son 2
sahaflara kalmadan:)
Sepete eklenemedi Hocam, yine yetişemedim galiba.
D&R’ın İngilizce kitap indirimindeki kitaplardan bazıları, merak edenler görebilsin diye burada paylaşayım dedim.
Niye kıskanayım canım güle güle oku
Bence gayet iyi. Kings of the Wyld çok eğlencelidir. @isos81 Bloody Rose’u daokuyup beğenmişti diye kalmış aklımda.
Evet, ikisini de okudum. İlki hem daha güzeldi hem de ikincisi ilkinin biraz tekrarı gibiydi. İlki 8 (veya beklentiye göre 9), ikincisi ise 7 puan.
Arkadaşlar, aklıma takıldığı için soruyorum; D&R’dan aldığım kitapların bandrolleri aşağıdaki gibi yayınevi kısmı Turkuaz olarak görünüyor. Acaba korsan kitap meselesi mi var, asıl yayınevinin ismi çıkması gerekmiyor mu normalde?
Kendileri ithal ettiyse buna sebep olabilir mi ki? Nildiğimden değil ama aklıma geldi.
Bunu ben de düşündüm ama yasal mı ki acaba? Üstelik aldığım kitaplardan birinin bandrolü başka bir kitaba ait, D&R yine şaşırtmıyor.
İyi niyetle yaklaşmak istedim ama firma belli, herşeyi beklerim açıkçası.
Bunları gördükten sonra Amazon’dan aldığım İngilizce kitapların bandrollerini sorguladım ve hepsinin Çağlayan Kitabevi olarak çıktığını fark ettim. Üstelik hepsi farklı kitaplara alınmış bandroller, bunun normal olduğunu sanmıyorum.
Bilen biri açıklar umarım, dediğiniz gibi hiç normal gelmiyor bu iş.
Bandrol sitesini günlük kontrol ettiğimden görüyorum, yabancı kitaplar için kitap adı, yazar adı ile değil de sadece ithal bandrol şeklinde bandrol alındığını görüyorum.
Muhtemelen yayıncı , bakanlık, ajans kitap -bandrol sayısı dışında başka bir şeyi önemsemiyor.
Bu da şaşırtmaz tabii. Dediğiniz gibi olsa gerek, en azından korsan değiller.
Bandrol uygulamasının ülkemizdeki dayanağı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 81. Maddesi. Müzik ve sinema eserleri ile süreli olmayan yayınların (kitaplar ) orjinalliğinin teyit edilmesini, bunların hak sahiplerinin haklarının korunmasını yani tecavüze uğramasının önlenmesini amaçlar. Bu anlamda bağlayıcılığı yasaların yürürlükte oldukları ülke ile kısıtlı. Bu kısıtlılık taraf olduğumuz uluslararası sözleşmelerle başka hukuk sistemlerinin birbirine kaynaştırışmasıyla çözülüyor elbette. Kısacası ülkemizde faal olmayan yani gelir getiren ticari bir faaliyette bulunmayan (vergi mükellefi olmayan) bir yayınevi gelip de ülkemizde bandrol alıp eserlerini doğrudan dolaşıma sokamaz. (Ülkemizde şube açıp faaliyet göstermesi ayrı konu, mesela bildiğim kadarıyla Bloomsbury 4 veya 5 ülkede faal.) E bu yabancı ülkede basılan kitaplar nasıl burada piyasaya girecek? Bir tedarikçi bunları ithal edecek, kuruma da ithalatla beraber hak sahipliğini ispat edecek ve banrol alıp o bandrollerle bu kitapları iç piyasaya sürecek. O sebeple sorgulama yaptığınızda yayınevi kısmında kitabı basan Penguin’i falan değil de onu ithal eden aracı şirketi görüyorsunuz. Ama elbette o bandrolun o kitaba alınmış olması gerektiği konusunda haklısınız. Ben bu indirimin arkasında korsan kitap gibi bir durum olduğunu sanmıyorum, bandrollerin karışması olası. D&R yıllar önce DVD satışına son vereceği zaman böyle inanılmaz bir indirim yamıştı Başka Sinema koleksiyonlarını falan on liraya toplamıştım o dönemde. İndirim bitti DVD satışı da bitti. Ben bu sebeple bu kadar büyük bir indirimle hatta pek muhtemel zararına fiyatlara yapılan satışların amacının yabancı dilde kitap satışının D&R mağazalarında sona erdirilmesi olduğunu düşünüyorum. Pek şaşırmadım. Stok eritme olacağını sanmıyorum açıkçası.
(Çalışma alanım doğrudan FSEK değil, bu sebeple güncel başka bir gelişme varsa bilgim yok. Kabaca mantığını izah etmek istedim.)
Teşekkür ederim bir önceki sefer sepete atıp almayı unutmuştum. Şimdi yararlandım.
Detaylı açıklamanız için çok teşekkür ederim, kafamda netleşmiş oldu böylece. Geriye Tchaikovsky’ler için Forum Bornova’ya gitmesi kaldı.
@Black_Ice Teşekkürler, bu fiyata bedava.