Şu ana kadar kitap alışverişi için Gardrops kullanan var mı aranızda, Zebroma’ya kıyasla nasıl bir sıkıntı çektiğimizde halledebiliyor muyuz?
Ben devamlı kullanıyorum
Bir sıkıntı yaşamadım su ana kadar sadece satış yaptım .
kullanıcı adınızı alabilir miyim buradan tanıdığım bir satıcı olması iyi olur sanki
Tabi bu hesabım . Sıfırı ile ikinci eli arasındaki fiyat farkını iyi ayarlayınca toplu bile alımlar oluyor
Ben hep alip bana hitap etmeyen yada yayınevi farklı klasiklerimi bu şekilde sattım
Satıştan % kaç komisyon alıyorlar?
100 liraya kadar almıyorlar ve kargo ücretsiz diye biliyorum
Evet yüz liraya kadar kazancının hepsi senin
Yüz üzeri ise yüzde besti galiba
100 liraya kadar satış komisyonu yok ama şuna dikkat etmek lazım. Sınır kaç desi bilmiyorum ama 4 desi ve sonrası için satıcıdan bir isim altında kesinti oluyor 5 TL kadar. 1 ve 2 kesi kesin ücretsiz, 3 hakkında fikrim yok.
ilk yapılan satışta bir kesinti yapmıyorlar mıydı?
Genel olarak satışlardan kesinti yok ama dediğim gibi kargo miktarı ile alakalı bir durum var. Ben en son 4 desilik bir satışta 5 TL kesinti gördüm. Onun dışında birkaç kitap sattığınızda kesinti olmaz. Zaten alıcıdan hizmet bedeli kesiyorlar.
Anladım. Başka uygulamayla karıştırdım sanırım isimleri birbirlerine benziyor dolap diye bir uygulama da varmış
Ben Gardrops uygulamasından 5 kez kitap alışverişi yaptım ve hiçbir sıkıntı ile karşılaşmadım. Ben genelde kitap satışı yapıyorum Gardrops’ta. Zebramo da kullanıyorum, Zebramo komisyon kesinti yaparken Gardrops herhangi bir kesinti yapmıyor. Desi aşımında kesinti oluyor mu bilmiyorum .Kitap alıp satarken böyle birşeyle hiç karşılaşmadım.
Zebramodaki gibi para sisteme aktarılıp, kullanıcı onaylayınca mı size geliyor yoksa direkt iban no mu veriyorsunuz?
Evet, Zebramo’daki gibi. Gardrops’ta satış yaptığımızda ücret sistemde tutuluyor. Alıcı ürünü onayladığında ücret sizin gardropstaki hesabınıza aktarılıyor. Dilerseniz, buradan da bankanızdaki hesabınıza iban yoluyla paranızı transfer edebilirsiniz.
İki uygulama arasındaki önemli farklardan birisi de şu bana göre. Gardrops’ta sattığınız ürünlerin parasını yine uygulama içerisinde kullanabiliyorsunuz ama Zebramo’da bunu yapamıyorsunuz.
Bu uygulamanın 25 TL hizmet bedeli istemesi normal mi? Daha önceden alışveriş yapmıştım ve böyle bir olay yoktu sanki. Dolap uygulamasında da hiç bu kadar yüksek bir hizmet bedeli vs istenmemişti. Aldığım kitabın fiyatı kadar para eklendiği için şaşırdım açıkçası ve alışveriş yapmaktan vazgeçtim.
Dolap daha iyi en azından indirim çeki vs veriyor.
Bir hata vardır sizin durumda. 80 liralık bir kitabı denedim ve 13 lira hizmet bedeli çıkıyor. Bu bedel hem komisyon hem de kargo ücreti olduğu için çok değil normalde.
Toplam 40 lira tutuyor artı 25 lira hizmet bedeli çıkıyor anlamadım valla Sıfır almak daha mantıklı oluyor bu şekilde
Kategorilere göre desi sınırları olduğu için bazen satıcılar ekstra ücret ödememek adına farklı kategorileri seçebiliyorlar. Yakın zamanda alışveriş yapmadım ama eğer kitap kategorisinde ise 25 TL fazla. Ben aktif kullanıyorum özellikle satış yapmak için . Genelde ürün fiyatı yüksekse veya kategori elektrik süpürgesi, gelinlik vb ise fazla ücret çıkıyordu. En son 2 kitap aldığımda sadece 10.99TL hizmet bedeli ödemiştim. Az önce de kontrol ettim kitap kategorisinde 12.99 TL olmuş.
Ben de şimdi baktım. 2 adet 5 TL’lik kitabı sepete ekleyince hizmet bedelini 29.98 den 13.99’a indiriyor. ( Ürünlerin kategorileri kitap bu arada )
@Jaunerouge @Berkan23 Aynı satıcıdan aynı kategoride iki kitap ekleyince 25 küsür, kitapları bire indirince 12,99 ekliyor. Sanırım birden fazla ürün olduğu için hizmet bedelini ikiye katlıyor