Kitaplara özel sadece tekli koltuk ve lamba var onları kaldırarak çekmeye çalıştım.
Ben de kitaplığımı yeniledim geçen hafta. 8 metreye 2,20 metre gibi devasa bir alan oldu yeni gelen. Bana epey tuzluya patladı ama herhalde bir 10 yıl beni idare eder. Kitaplığı 2 kitap arka arkaya alacak şekilde yaptırdım ki kitapları arkaya yaslarsam öne de yan olarak ekstra kitap alabilsin. Özellikle büyük seriler için ideal bir dizme yöntemi. Şimdilik kitapları rastgele yığdım raflara, tam olarak yerleştirince fotoğraf atarım.
Ben daha önce üşenip paylaşmamıştım, Alper paylaşınca paylaşayım dedim. Son zamanlarda kitaplarım biraz değişim yaşadı. Okuyup tutmaya değer görmediklerimi veya sevmediklerimi sattım, hediye ettim. Önlü arkalı dizdiğim için hepsi görünmüyor ama mevcut hali bu şekilde.
Buraya eşimi alıştırmak için az koydum zamanla burayı kullanacağım 
Diğer odadaki dolabın alt kısmını kullanıyorum mecbur, burada genelde hemen okumayacağım ya da okuduğum kitaplar var. Presstij özel basımları, çocuk kitaplarını, iş modernleri burada tutuyorum.
Oğlumun oyuncak dolabı 
Bunlarda şu an satmak için ayırdıklarım.
Ek: Burayı unutmuşum 
Şurada 3 Billy yanyana değil mi? Bende de bir beyaz bir lacivert var. Bir tane daha beyaz alıp senin gibi salon duvarına yanyana yapacağım haziran gibi. Sonra tepeler de çok kullanışlı oluyor.
Benim bütün billy’lerim tepelerde dahil esneyip bel vermeye başladı. Yan dikey tahtalar da dışa doğru göbek veriyor ve raf pimleri artık yerine oturmuyor. 
Ee kaç senelik seninkiler? Bak bi ürkmedim değil.
4 tane geniş billy var ama senelerini hatırlamıyorum. Tabi yine hatırı sayılır bir zaman geçmiştir.
Lacivert ilk aldığım, sonrakileri raf sorunu olursa beyaz hep bulunduğu için beyaz tercih ettim. 2 büyük 1 küçük yanyana evet. 1 büyük ayrı diğer duvarda duruyor. @Erdo 'nun dediği sorun için alüminyum levha aldım kitaplığın en üst kısmına geçirdim, hiç eğilmedi. Diğerlerine uğraşmadım ama yaparsan sorun kalmaz.
Levha bu ağız kısmına geçirirsen sorun kalmıyor. Beyaz renk alırsan belli de olmuyor.
Çok mantıklı bir fikir. Hep bir adım öndesin. 
Ama benim kitaplıklar için iş işten geçti sanırım.
Ben de öyle düşündüm ilk ama raf boyunun 3’te 1’i kadar kestirip her rafın orta kısmına takabiliriz bence, orta kısmı güçlü olursa sorun kalmaz zaten, eğriliği de esnetip geçirilebilir diye düşündüm. Denemek lazım elimde boydan boya var. Bu arada genişliği rafın genişliğinde tam sıfır oturuyor.
Kütüphanem uygulamasını tek kullanan ben sanıyordum. Potansiyeli bu kadar büyük ama hiçbir güncelleme gelmeyen, sürekli hataları mevcut olan bir uygulama. Elden ne gelir. 
Madem öyle ben de bir uygulama öneriyim. BookBuddy. (Ücretli ama tek seferlik 50 lira falandı sanırım) Birçok uygulama denedim ama en iyisi bu geldi bana. Henüz yeni kullanmaya başladım.
Benim tek yaşadığım sıkıntı Kitapyurdu veritabanında olmayan kitapları ekleyince fotoğraf ekliyorum ama gözükmüyor. Excel çıktı vermesi ise bence en iyi yönü.
Kayıtta ilk açılan sayfada sadece India seçeneği var. Türkiye seçemiyorum nasıl yaptınız o aşamayı?
Ek: Bookbuddy olmayınca bu uygulamayı buldum. Türkçe, dışa excel formatında aktarıyor, barkod okutma var, raf raf ayırma seçeneği olması da güzel, beğendim bunu kullanacağım sanırım.
Handy Library
Premium Versiyon: Tek ödeme 30TL
Libib kullanıyorum. 5000 kitaba dek ücretsiz ve şimdiye dek gayet iyi gittik. Barkod okuyor ama, türkçe karakterleri düzeltmek gerekebiliyor. Fotoğraf yükleyebiliyor. İçe dışa veri aktarabiliyor
Benim billyler de göbeklendi. Ortadaki sabit rafın alt ve üstünden iki rafı uzun vidalarla sabitledim. O rafların ayarlanabilirliği ortadan kalktı doğal olarak. Bendeki göbeklenmeler çizgi romanların bölümünde oldu, kuşe kağıtlar ağır geldi demekki. Raflar hala göbekli tabii. Ağırlık verecek kitaplar için en iyisi 40 cm biily almak bence.
Bu aliminyum levha çok iyi fikirmiş. Nasıl buluruz acaba?
Sanırım farklı uygulamalardan bahsediliyor. @Ufuk un bahsettiği uygulamayı ben de kurdum, sanırım android cihazlar için geliştirilmiş Hindistanda geçerli bir kitap sipariş uygulaması bu. Zaten uygulama içi satınalım vs. den bahsetmiyor ve örnek tanıtım görseli bir siparişten oluşuyor. @Torcheim in bahsettiği ise apple cihazlar için geliştirilmiş bir kitap katalog uygulaması.