Ben zamanında araştırınca hep kötü şeyler okuduğumu hatırlıyorum ama kendim herhangi bir kitaplarını okumadım. Çeviri hakkındaydı genelde bahsedilen problemler. Onlardan Sherlock Holmes seti alacaktım bayağı ucuza ama vazgeçmiştim
Bence Ren ile İthaki arasında bir sürtüşme var. Ren, Poe toplu öyküler baskısını aynı ithaki gibi kırmızı siyah yaptı sonrada %85 indirim ile satmaya başladı. İthaki’ye Poe sattırmamak için yemin içmiş gibi duruyor
Bu kitap bu fiyata satılıyorsa ya çevirmen çok az para kazanacak demektir ki çevirmenler zaten yeterince sömürülüyor, ya da zaten çeviri berbattır ve bu kitabı almak için hiçbir gerekçe kalmıyor demektir. İki şekilde de pek faydalı durmuyor.
Ekleme: Çeviri berbat dahi olsa çevirmenin sömürülmesi yine haksızlık tabii ki ama bu tarz yayınevlerinin çevirileri bir müddet tartışılmıştı. Ne kadar güvenilir oldukları, intihal olup olmadığı vs. Yine de Ren Yayınları’nın adına bilmediğim bir konuda yargıda bulunmamalıyım.
Ne zaman ciltli çıkarsalar çok ucuz fiyattan satıyorlar. Vikingler 90 TL etiket fiyatına sahip, kitap fuarında 20 TL’ye aldığımı hatırlıyorum. Nasıl kâr ediyorlar acaba?
Yıllar önce, henüz kitaplar konusunda bilgisizken Migros’tan Ren’den çıkan birkaç dünya klasiği almıştım. Yeraltından Notlar’ı okumaya çalıştım, okuyamadım; Genç Werther’in Acıları’nı okumaya çalıştım, okuyamadım. 2-3 sayfadan sonra çeviri çok başarısız olduğu için anlamaya çalışmak güç gelmişti. O gün bugündür uzak duruyorum Ren Yayınlarından. Ayrıca Poe baskısı, Sherlock baskısı ve diğer kapak tasarımları nedense çakma kitap ya da imitasyon gibi hissettiriyor.
Kardeşim benden sonra kitap istemişti ama ondan adres istendi benden istenmedi. Sonradan fark ettim ki twitter ayarlardan ‘‘Herhangi birinden mesaj al’’ kapalıymış. Belki sizin de öyledir. Daha sonra ayarları değiştirip @Erdem_Sonmez 'in de attığı linkten formu doldurmuştum. Kitap gelir diye bekliyorum.
D&R 31 Ağustos’a kadar geçerli 20tl’lik indirim kodu vermişti. Ben kullanmayacağım, isteyen kullanabilir Sepet alt sınırı kaç tl olmalı bilmiyorum, 100 falandır sanırım