Kitap Hataları: Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı

Fantastik Canavarlar sitesinde tamamını okumak için: Kitap Hataları: Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı – Fantastik Canavarlar

image

Kitap Hataları serimizde sıra en uzun Potter kitabında! Harry Potter romanlarında yapılan ufak tefek hataları konuştuğumuz listemize tüm hızımızla devam ediyoruz. J.K. Rowling (ve editörleri) hangi detayları gözden kaçırmış, hangi mantıklarda hata yapmış gelin hep birlikte öğrenelim. İşte Zümrüdüanka Yoldaşlığı‘ndaki ufak tefek hatalar! Genel Hatalar Kitapta, dersler Büyük Şölen‘den sonraki gün başlamaktadır. Fakat 1 Eylül… (DEVAMI…)

Benim Ölüm Yadigarları’nda anlamadığım bi kısım var. Harry, Ron ve Hermione Sirius’un evindeyken Harry Sirius’un odasında annesinin yazdığı mektubu buluyor. Ama Zümrüdüanka Yoldaşlığı’nda Sirius Harry’e 16 yaşındayken evi terkettiğini söylemişti ve Lily de mektubu Harry’nin doğum gününde göndermişti. Yani o sırada Sirius 21 yaşındaydı ve o evde yaşamıyordu. Ve aynı sene, yani 1981’de Sirius Azkaban’a gönderildi. Öyleyse mektup Sirius’un odasına nasıl gelmişti? Biri beni aydınlatsın lütfen…
(Bu arada yazım hatam varsa özü dilerim, türkçem pek iyi değil.)

1 Beğeni

Sirius hogwartsdan ayrıldıktan sonra bir amcasının mirasıyla kendi evine çıktı ve liily-james ölene kadar kendi evinde yaşadı. Tutuklanıp kaçtıktan sonra azkaban tutsağı kitabındaki olayların akabinde şahgaga ile kaçıp, ailesinin eski evine yerleşmeden önce 2 yıl kadar köpek formunda mağaralarda kaçak yaşadı hatırlarsan. Bu kaçak ve gezgin yaşadığı süre içinde muhtemelen evine gidip özel şeylerini almıştır. Ya da sirius tutuklandıktan sonra zümrüdüanka yoldaşlığı siriusun evini tarayıp yoldaşlık bilgileri olan ve özel şeyleri toplamış olabilirler. Siriusun masumluğu ortaya çıktıktan sonra da geri vermişlerdir. Birsürü olası açıklama var yani.

2 Beğeni

Kitaptaki hataların çoğu önmsiz veya düzeltilmiş fakat tek büyük hata privet drive 4 numarada yapılan sihirlerin bakanlık tarafından farkedilmemesi ama bu bence hata değil. Çünkü bunun açıklaması yine, bakanlığa harry’nin kovuğa götürüleceğini Dumbledore’un bildirilmesi. Sonuçta bakanlık harry i okuldan atmıştı ve dumbledore hemen bakanlığa gidip onları harrynin okuldan atılmamasına ve bir duruşmaya çıkarılmasına ikna edilmişti. Tabi ki güvenlik nedenyle Dumbledore bu arada bakanlığa, harry i götürteceğini söylemiştir.

2 Beğeni

Ateş Kadehi kitabında Harry çapulcu haritasını Moody’e ödünç veriyordu. Bir daha geri aldığına dair herhangi bir ibare yok. Ancak Zümrüdüanka Yoldaşlığında Dumbledore’un Ordusu olarak İhtiyaç Odasına ilk gidişlerinde hop diye çapulcu haritasını kullanmaya başlıyor. Nerden nasıl geri aldığı yok.