Rica ederim, iyi okumalar diliyorum. Ve kocaman bir umarım diyorum. 
Tam bir hayran profili…
Merhaba, demek istediğinizi anlamadım. 
Dickens hayranı olduğuna vurgu yapmış. 
İyibir şey güzel bir şey…
Yok ben de hocam kötü düşünmedim, teşekkür ederim. Sadece anlamadım affola. 
John Steinbeck - 11 Kitap
Trevanian - 10 Kitap
John Fowles - 8 Kitap
Chuck Palahniuk - 7 kitap
Jerzy Kosinski - 7 Kitap
Stephen King - 7 Kitap
İris Murdoch - 6 Kitap
Normalde bir yazarın birden fazla kitabını okumamak ve satın almamak için çok fazla özen gösteririm ama bana problem çıkaran yazarlar olabiliyor…
Bunu çevirmenler için de yapsak ya. Ben kendi Goodreads hesabımda saymaya başladım, hem keyifli oluyor hem çevirdikleri başka eserleri hedeflemeye yarıyor. Tavsiye ederim.
Siz de yapabilirsiniz.
Ama bu daha yorucu olur gibime geliyor. ![]()
Birkaç kitabını beğendiğim (diğer kitaplarını da beğeneceğim düşüncesi ile) yazar, şair,veya çizerin kitaplarını toplama gibi bir huyum var… ![]()
Red kit 100 den fazla
Agatha Christie (80 kitapdan biraz fazla)
30-60 kitap arası olanlar
Murathan Mungan
Attila İlhan
Sunay Akın
Jules Verne
Jack London
Philip K. Dick
Tolstoy
Dostoyevski
Balzac
W. Shakespeare
H. G Wells
G. Simenon
Ahmet Ümit
A.Conan Doyle
Tolkien
Kafka
Zweig
Yayınevleri sayımı ile birlikte güzel bir üçleme olur bence:) Hatta üçü için ayrı yerine tek bir başlık da keyifli olabilir:)
Epey bir duplicate gördüm burada, 80-82 ciltlik Red Kitlerden tüm öyküleri birer kitapta toplanmış Dostoyevski’ye, Kafka’ya kadar. Wellsleri çok iyi toplamışsınız.
Eskiden Ursula K. Le Guin’di ama son zamanlarda Frank Herbert oldu.
Evet biraz öyle. Misal YKY Red Kit ile bastığı karton kapaklı 82 lik serisi+Ciltli olarak basımı devam eden 16 cilt,arada çıkan Ciltli, cilt siz farklı baskılar, Red kit çocuklar için olan seri gibi.
Ne varsa aldım ![]()
Ben de İnkılap ve YKY ciltlerini toplayıp Milliyet ciltlerini toplu olarak geçenlerde sattım. Şimdi İnkılapları YKY’leştiriyorum. Misyoner gibi hissettim:)
En çok kitabına sahip olduğum yazarlar :

En çok kitabına sahip olduğum yayınevleri :

ve türler : ![]()

Polisiye 1090 nedir ya
Ne var o kadar ![]()
Simenon, Georges Simenon mu hocam?
Evet, Georges Simenon.
Polisiye koleksiyonum sağlam; ama eskilerle sınırlı, bestseller çok azdır. 700 kadarı şu yazarlar :
Tabii eskilerden önemli bir kısmı 30-40 sayfalık fasiküller…
Kitaplığımın büyük çoğunluğunu sattığım için en çok kitabına sahip olduğum yazarın, ucuzluğundan İş bankasının çıkardığı her kitabını aldığım Stefan Zweig olduğunu düşünüyorum.