Kitap Hataları: Harry Potter ve Ölüm Yadigârları

Fantastik Canavarlar sitesinde tamamını okumak için: Kitap Hataları: Harry Potter ve Ölüm Yadigârları – Fantastik Canavarlar

image

Kitap Hataları serimizde sırada büyük final var! Harry Potter romanlarında yapılan ufak tefek hataları gündeme taşıdığımız listemize noktayı koyma zamanı. J.K. Rowling (ve editörleri) hangi detayları gözden kaçırmış, hangi mantıklarda yanlış yapmış gelin hep birlikte öğrenelim. İşte Ölüm Yadigârları‘ndaki ufak tefek hatalar! Genel Hatalar Albus Dumbledore’un ölümünün ardından, Grimmauld Meydanı 12 numaranın Sır Tutucusu Severus… (DEVAMI…)

1- 7 Potter savaşının burada anlatıldığından daha çok yanı var. Öncelikle yoldaşlık voldemortun harry’i doğum gününde yola çıkartacaklarını düşündüğünü bildiklerinden harry 17 sine girmeden önce onu taşımaya karar veriyorlar. Yani o gece harry nini üzerinde hala etrafındaki büyüleri sezen ‘iz’ bulunmakta ve o yüzden yoldaşlık hiç sihir kullanmadan onu götürmeye çalışıyor. Voldemortun o gün harry i taşıdıklarından haberdar olmadığını düşündükleri için de sihir kullanarak bakanlığı ve ölüm yiyenleri alarma geçirmek ya da sihirin izini takip edip harry’i hangi güvenli eve taşıdıklarını bilmelerini de istemiyorlar. Eğer harrynin üzerinde iz varken cisimlenirlerse bakanlık harrynin nereye gittiğini öğrenip reşit olmadığı halde büyü yaptığı için suçlu bile ilan edebilirdi. Anahtar üretmek için yapılan ‘portus’ büyüsü de harry nin izini devreye sokardı aynı şekilde. Yoldaşlığın istediği gibi harry 17 yaşını doldurmadan gitmeleri ve kimseyit etiklemeden halletmelerinin tek yolu buydu.
2- Ron dobby e kulübenin nerede olduğunu söylese de bu tam olarak bir adres verme sayılmaz. Dobby ronun söylediği yere gitse de kulübeyi hala göremiyor da olabilir.
3- Gringotts bölümündeki hata değil. Her büyü sözlü veya sözsüz yapılabildiği gibi levicorpus büyüsü de sözlü yapılabilir. Hiçbir büyüyü sözlü veya sözsüz diye ayıramayız. Bu hataları aldığınız HarryPotterWikia sitesi, hayran kaynaklı olduğu için her isteyen birşeyler yazabiliyor ama ben sayfayı editleyerek bu hatayı kaldırdım.
4-Fenrir greyback hogwarts savaşında kurtadam formunda değildi. Bu durum kitapta da açıklanmıştı. Fenrir kana susamışlığı sayesinde insan formundayken de insanlara kurtadammış gibi saldırıyordu. Hatta Bill in yüzünü de insanken yaraladığı için bill tam olarak kurtadama dönüşmedi. Yani lupin gibi o da insandı o savaş sırasında. Bu hatayı da orjinal sayfadan sileceğim.