Kitaplık Meseleleri Tartışmaları (Büyük Kitaplık Tavsiyesi)

Arkadaşlar malum yeni evime taşındım. Kahramanmaraş a naklettirebileceğim, büyük bir kitaplık arıyorum. Yatayda 3,60 mt ye kadar, düşeyde de 2,50 ye kadar olabilir.

Billy yok muydu sende? Karıştırıyor muyum acaba? :thinking:

Billy ne oluyor? İKEA sanırım.

Bende tekli tekli bikaç tane vardı ama farklı yerlerde duruyorlardı falan :slight_smile: bir tane billy vardı bir tane ne olduğunu bilmediğim, bir tane istikbal… Her şey çok karışıktı :slight_smile:

Anladım. Ben onu baya büyük setinden sandım. :slight_smile: Bu denli büyüğe yakın ya özel olur ya da benim bildiğim en büyük İkea’nın Billy. Siyah olan pahalı ama hoşuma gidiyor. :smiley:

Yaptırmak yada maliyeti fazla ise bütçeye, yapmak dışında Ikea Billy serisi modüler yapısıyla çözüm olabilir. Kapaklar hariç 2000TL nin biraz üzerinde olacaktır ( 237x360 boyut), ama kargo da işin içine girdiğinde rakam oldukça artar. Alternatifine henüz rastlamadım.

Peki ikea tüm Türkiye ye gönderiyor mu?

Gönderiyor diye biliyorum. Ben konuşmuştum. Yine de emin olmak için sor. Nakliye ücreti ayrı, kurulum ücreti ayrı yalnız haberin olsun.

Ekleme: Bir de daha ufak ama şu var. Kargo konusunda ben hiç sorun yaşamadım. Hızlı gönderim yapıyorlar. Sadece bir daha aynısını bulmak mesele.

2 Beğeni

Ben de birkaç aya taşınacağım ve evime bir kitaplık yaptırmak istiyorum aynı senin gibi. Instagram da çok güzel bir kitaplığa denk gelmiştim ama yorumlarında biraz tuzlu bir fiyat biçmişlerdi.

https://www.instagram.com/p/BqegeDSHWOp/?igshid=1h9109m3bni2a

3 Beğeni

Bu kitaplığa normal. Benim böyle bir bütçem ne yazık ki yok. Maks 1000-1200₺ düşünüyorum.

2 Beğeni

İkea billy ile çözdüm şimdilik. Gelsin bakalım. 2.37 yüksekliğinde olanlardan söyledim… Yetmezse iyice büyütürüm :slight_smile:

2 Beğeni

Ne renk aldın? Bir de neydi ya? Aaaa, bu aralar kafam delicesine dalgın. :thinking: Heh, gelince foto atar mısın?

O nasıl ev yüksekliği öyle. Bizim ev en fazla 215 cm’dir.

Ucuz olanı aldım mat beyaz. Diğer mobilyalarımız da o renk çoğu. Daha kitaplıkla bitmeyecek okuma köşesi falan yapacağım şov yeni başlıyor :slight_smile: fotoyu en son atayım

Öyle deme utanırım :blush: spotlarla tavan biraz daha alçalmasa daha da iyi olacak.

Biz şu anda inşaatlarda genelde 2.70 net kat yüksekliği kullanıyoruz. Havaalanının binalarında ise 3.80 di. Daha yüksektir bence.

2 Beğeni

Eve gidince ölçeyim bakalım kaçmış.

2.15 en alt sınır diyebiliyorum. Kat kalınlıklarını da koyunca 2.45 civarlarına gelmesi lazımdı. :thinking: Çok da anımsamıyorum aslında çünkü bunları sanırım on sene önce filan öğrenmiştim. :smiley:

Beyaz almakla iyi yapmışsın. Görevli personel de bana beyaz alırsanız sürekli ekleme yapabilirsiniz çünkü standart model demişti. İstersen kapak da ekleyebilirdin haberin olsun. Ben de çalışma masası istiyorum kendime ama kendim boyayacağım. Şöyle bir şey:

https://i0.shbdn.com/photos/45/88/79/x5_59745887907h.jpg

Şuna benzeteceğim:

https://www.kozzahome.com/wp-content/uploads/2016/09/RICHMOND-MASA-C-ANTQ-1.jpg

Fakat gönlüm şunda: :smiley:

7 Beğeni

Of bunlar da ne güzel vintage şeylermiş :slight_smile:

Standart olayında haklısınız ama döşemeler değişir. Çoğu 18-20 cm oluyor konutlarda.

2 Beğeni

En büyük mesele bunları arabayla eve getirmek. O kadar zor ki… Neyse artık bu işi babama kakalamayı düşünüyorum. O bana kıyamaz. :stuck_out_tongue:

2 Beğeni

Bu arkadaşı çok beğendim :slight_smile: Çok verimli, minimum alanda maksimum kitap rahat ulaşılabilir durumda. Türkiye’de üreten yoktur sanırım :slightly_frowning_face:

15 Beğeni

Çok güzel ama bana uymaz. Ben kitaplarımı karşıda görmeliyim. Kitap aynı zamanda dekordur benim gözümde.

9 Beğeni

Kitaplık çok güzelmiş ama özel tasarım olduğu için çok pahalıdır.

2 Beğeni