Paralel bir dökümümüz olmuş, İletişim, Ayrıntı, Metis ve İthaki için ben de aynı şeyleri düşündüm. Everest ve Artemis’in de Alfa’dan daha başarılı olduğunu düşünüyorum.
1700’e yaklaşmış havuzdan %100 kayıt sonrası bende kimi diğer başlıklar şöyle:
Ciltli kitap: 273 (ben de İş Kültür ucuzken sayıyı artırmak için ciltsize abanmıştım lakin şimdi ciltlilerle yer değiştikçe ciltsizleri eşe dosta dağıtıyorum).
Box-set: 14 (Her seri kitap kutuya konmadığından, kutusuz olanları aşağıdaki başlığa ekledim)
chapters/series: 232 (burada Mary Poppins serisi gibi kutusuz ve çoklu cilde bölünmüş kitaplar ile üstüne tıklandığında Goodreads üzerinde bir seriye ait olduğu belirtilmiş Zola, Balzac, Dumas vb. kitapları var. Böylece seriden basılmamış kitapları da görüyorum, Waverley romanları gibi).
Genre-adventure: Burada denizcilik başta olmak üzere, pikaresk, swashbuckler ve indiana jones tarzı serüven kitapları var. 72 mimlemişim.
Genre-fantasy/sci-fi: 147
Genre-Gothic/horror: 63
bu 3 bookshelf’i türleri genişletmediğim için artık çok sallamıyorum, arada kaçanlar da olmuştur.
Kadın yazarlar: 241
duplicates (farklı basımlar): 168
Antoloji: 74
Roman: 573
Novella: 52
Kısa Öykü: 195
Masal: 35
Araştırma, İnceleme: 42
Oyun: 18
Şiir: 66
Kaynak kitap: 45
Mitoloji: 11
Biyografi, anı: 50
Deneme, makale: 26
Resim sanatı: 70 (bu üçlüye ait biyografi, referans ve incelemeler o başlıklara dahil edilmediler)
Sinema: 52
Müzik: 42
Çizgi roman: 172
Tarih: 24
Türk edebiyatı: 382
İngiliz edebiyatı: 226
Fransız edebiyatı: 172
Amerikan edebiyatı: 145
Rus Edebiyatı: 114 (sayıca azlar ama en çok buraya özendim)
Alman edebiyatı: 72
İskandinav edebiyatı: 20
İtalyan edebiyatı: 13
Latin Amerika edebiyatı: 12
İspanyol edebiyatı, Uzak Doğu edebiyatı, İrlanda edebiyatı (İngiliz’in içinde): 11
Yunan edebiyatı, Doğu edebiyatı: 7
Kanada: 6
Macar, Roma, Dutch: 5
Çek, Sırp, İsrail: 3
Kapak ressamları/ Aslan Şükür: 65
Diğerlerini çıkarıp kontrol etmeye henüz üşendiğim sanatçılarımız arasında Şahin Karakoç, Mustafa Delioğlu, Muarra Erkmen, Oral Orhon, Yalçın, Cemal Dündar, Naci Köksal, Neşet Günal ve Yalçın Emiroğlu yer alıyor.
Listeyi sürekli güncelliyorum, dolayısıyla daha evvel ve şu an bu başlıkta yazdıklarım daha sonra kuvvetle muhtemel eskimiş olacak.