Merhaba. Buralarda yeniyim. Gezerken baktım kitap fuarları ile ilgili bir mevzuu bulamadım yada göremedim. Fuarlarla ilgili bilgi paylaşımı yapabiliriz diye düşünüyorum. Hiç olmadı herkes kendi şehrindeki kitap fuarının zamanını haber eder.
Bu sene Ankara kitap fuarı 29 Kasım - 08 Aralık 2024 tarihleri arasında olacak. Bilgi için: https://www.instagram.com/eylulfuarcilik?igsh=a2JoYTRzeHIyMnVw
Fuara gidecek misiniz?
Gideceğim siz de gidecek misiniz?
Gitmek istiyorum; ama kalabalığı sevmiyorum.
Şu an için kararsızım.
Hafta içi gitme taraftarıyım gerçekten çok kalabalık oluyor çünkü.
Hafta içi gitmek mantıklı olabilir. Aklımda tutacağım. Teşekkürler.
Aynı güne denk gelirse tanışabiliriz belki.
Öyleyse haberleşiriz.
Tamam haberleşelim. (20karakter)
Tema çocuklar ve çocuk edebiyatı, çok güzel. Lakin söyleşi programını açıp ilk günü önümüze serdiğimizde gördüğümüz şey artık “eeeeh!” dedirtiyor: Japonya’da Kürt Olmak.
Arkadaş, bıkmadınız şunlardan, bırakın çocuklar kendilerinden bir şeyler bulacakları buluşmalar yaşasın. Dünyanın beri ucuna gitmiş adam da bir zahmet ortama uyum sağlasın, bize ne arkadaş, yok Amerika’ya uyum sağlayamamışlar, Almanya’da tutunamamışlar. Sanırsın sürgün edilmiş. İstanbul’dan kaçtık, İzmir de bu üçüncü sınıf, buram buram bıyık altından sigara kokan köhnemiş “çav bella” solcularına kalmış belli ki. İnsan kalitesi bu toprakların, bu yerkürenin dışına çıkmadıkça yükselemeyecek; umut, istikbal göklerde…
Bursa kitap fuarından döndüm. Öncelikle eski yerine ulaşım zordu, merinosta olması en azından bu yönüyle iyi. Fakat alan dar ve mecburen sıkışık. Üstüne üstlük daha kapıdan girmeden çocuk kalabalığı karşılıyor ve içerisinin çok gürültülü hâle gelmesi kaçınılmaz olmuş. Neredeyse her sene TTK ve TDK için gidiyorum ve onlarda da aradığım kitapları maalesef bulamadım, ne sorsam kalmadı dediler . İlk günden gitmediğime boşuna metro parası verdiğime birazcık pişman oldum, aynı ücreti sitelerinden kargo parası olarak versem en azından kitaplar elimde olurdu diye düşündüm
. İncelemedim ancak Pegasusta yüzde 45 indirim gördüğümü hatırlıyorum. Bilgi yayınevinde 30 ve 50 liralık güzel kitaplar vardı. Diğerlerinde de internetten uygun oran göremedim. Eve geldim ve Amazondan 600TL tamamlayıp ekstra yüzde on indirimle sipariş vereceğim.