Kitap siparişi verdikten sonra mütemadiyen sipariş durumuna bakmak

İdefix anlaşması, anlaması zor, bilirim…

Yârin yolunu bekler gibi kargo bekleyen kitapseverlere gelsin o zaman bu güzel derleme: :rofl::rofl::rofl:

5 Beğeni

Ben de kendimden kuşku duymaya başlamadım değil hani :thinking: Şansım yaver gitmiş. Bakalım daha ne kadar öyle gidecek :man_shrugging: Hoş, bence kargo hizmeti tamamen şansa bağlı. Ne olacağını kim bilir :man_shrugging: ?

3 Beğeni

Galiba hâlâ internet alışverişinin gerekliliklerine sahip değiliz. Kitabevlerinden dolu poşetle çıkmaya alıştığımız için aldıktan günler sonra gelmesi tuhaf geliyor bana. Yemek sipariş edince de oluyor. Şiparişi tamamla dediğim an kurt gibi acıkmaya başlıyorum. İnternet alışverişi kötü biri.

2 Beğeni

İnternet alışverişinin en büyük avantajı fiyat konusu. Ben aynı kitabı internet de 12 TL’ye alabiliyor iken neden mağazadan 20 TL’ye alayım. 8 TL’ye gider 2. bir kitap daha alabilirim. Onun için ben tüm kitaplarımı internetten alıyorum. Ayrıca sürekli alışveriş yaptığım için bana avantajlı fiyatla veriyorlar.

4 Beğeni

Doğrudan mağazadan alışverişin avantajı, internette bulunamayan kitapları bulmak oluyor. Bazen, hızlıca tükendiği için baskısı internette bulunamayan kitaplarla karşılaştığım oldu.

Yemek örneğini kitapla şöyle bütünleştirebilirim: Satın almanın zihnimizdeki karşılığı anında sahip olmak, diyelim. Bu durumda, yemek siparişi eder etmez açlığın şiddetlenmesi gibi, satın aldıktan günler sonra gelecek kitabın huzursuzluk vermesi normal geliyor. Çünkü satın almışız. O artık bizim. Fakat fiziken elimizde değil. Sahip olup, anında ulaşamamanın çelişkisi gibi geldi :thinking:

5 Beğeni

Ben de internetten alıyorum. Ama kitapçı gezme keyfinden vazgeçmedim.

2 Beğeni

Evet öyle zaten. İşte bizim nesil için Prensky “dijital göçmen” tanımını kullanmış. Doğamız yeni yeni internet teknolojisinin hislerine alışıyor.

2 Beğeni

Bölgesine göre değişiyor sanırım, iş yerimin bölgesine bakan Yurt içi kargo çok iyi çalışıyor, mng idare ediyor, Aras kargo konusunda kararsızım bir pişman ediyor, bir memnun. Sürat pişmanlıktan başka duygu yaşatmadı sağolsun :roll_eyes:

2 Beğeni

Böyle bir konu mu varmış burada :slight_smile:
Baya güzel yorumlar var. Kargo takibi candır, kitapyurdu teslimat noktasından almıştım bir kere de. Onda kargo takip numarası olmuyor. Mesaj gelmesini bekliyorsun. Hiç adrenalin olmuyor, bir daha yapmam galiba :laughing: bir de şu var ki bazen kargo ilden ile geziyor. Yanlış ile gidip dönüyor bunu bi tek ben yaşadım sanırdım ama şurada bunu yaşayanlar baya anlatmış. :joy:

3 Beğeni

Nerden verdiğime bağlı olarak değişiyor. Alfa’dan verirsem daha bakmaya fırsat olmadan kargolanıyor zaten. BKM’den verirsem ne zaman temin edilememiştir diyip iptal edicekler diye bir çok kez baktığım oluyor.

3 Beğeni

Aslında 2-3 gün sonra geleceğini biliyorsun ama insan merak ediyor. Sadece merak ve elindeki işi ertelemek için. Mükemmel bir hazla tarayıcıyı açıp siteye giriyorsun. Sonra siparişlerime tıklayıp durumun ne olduğuna bakıyorsun. Oysaki kargolanacağı tarih de belli yani :smiley:

1 Beğeni