En sevdiğim özelliği 1) her sene kredi kartıma, bizim kartımızı kullandığınız için teşekkür ederiz diyip 100tl kart ücreti yatırıyor.
En sevdiğim özelliği 2) Spotify, Netflix ve artık youtube üyeliği için 2 otomatik ödeme talimatı karşılığında üyelik ücretinin yarısını gene kartına iade ediyor.
En sevdiğim özelliği 3) Kidega’dan kitap alırsan (100tl üzeri), 25tl iade veriyor.
Storytel, Steam, Udemy üyeliklerine de indirimi varmış ama kullanmadım.
He bir de doğumgünümde barınaklara mama yardımı yapıyor, kartım bozulduğunda 2-3 günde yenisi geliyor, çağrı merkezi yüzyıllarca telefonda bekletmiyor vs.
En sevimsiz sektör olan bankacılıkta (ki ikincisi de dijital platformlar ve telefon/internet operatörleri bence) en sevimlisi.
Keramet kutudaymış meğer.
Sadece kutuyu satsalar yine alacak insan çıkar.
Bu arada söylemiştim, etiket fiyatı 60 TL olduğu için bu şekilde makul gösterilmeye çalışıldı. Başarılı da oldular, bu kadar bilinçli tüketicileri olduğu sürece sırtları yere gelmez zaten. Şu an kutusuz olarak da aynı fiyat üzerinden satıştaymış.
Epsilon’un bir paylaşımının altına oldukça nazik bir dil kullanarak Pirinç Kenti kitabının, ciltli ve yurtdışı baskısına denk bir tasarımı hak ettiğini yazmıştım ama yorumumu silmişler. Eleştiriye sıfır toleransı olan bir yayınevi benim gözümde okurlarına değer vermeyen, yalnızca kazanacağı parayı önemseyen bir markadır. Tam da bu indirimden birkaç tane yeni çıkan Epsilon kitabı satın alacaktım, bu yaklaşımları üzerine bundan sonra Epsilon kitabı almamaya karar verdim. Bunu buraya yazmamın sebebi, yayınevinin beni hayal kırıklığına uğratmış olması ve ilgilenenleri haberdar etmek istememdir.
Edit: Bunu açıkladığım ve eleştiriye açık olmaları gerektiğini belirttiğim yorumu da sildiler. Artık Epsilon’dan kitap alacağıma kitaplarını orijinal dilde okumayı tercih ederim.
Amazon’da sepetimde duran bazı modern klasiklerin %45 indirime girmesinin sebebi belli oldu şimdi, meğer BKM %45 yapmış.
Amazon her zaman piyasadaki en uygun fiyatı uygulamaya çalıştığı için otomatik orada da düşüyor fiyatlar.
2 gün önce tartışmaya katılan arkadaşlara tekrar ifade etmek isterim ki, rekabet böyle bir şeydir işte. Amazon tekel kalsa ben eminim ki %50’leri rüyamızda görürüz. Bizim kitap satış sitelerimizde vizyon olsa her şey daha iyi olur ama tabii ki herhangi bir sitedeki indirim bile Amazon’a direkt yansıyor görüldüğü üzere. 3 aydır Amazon’da %40 indirim olan modern klasikler şimdi %45. Demek ki BKM %45 yapmasa şimdi yine %40 olmaya devam edecekti.
Bu durumda ilk teşekkürü BKM hak ediyor. 2.teşekkürü kendini piyasadaki en uygun fiyatı vermeye adamış Amazon hak ediyor.
Yetmez ama evet. Güzel hareketler bunlar. Ama halk %50 istiyor. Her iki indirim de beni ilgilendirmiyor. Herkesin hemfikir olduğu üzere %50’nin altına kitap alınmaz artık.
Bir süredir Sonsuzluk Çarkı’nın Amazon’da %50 olmasını bekliyordum. Olmuş.
Geçen günlerde İdefix’te %40 + sepette %5 ekstra indirim + %10 civarı (her alışveriş sonrasında 150 liraya 20 liralık kupon tanımladı) sepet kuponu ile %50’den bile fazla indirim yakalanabiliyordu. Kitapların çok daha hızlı ve sağlam gelmesi de cabası. BKM’nin deposunda bomba patlamış sanki, sıfır kitap mı alıyoruz savaş ganimetleri mi belli değil.
Ben de geçen sefer adını yazdığınız kitap hakkında “Tüm seri çıksın alırım, yarım bırakılma ihtimali olmasın.” Gibisinden çok nazik şekilde yorum yazmıştım, baktım silmişler. Artık çıksa da almam, sadece G. Martinin kitaplarını alırım o yayınevinden o da yazım hataları giderildikten sonra.
Şöyle bir bilgi vereyim, Amazon piyasanın en ucuzunu bulmaya çalışmıyor, Amazon bir yapay zeka geliştirmiş ve muadil yerleri yapay zekaya tanıtarak onların 0,1-0,25 kuruş altına satmaya ayarlıyor yapay zeka. Bu sayede hem en iyi hizmeti vereyim hem de en uyguna vereyim düşüncesi var. Bu harika.
Ben de Game of Thrones ve Outlander serilerini tamamlamaya çalışıyordum ama onları bile almayacağım, hak etmiyorlar.
Evet google reklamlar ve shopping kısmında en ucuz ürün en üstte çıkar genel olarak 1 kuruş fazla indirim yapıp en üste çıkıyor ve sitesine bir tıklanma daha kazanmış oluyor.
Ateş ve Kan yeniden gözden geçirilmemişse almayın zaten. O kadar yazım hatası var ki insan deliriyor. Burda arkadaşlar da bildirmişlerdi, çeviri hatası da fazlaymış.
Maalesef onu tek baskı yapılacak dedikleri için zamanında almıştım, ilk üç kitabı da ikinci el olarak almıştım. Devamını bu tavırları üzerine getirmeyi düşünmüyorum. Onlar istiyorlar ki herkes yorumlarda kendilerini övsün, kalpli gözlü emoji atıp kitaba talebi artırsın.
Kesinlikle haklısınız. İkinci el almak da harika olur zira parası ve karşılığı anlamında değmediğini düşünüyorum. KY de çoğu yorumumu siliyordu eskiden, kitabın çevirisini beğenmemişim, bunu belirtiyorum, yorumum yayımlanmıyor. Bir daha da alışveriş yapmadım puanlarımı kullandıktan sonra. Arkadaşlarıma da Amazon’dan almalarını söyledim, 2-3 kişi şimdiden vazgeçti. Konu fırsat konusu evet, KY’nin fırsat yapmadığını belirtip aynı kitabı Amazon’dan almaya davet ediyorum alacakları, oradaki yorumlar daha çabuk ulaştırıyor sizi aradığınız cevaba.
3 aydır % 50 göremedim maalesef oldu mu bilmiyorum ama… yılbaşında keşke daha fazla alsaydım diyorum bazen,umarım görürüz % 50’yi.
Uzun süredir çok bariz indirimler olmadığı sürece Amazon harici hiçbir siteyi kullanmıyorum, bir de kupon olunca Trendyol. Hayatın hiçbir yerinde saygısızlığa tahammülüm kalmadı artık, yayınevi veya kitap satış sitesi olsun, fark etmez. Daha önce de belirttiğim gibi, hiçbiri vazgeçilmez değil.
3 ay değil de yıllar geçmiş gibi geliyor bana. Umarım şu über züber bahar indiriminde bir şeyler çıkar.