Kinyas ve Kayra Hakan Günday

Merhabalar. Biraz saatlerimiz ilerledi ama günaydınlarımı ve gününüzün güzel geçmesi dileklerimi iletiyorum sizlere. Benimki fena geçmiyor. Sizden eleştirilerinizi yazmanızı istediğim konu ‘‘Kinyas ve Kayra’’ kitabı bugün. Şu an okumaktayım ve yarıladım. Açıkçası hem kitap hem de yazar Hakan Günday hakkında olumlu olumsuz farklı eleştiriler var ki ben olumlu eleştirilere ağırlıkla rastladım. Fikirlerinizi sadece Kinyas ve Kayra kitabı üzerinden değil yazarın başka kitaplarını okuduysanız da dile getirmeniz isterim. Geçtiğimiz günlerde Netflix Hakan Günday’ın ‘‘Daha’’ kitabından uyarlanmış bir film yayınladı. Başrolünde Ahmet Mümtaz Taylan olunca merak etsem de kitabı okumadan filmi izleme taraftarı olmadığımdan izlemedim. Filmi izlediyseniz de beklerim düşüncelerinizi.
Keyifli okumalar arkadaşlar. :green_heart:

Hakan Günday okumaya Kinyas ve Kayra ile başlamıştım ki ilk ve son oldu benim için. Hem olumlu hem de olumsuz eleştiri çok dediğiniz gibi. Ancak hayatımda yarım bıraktığım ilk kitap oldu (6.45 kitapları hariç). Mutsuz ergen psikolojisinin içine balıklama dalmış gibi hissetmiştim, her bitirdiğim sayfa, bir sonrakini okumayı daha da güçleştirmişti. Ayraç hala bıraktığım yerde duruyor, bilemiyorum geri dönebilir miyim bu kitaba :slight_smile:

Ben pek sevememiştim. Mafya oyunu oynamak isteyen ergen oğlanın aklından geçenler gibi geldi bana. Zevkler farklı tabi ki

Aslında düşüncelere ,içine değil de olaylara biraz daha yer verse okuyucu bu kadar mutsuz ergen psikolojisine girmezdi diye düşünüyorum. Bir zaman sonra tekrara düşüyormuş gibi oluyor. Çünkü fikirleri hep bıkkın, dünyaya karşı cephe almış durumda bu da bir zaman sonra kolay etkilenen okurları karamsarlığa bile itebilir bence.

Sonunu bilmeden konuşuyorum ama ikisinin de sorunlarının başı ergenliğe dayanıyor gibi ya aslında küçüklük akıllarındaki mafya oyunudur belki de kim bilebilir?