Okunmaktan ziyade ön şart: Kitaplar tek cilt olacak.
En inceleri okumak için bahane olabilir bu tespit.
Okunan veya okunmayan, 5-10 kitaba kadar, sayfa sayısı en az ve en çok kitaplarınızı tespit edip bizlerle paylaşabilirsiniz.
Okunmaktan ziyade ön şart: Kitaplar tek cilt olacak.
En inceleri okumak için bahane olabilir bu tespit.
Okunan veya okunmayan, 5-10 kitaba kadar, sayfa sayısı en az ve en çok kitaplarınızı tespit edip bizlerle paylaşabilirsiniz.
Stephen King- O (yaklaşık 1100 sayfa)
Yüzüklerin Efendisi
Tokarczuk-Musanın Kitapları alış listemde.
Bu ikisinini yaklaşık 900 sayfalık kitaplar takip ediyor.
Prim Kadirov -Son Timurlu
M.V.Llosa-Katedralde Sohbet, Dünya Sonu Savaşı.
İncelerden Kör Baykuş var. Yaklaşık 100 s.
Şuan en kalın Yerdeniz serisinin tek cilt hali var 950 sayfa birde hp lovecaft tüm hikayeler var oda 950 sayfa kadar.
En ince Gorge Orvel Kitaplar ve Sıgaralar 50 sayfa civarı.
Güzel başlıkmış.
En ince kitap 38 sayfa Nasıl Ölünür? - Emile Zola
En kalın kitap ise 1139 sayfa ile Bilge Adamın Korkusu - Patrick Rothfuss
Tek tek elimdeki modern klasiklere bakamadım ama bunlardan daha kalın ve ince kitaplarım olduğunu sanmıyorum. Haricinde şiir kitapları var birkaç tane 50 küsür sayfalı, Geometri kitabı var Atatürk’ ün o da 50 küsür sayfaydı. Kalınlardan da Zaman Çarkı serisinin 900 küsür sayfası olan birkaç kitabı var
Edit: aa okunmamış denmiş ben ikisini de okudum. Eve gidince bakıp bir düzenleyeyim
Okumadığım en ince kitabı bilmiyorum ama en kalını Frank Schatzing - Limit 1248 sayfa.
Bende de 1564 sayfalık Dönüşen Dünya: Küresel 19. Yüzyıl Tarihi (İş), 1120 sayfalık Martı Sherlock Holmes, 1080 sayfa Mahşer ve 1064 sayfa O ile S. King, 1078 sayfa ile Everest Sherlock Holmes Cilt 2, 1026 sayfa ile Lovecraft Öyküleri (Alfa) varmış ama ciltsiz olarak en kalın kitap 1024 sayfa ile Kronik Napoleon görünüyor.
İncelerde Can Lacivertleri saymazsak, Victor Hugo - Claude Gueux 48 sayfaymış. Okumadıklarımdan ise, 72 sayfa ile Başsız Süvari - Rip Van Winkle görünüyor (Cem).