Kitap Fırsat/Kampanya Alanı

E her kitap için bu geçerli zaten, neden ilk defa karşılaşılıyormuş gibi şaşırıldığını anlayamadım.

İthaki Dune 5 için etiket fiyatını 70 yapmıştı. Bu demek değildir ki 50 liraya satılsa zarar olur. Hayır, sadece daha az kâr olur. Görüldüğü üzere zaten %50 indirimle 35’e satıyorlar ve o fiyata dahi kâr edebiliyorlar. Kitabın maliyetinin 30 liradan fazla olduğunu sanmıyorum.

En kral yayınevi yetkilisi gelsin açıklasın isterse bütün aşamaları, o da onun bildiği kadardır ya da ona bilmesi gerektiği kadarı söyleniyordur. Sistem böyle işliyor. :slight_smile:

Özetle, kitap fiyatları gereğinden fazla pahalı. Hazır kur artıyorken zam üzerine zam yapmaları onları haklı görmemizi sağlamıyor ne yazık ki. Fırsatçılık denebilir ancak.

13 Beğeni

Türk tarih kurumu, Dil Kurumu, Diyanet vs. bu tip kurumlarda ciltli büyük boy şamua kağıt 600-700 sayfalık kitapların liste fiyatı 20-25 lira. İndirimli olarak 15 lira gibi fiyatlara satın alıyorsunuz. (Matbaa basım kalitesinden bahsediyorum) Kar vs. bu tip kurumlarda çok düşük.
Yayınevlerinin bastığı sıradan karton kapak kitapların matbaa maliyeti 10 lirayı bile geçmez.
Ama sorsan yayınevi,yazar,çevirmen, vs. hiçbiri kazanmıyor. Kazanmadıkları için bir sürü yayınevi açılıyor sürekli. Yeni yeni her gün yülzerce kitap yayınlıyorlar. Bunlar hep kazanmadıkları için. :slightly_smiling_face:

21 Beğeni

7 Beğeni

Foruma kayıt olduğumdan beri en çok şikayet ettiğim konu bu sanırım :grinning:

2 Beğeni

Gerçek niyetler gün yüzüne çıkıyor böyle. Haklısınız.

2 Beğeni

Katılıyorum. 300-500 sayfalık bir kitabın 50-60 tl etiket fiyatı olması çok absürt.

2 Beğeni

George Orwell seti %50 indirim ile 73 TL.

https://www.ilknokta.com/george-orwell/george-orwell-7-kitap-takim.htm

1 Beğeni

1984 ve Hayvan Çiftliği dışındaki sete özel bir indirim paketi de olsa güzel olurdu. Malum ikili herkeste vardır zaten.

4 Beğeni

10 Beğeni

Teşekkür ederim. Leonardo’yu aldım.

Stokta son 1 adet gözüküyordu…

2 Beğeni

Can Yayınları, Hayvan Çiftliği’nin özel baskısına da indirim yapsa keşke.

2 Beğeni

Bir kaç sitede tükendi olarak gözüküyor. Yeni baskı yaparlar mı acaba :man_shrugging:

1 Beğeni

Yapmazlarsa başka özel edisyonlara bakarım artık.

2 Beğeni

Ben 1984’e bakmışım. Orayı düzelteyim ama Hayvan Çiftliği içinde diğer dediğim geçerli yine. Baskısı bitince yeni baskı yapar mı, meçhul.

1 Beğeni

Geçen Amazon’da 45 liraydı. Belki yeniden yaparlar öyle bir indirim.

1 Beğeni

Kitapların etiket fiyatı düşük olduğundan, çok güzel fiyatlara kitaplar satın alabilirsiniz.
Bunlar sadece gözüme çarpanlar,

9 Beğeni

Mobil’de olmuyor sanırım. Ben sadece pc’de kullanmıştım.

2 Beğeni

1 haftadır bakmıyordum, siz atınca gördüm…TTK Mağaza kargo ücreti ne güzel 50 tl üzeri ücretsizdi, 100 tl üzeri ücretsiz olması biraz üzdü. :confused:

4 Beğeni

5 Beğeni

Evet 100 TL yapmışlar alt sınırı, diğer kitabevlerinden(!) farklı olarak sepet hemen 100 TL’yede tamamlanmıyor :slight_smile: . 1 TL’ye bile kitaplar bulabiliyorsunuz.

3 Beğeni