Kindle Oasis 10. nesil kullanıyorum. Çok memnunum, aldığımdan beri elime baskı kitap almadım desem yeridir. Benim gözler neredeyse 4 numara o yüzden telefondan okuyamıyorum, bir süre sonra baş ağrısı yapıyor. Ben de birkaç sene önce e-kitap okuyucuları gereksiz masraf olarak görüyordum ama dedim ki madem kitap okumak hayatımda önemli bir yere sahip, neden almayayım da telefondan kitap okuyacağım diye gözlerimi daha çok bozayım, baskısı olmayan kitapları hre yerde arayıp sahaflara paramı yedireyim.
Kindle’ı ve onun Oasis modelini seçtim çünkü:
- Ekranı diğer e kitap okuyuculara kıyasla daha büyük.
- Kendi ışığı var ve bu ışığı sarı ışık olarak da ayarlayabiliyorsunuz (sararmış kağıt gibi oluyor göz yormuyor.) En büyük sebebim buydu alırken.
- Kalın kitapları elde okumak zor, cihaza yüklüyorum ve her yere taşıyabiliyorum. Tatilde hangi kitabı yanıma götürsem derdine son!
- Diğer Kindle modellerine kıyasla ekranın yanında ileri geri - sayfa tuşları var. Ne kadar önemlidir tartışılır, benim hoşuma gidiyor.
- Goodreads’e bağlanabiliyorsunuz. Gerekli midir bilemem ama bu da ekstra bir özelliği.
- Kindle Store’da çok ucuz fiyatlara kitap satın alabiliyorsunuz.
- Kindle’ınız için size bir mail adresi veriliyor ve okumak istediğiniz kitapları bu maile gönderince direkt cihazınıza yükleniyor. Kablo kullanma zorunluluğu yok.
- Türkçe sözlük yok ama sonradan yükleyebiliyorsunuz, ben öyle yaptım.
- Yabancı dilde bir metin okurken bilmediğiniz kelimelerin üstüne dokunup kelimenin anlamını öğrenebildiğiniz gibi bu kelimelerden bir kelime listesi de oluşturuyor cihaz. Toplu olarak hangi kelimelerle karşılaşmışsınız görebiliyorsunuz.