Kitap Fiyatlarındaki Aşırı Yükseliş

Ciddi anlamda bittik. Neyse kimsenin moralini bozmayayım, herkes biliyor her şeyi.

1 Beğeni

Bittik ama doktor dövmekle övünen bir kitle var dışarıda.

4 Beğeni

Zamları şöyle durdurasım var.

Adsız8

12 Beğeni
6 Beğeni

Şu noktayı da atlamamak gerek. Hem kitapların fiyatları artıyor, hem de alım gücü inanılmaz düşüyor. 10 liralık kitap bile bir lüks haline geliyor. Ben tek yaşıyorum, geçen ay 350 lira ödemişim elektrik faturasını. Bu ay hesapladım aynı kullanım ile ben 750 lira ödeyeceğim, bu aradaki farkı nereden kısacağım? Maalesef ki, sosyal hayatımdan. 10 liralık kitap bile alamayacağım. Ya da 5 kere düşüneceğim.

11 Beğeni

Kalın giyin kitap al :grinning: Valla evde çocuklar olmasa ben kombi falan açmam. Tabii İzmir’den konuşmak kolay benim için ama soğuk bir ilde bu pek mümkün değil.

5 Beğeni

Alaybey’liyim ben :slight_smile: Oradaki evde olsam şimdi, doğalgaz ve elektriğe çok daha fazla öderdim, İmbatı biliyorsunuzdur çok sağlam oraların:) Alanya nispeten daha ılıman.

Haha aynen, kalın giyiniyorum, onu yemiyorum bunu yiyiorum. Onu giymiyorum bunu giyiyorum, onu açmıyorum bunu açıyorum. Ona binmiyorum yürüyorum. 15 saniye aralıklarla da nefes almaya çalışıyorum :slight_smile:

4 Beğeni

Ben Menderes’te ovanın ortasındayım. Alttaki ve üstteki komşular sağolsun 24 saat yakınca doğalgazı biz kitap almak için tasarruf edebiliyoruz :grinning:. İmbat derdimiz de yok. Şaka bir tarafa, Jack London öykülerindeki kahramanlara döndük kitap okuyabilmek için. 10 sene öncesine kadar ikinci el kitap alırdım, internet sayesinde sıfır kitap almaya başladık, yakında onu da alamayacağız herhalde. 100 sayfa çizgi romanlar 100 TL üstü etiketle başlıyor. HC olursa 250 üstü. Ansiklopedik yayınlar direkt 200 civarı. 250 sayfa romanlarda bile 70-80 etiketler normal gelmeye başladı artık. Fiyattan şikayet ediyoruz ama 2022’de tekrar baskılar oldukça azalacak, yeni baskılarda da ne satar diye bakacak yayınevi artık. Yakında parayla kitap bulamayacağız maalesef.

4 Beğeni

Ötüken neşriyat genel müdürü :

2 Beğeni

Şimdi bir şey diyeceğim de ayıp olacak. Ama kendi kitaplarına gelince fiyatlar gayet makul.

6 Beğeni

Belirtmeden geçemedim hocam, şanslıymışsınız. Ben de Menderes’te ara katta oturuyorum ama müteahhit yalıtıma ne gerek var demiş yaparken binayı, doğalgaz faturasına bakmaya korkuyorum bu ay. :smiley:

3 Beğeni

Ötüken’e dair yorumumu birkaç başlık altında paylaşmıştım.
Mesela burada
3 kitaba 525 lira istiyorlar.
Ertuğrul Bey suçlu arıyorsa hükümeti deli gibi destekleyen babası ve diğer Ötüken ortaklarına bakabilir.

5 Beğeni

Evet ben de gördüm bu kitabı çok da değerli bir çalışma. Ve söylediklerinize de sonuna kadar katılıyorum hocam.

2 Beğeni

500TL’ye kitap setini alıp burada çok pahalı, bu fiyata alınmaz diyorsunuz (bazı kişiler) ancak siz almaya devam ettiğiniz sürece yayınevi fiyatı tabi düşürmez. Almayacaksınız ki ellerinde kalsın kitaplar, protesto olsun. Yoksa hem fiyatları şikayet edip hem de bol bol zam yayınevlerinden kitap almaya devam ederseniz daha çok şikayet edersiniz.

1 Beğeni

Merhaba mesajınız sanırım bana hitaben yazılmış.
Mesajda belirtmiştim aslında. Kitap benim değil, satın almadım.

5 Beğeni

Telekom binasının üstünde 3. katta büromuz, fırsatınız olursa beklerim.

2 Beğeni

Bana 5 dakika uzaktasınız. :sweat_smile:

2 Beğeni

Alanya’da kışın klimanın düğmesine basınca fatura 500 tl’den açılıyor, doğalgaz gelse rahat edeceğiz ama :thinking:

2 Beğeni

Beklerim, kitaplığım da büroda, göz atarsınız hem.

2 Beğeni

Martı Yayınları %33-%66 arası zam yapmış kitaplarına. Sherlock Holmes ve Sabahattin Ali özel basım kitaplarının etiket fiyatı 499 TL olmuş.

4 Beğeni