İdefix ne yapmış öyle. Hiçbir kod çalışmıyor.
Babil.com ve eganba.com da da kargo bedava sınırı 150 TL olmuş. İstanbul kitapçısında halen 75 TL. Amazon’dan başka yerden kitap alamayacağız sanırım.
Hiçbir şekilde etiket fiyatı 290 TL olamayacak bir kitabı indirimle olması gereken etiket fiyatına satmak. Böylece hem büyük indirim yapıyormuş gibi gözükmek hem de telifsiz yazarların kitaplarından bu kadar para kazanmak. Yanlış veya doğru olduğuna bir şey demeyeceğim ama harika bir strateji. Bu arada paylaşımınız için teşekkürler.
Idefix’te indirimdeyken 150/30 kodu + hediye çeki indirimiyle 100 liraya almıştım Sherlock özel baskısını. Almak isteyen varsa yine öyle bir fırsatı kovalasın bence.
Sakin Nadir’de sahaflardan indirim istemeyin…110 tllik kitap için 90 tl olur mu yazdım, bana “fiyatı zaten düşük tutmuşuz söylediğiniz için teşekkür ederiz” deyip kitabı 140 tl yaptılar.Öylece kalakaldım.
Sonuç: Çakal sahaflardan bir liralık bile kitap alınmamalı.Yeni baskılar yapıldıkça bir yerlerinde patlasın o kitaplar.
Bu duruma düşmekten hep çok korkmuşumdur, ama çok ayıp bir şey yani…
Okulu falan bırakıp Sahaf mı olsam diye düşündürtüyorlar insanı.Kraldan daha krallar valla.Herkese boyun eğdirtmeye and içmişler resmen.
Ben de 120 tl olur mu diye sorayım 170 yapsınlar. Böyle birkaç tur sonunda 500 tl olur, sahaf kardeşimiz kazansın.
Hani indirim yapmıyorsa bile bunu söylemesi yeterli, gözüme sokarcasına fiyatı arttırması şaşırtı.
Bu işe bir denetleme getirilmeli ya.Sahaflar Odası falan var yani,resmi olarak müdahale edilebilir gibime geliyor bir şekilde.
Benimde elimde yeterince kitap var sanırım. Bu dönemde bende mi düşünsem acaba
Aynını ben de yaşadım. 60 tl’lik kitap için indirim istedim, indirim yapmıyoruz deyip fiyatı 75 TL yaptı, şaştım kaldım Birçoğu şımarık.
bir daha birisi indirim isterse 110 TL’ye düşürecekler. Büyük ihtimal taktiksel olarak fiyatı yükselttiler. Ya da fazla abartıyorum gıcıklık olsun diye yükselttiler.
Bu yazılı olmayan bir kuraldır. Asla internet üzerinden bir sahaftan indirim talep edilmez. Eğer nadir bir kitapsa ve en uygun olanını bulduysanız almalısınız. Tabii almamak da bir tercih ama konu bu değil.
Veya sahafla aynı şehirdeyseniz çat kapı gidilmeli. En azından komisyon ücreti ve kargo ücretini düşüyor birçoğu ve yüz yüze iletişimin de etkisi büyük oluyor. O zaman 110 liralık kitap 90’a alınabilir ancak.
Kısaca, geçmiş olsun. Ve tabii yapılan şey ayıp ama sahaflar ayıbın ne demek olduğunun çok da farkında değiller.
Ben bir sahaftan toplu alışveriş yaptığımda indirim yapmasını isteyeceğim ürün çıkarsa başka sahaflardaki fiyatına bakıyorum. Eğer daha ucuza satılıyorsa ancak o zaman indirim istiyorum sahaftan.