden telifi var?
Çevirmen telifi…
Bu durumda çevirmen son anda en çok para veren tarafa mı geçmiş? Tam idrak edemedim ben olayı. Yayıneviyle anlaşılmış ve baskı yapılmışsa bir daha nasıl karar değiştirebilir ki? Resmi anlaşmalar yapıldıysa eğer? Kırmızı Kedi’nin zararını kim karşılayacak mesela? Garip.
Nuran Yavuz hayatta değil. Bildiğimden değil de belki böyle veya buna yakın bir şeyler olmuştur.
Mirasçıları sözleşme tarihini vs yanlış biliyordur. Kırmızı Kedi yayın yönetmeni eski YKY yayın yönetmeni Enis Batur olması nedeniyle kırmızı kedi ve yky aralarında iletişim ile böyle bir çözüme ulaşmışlardır.
Bu arada bilgi çevirmen Nuran Yavuz şair Hilmi Yavuz’un eşidir. Bu kitabın bir çeviri şaheseri olduğunu Ferit Burak Aydar söyler ki önerilerini ben hep sevmişimdir.
@fortknoxt selamlar, “Sağlık Sosyolojisi” kitabını bu listeden çıkarılmasını tavsiye ederim. Kitap yazı fontu ve basım tekniği olarak aynı ama YKY Kazım Taşkent değil maalesef. Kitap elime geçti fotoğraflarını yolluyorum. Ayrıca kitap normal boyutlarından da büyük.
Listede yok zaten. Yoksa ben mi göremiyorum anlamadım. Kaç numarada?
Serinin takipçisi olarak uzun süredir düşünüyorum şu meşhur kayıp kitaplar hakkında. Seride daha önce bazı kitaplara yanlışlıkla aynı numaraların verildiğini biliyoruz. Bu yüzden kayıp kitapların olduğunu düşünmüyorum, numara atlandı bence. Böyle bir durum olsa koskoca yayınevi bunu bilirdi herhalde.
Çoğu yayınevi bir sonraki yıl çıkaracağı kitapları öncesinden belirliyor. Hatta aylara göre çıkış tarihlerini bile belirliyor. Bunları biliyoruz. Belirli bir diziden çıkan kitaplarda matbaa kaynaklı numaraya göre önce çıkması gereken kitap sonra ya da tam tersi çıkabiliyor. Genel yayın numaraları ve baskı tarihleri bu yüzden önemli. Aralık 2020’de basılmış bir kitap mart ayında satışa sunulabilir ve Şubat 2021’de basılıp hemen satışa sunulan kitaptan bir sonraki numarayı da alabilir. Baskı tarihinin değil dizi numarasına öncelik verilebilir ya da tam tersi. İhtimal çok. Bence kayıp kitaplar yok. Amatörlük yapılarak numara atlandı. Alfa’da da bu tarz sıkıntılar var biliyorsunuz. Komik olan böyle büyük yayınevlerinin amatörce hatalar yapmaları.
Öyle mi pardon bir ara bir arkadas bu kitabın linkini atmıştı ben listeye ekledin sanıyordum, o yüzden dedim
Homerosçu İlahiler galiba yeni kitap. YKY’de İlk Baskı Tarihi: 03.2021
https://www.yapikrediyayinlari.com.tr/altay-destani-maaday-kara.aspx
Tekrar baskı… Bekleyenlere duyurulur.
Çok küçükken okumuştum Kerem ile Aslı’yı, hayal meyal kalmış zihnimde. İş Bankası’ndan okumayı düşünürken bu haber harika oldu. Karşılaştırmalı okumak gerek hatta.
Modern edebiyatın önemli isimlerinden Henry James’in, ilk bakışta sıradan gözüken insanların ilginç hırslarını, zamana yenik düşen hayallerini ve heyecanlarını anlattığı öyküleri yüz yılı aşkın bir zaman önce kaleme alınmış olsa da bugün hâlâ okurlara yeni ufuklar sunuyor.
Geç kalmışlığın bir ressamın tuvalinde bıraktığı izleri konu alan “Geleceğin Madonnası”; masumiyetin nasıl hayal kırıklıklarının üstesinden geldiğini anlatan “Dört Karşılaşma”; dogmatik düşünce ve sanat arasındaki uçurumun verebileceği zararları gözler önüne seren “Beltraffio’nun Yazarı”; zamanı tükenen başarılı bir yazarın kaygılarını gösteren “Orta Yaşlar”; genç bir kızın babasının evliliğine mâni olmaya çalışırken yaşadığı çaresizliklerle dolu “Evlilikler”; bir öğretmen ile öğrencisi arasındaki tuhaf ilişkiyi irdeleyen “Öğrenci” ve bir kadının toplumda kendine yer edinme macerası “Londra Kuşatması”.
Henry James’in hayatı boyunca yazdığı yüzü aşkın hikâye arasından Ünal Aytür tarafından özenle seçilip çevrilen bu yedi öykü, başka çağın insanlarının bugüne de miras kalan dertlerini konu alıyor.