Güzel bir kitap standı bulamadım. Genelde plastik ve çok uyduruk şeyler satılıyor piyasada. 500-600 sayfalık karton kapaklı bir kitabı koysam tartmayıp düşecek ya da kapanacak gibi hissediyorum. Bir de genelde hep alttan kelepçeli olanları var. Ciltli kitaplarda sorun olmaz ama karton kapaklı kitaplar kapanmaya çok müsait. Alttan ve üstten kelepçeli olan bulamadım. Böyle bir stand kullanan var mı? Sizce nereden bulabilirim düzgün bir şeyi?
En iyisi malzemeyi kendin alıp marangoz yada masa dolap işleri ile ugraşan kişilere yaptırmak. Bence hem daha kaliteli iş çıkar hem daha uyguna yaparsın.
Haklısınız. Belki DIY olarak kendim bile yapabilirim şu kontraplaklardan. Piyasada satılanlardan çok daha ucuza geleceği kesin Düzgün bir şeyi 100 liradan aşağı satmazlar zaten.
Bunu evde yapmak için dremel gibi bir şeye ihtiyacınız var yalnız. Hobi olarak uğraşmayacaksanız pahalıya patlar size. Onun yerine bir CAD programında çizimini yapıp lazer kesim yapan yerlerde plaka kestirip kendiniz evde birleştirebilirsiniz. Gördüğüm kadarıyla verdiğiniz linkteki de zaten böyle yapılmış
Fikir verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Yalnız çok komplike bir iş gibi görünüyor. Lazer kesim hizmetini her şehirde bulabilir miyiz, bilmiyorum. Belki internet üzerinden hizmet veren yerler vardır. Bir bakayım…
Bence lazer kesim pahalı olur, oymak için cihazlar zaten pahalı. Verdiğiniz linktekinin çıktısını altın hatta birkaç farklı modelin alın marangozlara gidin böyle bir şey istiyorum diyin yüksek ihtimalle size yapamayız diyeceklerdir ama biraz tatlı dille bunu yapabilecek adamın kim olduğunu nerede bulunduğunu söylemelerini isteyin her yerde bu tür hafif komplike işleri zevk için yapan kaçık zanaatkar marangozcular vardır ama önceden fiyatı konuşun marangozların bir diğer özelliği de odunun suyu emmesi gibi para emmeleridir. Evet genellemeler ve önyargılarla dolu bir yazı oldu ama pratiklik iyidir.
Kafanda projeni oluştur nereye ne yapacağını kağıda dök ölçeklendir bu kağıtla beraber plaka satanlara git istediğin desende renkte bir tane seç… Sen ölçüleri ver onlar senin için o ölçülere göre kesiyorlar sadece montaj işi sana kalıyor
Arkadaşlar zaten verdiğim linkteki kitap okuma standı değil.
Küçük bir kırtasiye standı gibi bir şey. Onu güzel bir fikir diye paylaşmıştım. Hazır kontraplaklar satılıyor. Zaten yapacağım da şöyle bir şey. Çok sorun olacağını zannetmiyorum. Ahşap yapıştırıcısıyla hallederim. Sağolun ilginiz için.