Merhaba! CCG oyunlarına ilgiliyim ve MTG: Arena oynuyorum.
Kendim fiziksel bir CCG oyunu tasarlıyorum. Görsel üretimini AI ile yapıyorum. Kural, mekanik vs. tabii ki benden çıktı. Grafik tasarım becerim olmadığı için bu şekilde ilerledim.
Oyun psikolojik gotik temalı bir CCG.
MTG’nin 5 renk sistemini kendimce gotik bağlamda yorumladım ve prototip başlangıç desteleri tasarladım.
Bunun yanında yazdığım gotik öykülerden 2 tanesini kartlaştırdım. Ve ayrıca Poe’nun The Raven şiirini de… Süper oldu! Öyküleri bilseniz… Tematik olarak çok güçlü!
İlk olarak öyküleriniz için sizi tebrik etmek istiyorum. Kasvet, dehşet, melankoli, umutsuzluk, kalp kırıklığı ve içinden çıkılmaz duygular… Öykülerinizde duyguları gerçekten okuyucuya hissettirmeyi başardığınızı düşünüyorum. Karakterin kararsızlığını ve hüznünü gerçekten iliklerime kadar hissettiğimi söyleyebilirim. Bazı bilindik sembollerin yanında anlayışını okuyucuya bıraktığınız imgeler öyküleri güçlendirmiş- bütün anlatılanları açıklama ve somutlaştırmaya göre daha etkili bir yöntem kanımca. Ayrıca ortam betimlemeleri ve soyutla somutun birbirine girmesi, karakterlerin akıl sağlıklarının bir göstergesi belki de. Bu şartlardaki bir karakterden duyulanların ne kadarı gerçek, ne kadarı halüsinasyon- kocaman bir muamma. Bu muammayla birlikte gelen merak ve bilinmezlik… İçerikler biraz sıradan gelebilir bazı okurlara ama bu öyküler üslupla ve duyguyla öne çıkıyor kanımca.
Kart oyunu uyarlaması hakkında da bir çift kelam etmek isterim. Magic oyununu ilgiyle takip ettiğim için mekanikleri ve kartlardaki işaretleri yorumlayabiliyorum. Magic’in temel mekaniklerini korurken küçük eklemeler yapmışsınız sanırım. Beş renk, mana, “tap” mekaniği -resimlerden anladığım kadarıyla- değişmeyen şeyler olmuş. “Sanity” adını verdiğiniz sayacı biraz daha açıklama şansınız olursa daha doğru bir yorum yapacağımı düşünüyorum. Zira onu Magic’deki oyuncu canı olarak yorumladım. Biraz daha detay verirseniz duymak isterim.
Bir başka kısım elbette kartların tasarımı. Normalde AI üretimi işleri desteklemesem de durumu açıklamışsınız, benim de çizim yeteneğim olmadığı için sizi çok iyi anlayabiliyorum. Ayrıca AI da olsa tasarımlar gerçekten hoş olmuş. Öykülerin melankolik ve esrarengiz havasına gerçekten uymuş.
Son olarak olumsuz bir eleştirim olacak, umarım anlayışla karşılarsınız. Kişisel olarak bu duruma biraz karşı olduğum için söylüyorum bunu. Oyun kartlarında içerikleri Türkçe yazmanıza rağmen “Sanity” kısmını İngilizce kullanmanız pek hoşuma gitmedi. Günlük hayatta Türkçe ile İngilizceyi karıştırıp kullanmaya karşıyım. Oyunda da “Sanity” sayacını “Akıl sağlığı” olarak birebir kullanabilirdiniz kanımca. Elbette bunu yıkıcı bir eleştiri olarak algılamanızı istemem, özel bir sebebi varsa da duymak isterim.
Üretiminiz için sizi gerçekten tebrik ederim. Harika bir iş çıkmış ortaya. Biraz daha resim paylaşma şansınız olursa da güzel olur. Umarım zamanla daha da geliştirirsiniz, yeni öyküler uyarlarsınız.