Kitap Fırsat/Kampanya Alanı

Ben de sizin gibi düşünüyorum. Bir oyun oynanıyor. Örneğin bir setin fiyatını çok yüksek tutuyor bu kişiler. Sonra kendilerine ait başka hesaplarından bunu satın almış gibi yapıyorlar ve böylece bir algı oluşturuyorlar. Takipçilerin bir kısmı da serinin gerçek fiyatını bu zannediyor ve başka bir gün tekrardan satışa konulduğunda almak istiyor. Hele fiyatı biraz düşük gördü mü hemen alıyor. Tuzak yani.

4 Beğeni

Dediğiniz sahafı biliyorum.Altına yapılan yorumlar tamamen algı amaçlı.Normalde o kitaplar alınmıyordur bile.

1 Beğeni

Şu kafadan istiyorum ben

Her yer Altın pusula oldu bir anda. Önemli değilmiş, son kime kitlerim acaba diye yırtınıyorlar şu an. Kaos sevmesem bile bundan yani bu duruma düşmelerinden inanılmaz keyif alıyorum ya. :sweat_smile: Zebramo adam gibi engelleme sistem getirse de bu adamların ürünlerini hiç görmesem keşke.

7 Beğeni

Niye saklıyoruz ki ismi? Hedef göstermek için söylemiyorum, bahsi geçen sahaf İkarus Sahaf’tır. Ve ayrıca bu başlığı takip ediyor kendisi (selamlar :slight_smile: ) ve daha birçok sahaf.

Bu arada bu tip sahafların hızlıca artmasının sebeplerinden biri de ülke ekonomisi. Ne alaka demeyin, üzerine tez yazılabilecek bir konu bu.

Ülkede milyonlarca üniversiteli işsiz var. Ben de onlardan biriyim ve ek bir gelir için şu sıralar birçok şey yapıyorum. Yapanları da anlayabiliyorum bir yere kadar. Tabii işini düzgün yapan, sahtekarlık bulaştırmayan sahafları tenzih ediyorum.

Bu konu uzar da başlık uygun değil.

Başlığın formatına uyayım bari gelmişken. İdefix bana kargo bedava kodu vermiş, kişiye özel mi bilmiyorum ama ihtiyacı olan deneyebilir:

F9D0BC19

6 Beğeni

Ederi olmayan, aslında hem çeviri hem de baskı kalitesiyle gerçekten çok kötü olan kitapları sırf böyle böyle değerli gibi gösterip satıyorlar ne zamandır. Ben okuyup da tekrar alacak çok nadir kişi tanıyorum böyle sahafların sattığı kitaplarda.
Mesela 6.45 Tolkien kitapları. Çeviri rezalet zaten de misal güç yüzüklerine dair kitabı aslında Silmarillion içinde zaten var. Tolkien okuru bunu bilir, buna rağmen bu kitabı mesela 300 liraya itelemeye çalışıyorlar. Bunu okumak için değil de değerli diye alıyor alan da muhtemelen. Çünkü başka hiç bie manası yok. Buna çok örnek verebilirim, mesela en son dedem korkudun kitabı vardı. Burada da bir çok insan almaya çalıştı kaçırdı fırsatı falan. Oysa kitabın okunması çok zor. Çünkü günümüz türkçesinde bir metni yok öykünün. En fazla araştırma ya da tez için kaynak olarak kullanılabilecek bir kitap. Ya da mesela Surname kitabı yine kabalcının. Baya bildiğin düğünleri eğlenceleri falan anlatan bir kitap, tamam günümüz türkçesi var bu kez ama çok niş bir kitleye hitap ediyor esasen. Ya da Star Wars kitapları. Ever Darth Bane kitapları öykü olarak güzeller. Ama seriye 300 lira verecek kadar değil. Buraya Ejderha Mızrağını da eklerim ben ama seveni vardır laf etmiyorum. Otostopçunun galaksi rehberi misal. Kabalcı baskısı ve Alfa baskısı çeviri ve içerik aynı. Fazladan para vermeye gerek var mı? Ben bir ara ilk o baskıdan okudum diye almak istiyordum ama bu sadece romantizm için başka bir şey değil.

