Kitaplarda Bahsi Geçen Müzikler

Böyle bir konu açmayı düşünüyordum uzun süredir. Foruma dönünce de açtım gitti. Okuduğumuz kitaplarda bahsi geçen müzikleri linkleriyle birlikte paylaşabiliriz. Ben şu an Melisa Kesmez’in Çiçeklenmeler kitabını okuyorum ve oradaki pasajla başlatıyorum:

”Pikapta takılı plağa ilişti gözüm. İlhan İrem. “Yazık Oldu Yarınlara.” En son bunu mu dinlemiş sahi? Kim bilir ne zaman.” (Sayfa 28)

6 Beğeni

“Günümüzde Mete’nin tam karşılığı, cuma namazının farzında cep telefonu çalan adamdı. Melodisi de “Yıldız Tilbe - Delikanlım”dı.”

(Mahalleden Arkadaşlar - Selçuk Aydemir)

2 Beğeni

“Ford bir şeyler mırıldanmaktaydı. Aynı notayı belli aralıklarla durmadan tekrarlıyordu. Birinin kendisine ne mırıldandığını sormasını bekledi, ama kimse bunu yapmadı. Eğer biri sormuş olsaydı bunun Noel Coward’ın “O Delikanlı İçin Çıldırıyorum” şarkısının ilk dizesini tekrarladığını söyleyecekti. Sonra ona yalnızca tek bir notayı söylediği hatırlatılacak, o zaman o da gayet açık olduğunu umduğu nedenler yüzünden “O delikanlı için” bölümünü atladığı cevabını verecekti. Ama kimsenin bir şey sormamasına içerliyordu.”

(Douglas Adams - Hayat, Evren ve Her Şey)

1 Beğeni