Keşifler Çağında Gizlenmiş Ada

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Keşifler Çağında Gizlenmiş Ada – Aylık Öykü Seçkisi

image

Arşivin tozlu raflarında dünyanın en önemli sırrını arıyormuş gibi davranan telaşlı adımların dış dünyayla en ufak bir bağlantısı yokmuş gibi görünüyordu. Arşiv görevlisi kadın, bu tuhaf genci dikkatle süzdükten sonra okuduğu magazin dergisine döndü. Öğrenciler üniversite tezlerine kaynak aramak için sık sık arşive uğrardı. Bunda elbette bir tuhaflık yoktu ama bu genç, en amiyane tabirle… (DEVAMI…)

1 Beğeni

Emeğine sağlık. :smiling_face: Heyecanlı bir kurguydu. Ancak öyküyü okuduğumda öykünün aslında çok daha uzun olduğu ama yer darlığından dolayı küçük bir alana sıkıştırıldığı izlenimine kapıldım. Yanılmıyorsam yaklaşık 3000 kelime, ancak 5000 kelime sınırını doldurmayı hak eden bir konusu var.

Tekrar elden geçirilse potansiyeli oldukça yükselecek bir öykü. Mesela başlangıç kısmından şurayı not aldım:

Genç adam, yıllar önce ölüp gitmiş olan Profesör Malter’in gizli araştırmasının kaynaklarını arıyordu. Şekildeğiştirenlerin varlığına tanıklık etmiş sayılı insanlardan biriydi ama o bile bu yaratıkların varlığına inanmamıştı.

Burada ikinci cümlede anlatılan kişi (şekildeğiştirenlerin varlığına tanıklık eden) ilk cümlenin öznesi olan genç adammış gibi anlaşılıyor. Oysaki ileriki paragraflarda anlıyoruz ki o genç adam şekildeğiştirenlerden biri. Bu tarz özne karışıklıkları, büyük hata olmamakla birlikte, öykünün güzelliğini gölgeliyor.

Daima yaz, hep yaz. :smiling_face_with_three_hearts:

Aslinda basta öyle planlamistim ama oykunun akisi degisince karar degistirdim, bu kucuk cumle de gozumden kacmis tabi ki. Elestirin için teşekkür ederim, son gunlerde yazdigim icin sıkışık bir oykü oldu, daha iyisini yazmaya calisirim. Şekildeğiştirenlerin evrenini kendi evrenime bir sekilde baglamaya kararliyim, umarim guzel bir sekilde basaririm bunu. Sevgiler :dizzy:

1 Beğeni