Kitap Tavsiyesi (istek)

İyi Akşamlar arkadaşlar. Yoğun olduğum ve odaklanma güçlüğü yaşadığım bi dönemdeyim. Eskiden beri Robinson Crusoe gibi konusu, adada geçen kitaplara bayılırım. Kafa dağıtmak için bahsettiğim konuda önerebileceğiniz kitaplar var mı?

Robinsonad tarzı denilen bu tür kitaplardan en bilineni Robinson Crusoe olsada daha eski olan Hay bin Yakzan ve İsviçreli Robinsonlar kitaplarına göz atabilirsiniz. Jules Verne’in İki Yıl Okul Tatili kitabının tam metnini de öneririm. Ayrıca Robinson Crusoe iki kitaptan oluşmaktadır eğer Yapı Kredi Yayınları’nın yeşil kapaklı basımını veya Ötüken Yayınları’ndan Dünya Klasiklerinden çıkan ciltli basımı okumadıysanız eksik okumuş olabilirsiniz.

1 Beğeni

Okumadıysanız Sineklerin Tanrısı’nı öneririm. Gayet akıcı ve sade anlatımlı bir kitaptır. Zaten bir nevi Mercan Adası’ nın farklı bir ele alımı.

1 Beğeni

@Alladierre
Robinsonad ismini öğrendiğim çok iyi oldu. İki Yıl Okul Tatili’ni ilkokulda okumuştum en kısa zamanda tam metnini edineceğim. Robinson’u Hasan Ali Yücel’den okudum o baskı tam metin değil mi?
@Kotununiyisi
İkisini de okudum hocam, çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için.

2 Beğeni

Hasan Ali Yücel baskısı Robinson Crusoe birinci kitabının tam metin baskısıdır. Ancak Robinson Crusoe’nun Yeni Maceraları adlı ikinci kitabı içermez. İki kitap bir arada baskı yalnızca bunlarda var benim bildiğim kadarıyla;

1 Beğeni

Kafa dağıtmalık diyebileceğim Percy Jackson serisi olabilir çok sadedir, düşünmeyi gerektirmez akar gider.

1 Beğeni

@Alladierre Ciddi misiniz?? Çok şaşırdım :hushed: hemen ekliyorum sepetime.
@IrethOronar Lisedeyken okumuştum tam olarak dediğiniz gibi inanılmaz akıcıydı ayrıca mitolojiye merak salmama yol açmıştı bu kitap.

1 Beğeni

Monte Cristo Kontu filmini izlemiştim geçen aylarda. Konusunun tamamı bir adada geçmese de kitabının daha ayrıntılı olduğunu düşünüyorum.

1 Beğeni

Adada maceralarla ilgili Robert Louis Stevenson-Define adası kitabını öneririm.Spoiler vermek istemiyorum ,kısaca korsanlar, x işareti,hazine avı, ve s. var.Ben beğendim ama macera sevenlerin daha fazla ilgisini çeker.

2 Beğeni

Peki kafa dağıtmalık kitap değil de, çizgi roman okumaya ne dersiniz veya manga. Görselleriyle çok güzel zaman geçirtebiliyor.

1 Beğeni

@SJack Monte Cristo Kontu, bildiğim kadarıyla tam olarak istediğim tarzda değil yine de teşekkürler.
@IrethOronar Çizgi romanlara pek ısınamadım fakat anime/manga konusunda çok şey okuyup izledim one piece, naruto vs. Bazı serilerin birikmesini bekliyorum. 2018-2019 yılında çıkan, tavsiye edebileceğiniz bi seri var mı?

1 Beğeni

Güncel anime-manga takip etmiyorum. Eski bildiklerimden önerebilirim.
Önerebileceklerim:
D.Gray Man
Drifters (Kesinlikle izlenmeli ve okunmalı)
Bleach
Assasination Classroom
Full Metal Alchemist (Vanilla ve Brotherhood)
Samurai Champloo
Fairy Tail
Nanatsu no Taizai
Goblin Slayer
Dogs Of War (Bu çok güzeldi Türkçe basımı var mı bilmiyorum)

Aklıma geldikçe eklerim

1 Beğeni

Adada geçen bir kitap okudum ama robinson a benzer mi bilmem Sineklerin Tanrısı - William Golding ilgini çeker mi bilmem.

Zülfü Livaneli’nin Son Ada’sını önerebilirim ben de. Kısa bir distopya, çok etkilenmiştim ben okuduğumda.

1 Beğeni

@Mazotci Yukarıda önerilmişti hocam, teşekkürler.

@Calypso Geçen hafta Livaneli ile ilk defa tanıştım. Leylanın Evi romanı vardı elimde onu okudum. Çok akıcı ve güzeldi bu yüzden Son Ada için heyecanlıyım mutlaka bakacağım.

1 Beğeni

Severek okuduğum bir yazar benim de, Son Ada’yı da seversiniz umarım. :slight_smile:

Bir de sonradan aklıma geldi Tim Powers’ın Gizemli Denizlerde diye bir kitabı var. Karayip Korsanları’nın dördüncü filmine esin kaynağı olmuş. Çok oldu okuyalı ama fena değildi diye hatırlıyorum.
Çok çok daha eskiden de Kılıçlar Adası diye bir kitap okumuştum, Ateş Adası diye devam kitabı da varmış. Kitabevlerinde baskısı yoktur artık muhtemelen ama ilginizi çekerse Nadir Kitap’tan bulabilirsiniz. :slight_smile: