Kitap okumak için tablet önerisi

Merhabalar,bilişim alanındaki derslerimde yardımcı olabilecek,Netflix vb kaliteli şekilde kullanabileceğim,çizgi roman,manga,pdf kitap okumak için uygun bir tablet alma kararı verdim.Bunun için birkaç gündür aralıksız araştırma yapıyorum.
Türkiye’de basılmayan yüzlerce çizgi roman ve manga (Vagabond :heart:) var.Ayrıca baskısı tükenip alınamayan kitaplar…Bunun için almayı düşünüyorum.

2 model arasında kaldım,
Samsung SM-T510 Galaxy Tab A (2019) 32 GB 10.1" Tablet ve iPad 7. Nesil 10.2" 32 GB Wifi Tablet
Android tabletler için oldukça kötü yorumlar var,lakin Tab A 2019 nispeten iyi yorumlara sahip.İpad’de çok iyi yorumlara sahip,tablet konusunda sanırım en beğenilen taraf İpad ama arada 1000 tllik bir fark var…Bu aradaki fark ihtiyaçlarıma göre değer mi değmez mi ios kullanıcısı olmadığım için bilemiyorum.Sizden tavsiye istiyorum,yardımcı olursanız çok müteşekkir olurum :slight_smile:

Hiç düşünmeden iPad diyorum hatta bu kısmı yazarken düşündüm yine iPad diyorum. :slight_smile:

Temel bir neden söyleyeyim. İOS daha geç eskiyor. Aradaki farka değiyor. Hatta uzun vadede daha karlı bile oluyor. Bir android tableti 6-7 yıl kullanamadım ama hala 6 yıl önce aldığım iPad air2 yi sıkıntısız kullanıyorum.

32 GB depolama alanı ev dışında aktif kullanacaksanız yetersiz gelebilir.

1 Beğeni

64’de sd kart kart takmayı düşünüyorum aksi bir durum olmazsa :slight_smile:

iPad 'de SD kart takılmıyor. Uyumlu harici disk, bellek, kablosuz disk vs alınabilir ama onlara verilecek para yerine en başından yüksek kapasiteli iPad almak daha mantıklı olur.

2 Beğeni

Bunu bilmiyordum,bende sabit bir mantık vardı sd kart diye,koymamaları garipmiş :confused:

iOS cihazlarda SD kart olmuyor ve düşük disk alınca depolama yapmak sıkıntı olabiliyor. Ben belgeler, projeler vs. cihazlar arasında taşıma ile uğraşmamak için online disk kullanıyorum, mobil modem ve interneti de olduğu için dışarıda sorun olmuyor ama iş dışı kullanım yapanlar için bunlar gereksiz para harcamak olur.

iPad 32 ile geldiğinde size 17-18 GB civarı bir alan kalıyor. Yeterli olur diyorsanız 32 de alınabilir ama bence 64 düşünün yine de.

SD karta boşuna para vermeyin. Onun yerine OTG flash bellek alın 128 GB filan. Bilgisayardan hızlıca dosya aktarırsınız. Birde en az 2 GB ramli tablet alın, daha az olanları kasıyor.

Kesinlikle seçiminiz iPad’den yana olmalı, e-kitap konusunda da, Netflix gibi uygulamalarda da bence en iyi deneyimi yaşatıyor. Donma-kasma gibi durumlar IOS cihazlarda olmuyor, Android cihazlardan çok çok daha dayanıklı ve kaliteli. :upside_down_face:

32 gb üstü modeller maddi olarak fazla pahalı ve gereksiz geliyor.Sd kart yüzünden şuan ipade biraz mesafe koymadım değil ne kadar iyi olsa da,bu zamanda sd kart olmaması üzücü

Alabileceğim ancak 32 gb modeli lakin @alper beyin dediği gibi bana 18-20 gb alan kalacak,ekstra bir ürün alıp fazladan para harcamakta istemiyorum

Ben 32 GB’lık kullanıyorum, hiçbir sorun yaşamadım doğrusu. Kitaplar zaten doğru dürüst yer kaplamıyor ama ben ilgimi çekmediği için oyun falan yüklemiyorum, onun da etkisi olabilir. Onun dışındaki uygulamalar için de bence yeterli, tabii yine karar sizin :upside_down_face:

2 Beğeni

İpad makul gelmişti ki uzun süre götürür eminim ama şu sd kart olayı hepten bozdu kafamı :smiley:

1600 vermişken 1000 daha ekleyip uzun süre götürsün istiyorum.Sd kart için çözüme baktım ayrı aparat vs var ama uğraşır mıyım bilemedim.Online depolama hizmeti var mı acaba google drive tarzı?

iCloud var ama 5 GB üzeri depolama için para ödemeniz gerekir. Gdrive vb online diskleride kullanabilirsiniz. Ben 1 TB Gdrive kullanıyorum.

Bir de şu var. Android cihazlar genelde 1 güncelleme alıyor. Hatta ucuz modellerde o güncelleme hiç gelmiyor.

Ben Samsung Galaxy Tab a 10.1 kullanıyorum. Rahat geliyor yani. Henüz bir sorunum olmadı. :smiley:

Herhangi bir kasma,donma vs yaşadınız mı? Ayrıca ekran canlılığı sizce nasıl? :smiley:

1 Beğeni

Yok öyle bir şey olmadı.

Gayet iyi bence. Aslında ben de kitap okumak için kullanıyorum. :slightly_smiling_face:
Bir de aklıma geldi de. Samsung Galaxy Tab a 10.1 ve Samsung SM-T510 Galaxy Tab A (2019) aynı model değil mi?

Yeni ipad pro tabiki de

Ben de Samsung Galaxy Tab 10.1 2014 kullanıyorum 6 yıldır pil eskimesi dışında sıkıntısı yok. Her şeyi yapıyor. Tabletler telefonlar gibi çabuk eskimiyor nedense.

Apple’ın cihazlarına ısınamadım bir türlü, kullanan arkadaşlarımın şikayet ettiği çoğu şeyi Samsung cihazlarda hiç yaşamadım.

Devletin verdiği E-Tab5’lerden birine sahibim. 2014 yılında verildi. Şu an 2020’deyiz. Hâlâ en ufak bir sorunum yok. (çerçevesindeki boyalar silindi, kameranın camı çıktı. Ses açma tuşuna biraz sert basmam gerekiyor) Bu cihaz bile 6 sene sonra kusursuz çalışıyorsa Samsung tabletler rahatça işinizi görür. Android vs Ios zamanı da geçti hem -uyduruk ucuz tabletlerden bahsetmiyorum- çünkü artık android yazılımı da ios ile yarışmaya daha yakından tanık oluyor. Hele ki fiyat/performans kıyası yaparsam Apple marka ürünlerin asla ama asla o kadar yüksek fiyatları hak ettiğini düşünmüyorum. Güncellemeler ile apple ürünlerini dolaylı yoldan yavaşlatma olayları da işin diğer karanlık tarafı.

2 Beğeni