Kırmızı Karanfil

Öykü Seçkisi'nde okumak için: https://oykuseckisi.com/kirmizi-karanfil/

image

Çanların sesini duyduğumuzda ikimiz de hazırdık. Geniş çınar ağaçlarının arasında, ince patikaların kenarına rastgele yerleştirilmiş banklardan birisine oturmuş birbirimize bakıyorduk. Robert, az önce çıkarıp yanına bıraktığı silindir şapkasını, alnındaki ter damlalarına aldırış etmeden yeniden kafasına geçirdi. Ellerini, kucağımda tuttuğum karanfil demetinin üzerine koydu. Gözlerimin içine bakıyordu. Hiçbir şey söylemedi. Çınarların arasından kıvrılarak kaybolan yolun ilerisinden… (DEVAMI…)

1 Beğeni

Sizde kesinlikle ışık var. Cümleleriniz evrensel beğeni ölçülerini karşılayacak olgunlukta; yavanlıktan ve gereksiz ağırlıklardan uzak, temiz ve yerli yerinde. Üslup tamam.

Bir iki küçük kusur dışında gayet güzel olmuş ki onları da iyi bir editör halledebilir zaten. Hemen örneklendirmeye geçeyim:

[spoiler]“Kolkola girmiş ve Pazar ayinini dinlemeye giden bir çift gibi görünüyor olmalıydık,” diyorsunuz. Burada açıkça onların aslında bir çift olmadıklarını belirtiyorsunuz. Oysa bu sizin büyük sürpriziniz. Daha iyi saklamalısınız. Sonradan, çift olduklarına inandıracak kısma gelindiğinde bu cümleniz unutulmamış oluyor. Nahoş hissettiriyor. Tekrar yoluna koyduğunuzda ise iş işten geçmiş oluyor.

Aynı durum, garip odanın tarifinde de geçerli. Ana karakter bir ikiz olarak orada ilk defa bulunuyor ama biz bunu henüz bilmiyoruz. Daha önce geldiği bir yere neden bu kadar şaşırdığı sorusu zihne rahatsızlık veriyor. Aynen yukarıda söylediğim gibi daha iyi saklamalıydınız.[/spoiler]

Bunlar hallolur. Zamanla bu yönler de iyice olgunlaşır. Yayımlanmış bir eseriniz var mı, yazar mısınız bilmiyorum ama değilseniz de sizden olabilir bence.

Merhaba,
Detaylı yorumunuz ve önerileriniz için çok teşekkür ederim. Şu anda sadece hobi olarak ve zaman buldukça öykü yazmaya çalışıyorum aslında. Son okumayı ve düzeltmeleri de genellikle kendim yapınca bahsettiğiniz hataları gözden kaçırabiliyorum. Biraz daha fazla pratik yapmam lazım sanırım.

1 Beğeni