Velhasıl önce piyasa oluşturup sonra işlerine bakıyorlar. Ben 400 lira bir seriye vereceğime amazondan ingilizcesini alırım ciltli vesair.

15 Beğeni

Sosyal medyada falan böyle iyi bir hareket ya da diğerlerinin aklına gelmeyen plan görülünce altına “he is the chosen one” tarzı gifler, mesajlar atılıyordu. Ona ithafen hocam :sweat_smile:.

Alta örnek bir örnek bırakayım mesela.

Haberin çevirisi: “Elon Musk Facebook’u satın alıp sonrasında silmeyi önerdi”

4 Beğeni

Bu sahaflara göre elimdeki ejderha mızrağı serisi kitapları nereden baksan 10 bin eder.

4 Beğeni

image

3 Beğeni

Çariçe Katerina’da gözüm var bu aralar. Amazonda da %40 ama şu son indirimlerden sonra %50 bile o kadar az geliyor ki bir daha nasıl kitap alacağım bilemiyorum. :smiley:

3 Beğeni

Benim anlamadığım iyi kötü birileri alıyor bu kitapları. Bunlar dükkan kirasını ödetecek kadar çok enayiyi bir şekilde buluyorlar demekki. Bende de 13. basım Stephen King Medyum kitabı var. 13 Stephen King’in uğurlu sayısı olduğundan çok nadide bir baskı. Klozete düştüğü için hafif sararma mevcut ki bu kitabı daha değerli yapıyor. 250 TL’ye bırakıyorum biri gelsin alsın. @leingrad_sahaf sayfasından ulaşabilirsiniz.

Not: Şimdi baktım. Hep aynı kişiler “alıyormuş”. Alan kişiler ne hikmetse tüm Türk milletine okuma alışkanlığı kazandırma gibi kutsal bir misyon ile yola çıkan, kimseden en ufak beklentileri olmayan herkesin sevgilisi bookstagramlarmış :grin: Kurdukları sistem iyi işliyor yanlız. Haklarını vermek lazım.

Not 2: Satılmıştır. @yattaranın_kitaplığı na hayırlı olsun. Alıcı ödemeli olarak kargolayacağım en kısa zamanda. Yeni kitaplar için takipte kalın.

23 Beğeni

Aldım. :+1:

5 Beğeni

Instagram’daki sahaflar konusunda dediklerinize katılıyorum ancak bazı baskısı tükenen kitaplar piyasadan çok daha ucuza bu sahaflarda satılabiliyor. Mesela bahsedilen İkarus Sahaf eskiden mezat düzenliyordu, haftada 1 gün 4 lot kitabı açık artırma usulü en yüksek teklif verene veya “Hemen al” fiyatını söyleyene satıyordu. Hangi seri/kitap hatırlamıyorum ama Nadirde 400-500 liraya satılan kitaplar 200-250lerden alıcı buldu. Bence bu fiyat da yüksek, o ayrı konu. Ancak gerçekten okumak veya koleksiyona eklemek isteyenler en azından Nadir’den daha uygun olan bu rakamları verip alabiliyorlar.

Nadirde fiyatı 500 TL’ye yükseltenler de o aynı kişiler zaten :face_with_hand_over_mouth:

4 Beğeni

images - 2020-10-19T152843.612

8 Beğeni

Nadirde satanlardan kastım çizgiroman dükkanlarıydı aslında :slight_smile: Yani markalaşmış, showroom’u olan yerlerden bahsediyorum. Bu sebepten bence aynı kişi değiller.

Gerçi bu mesajımdan sonra beni de aynı kişi sanar mısınız acaba diye endişelenmiyor değilim :smiley:

Yüksek fiyat tutup gözümüzü kamaştırırlar bence :slight_smile:

Sepet yaptım. Takip ediyorum. Şimdilik zam yok, eski fiyatlar devam ediyor.

1 Beğeni

Arkadaşlar Trendyol indirim kuponu olan var mı?

İdefix için 125 / 20 indirim kodum var.
Kullanmak isteyen için 93D097A9. 31 Ekim e kadar
geçerli

Teşekkürler, kullandım.