Kitapyurdu Kapra ve Karbon Kitap

Arkadaşlar Kapra ve Karbon Kitaplar sanırım Kitapyurdu sitesinin alt yayınevleri. Buradaki cep boy tam metin klasiklerin çevirisi nasıl? Kabul edilebilir mi? Fiyatı yüzünden biraz tereddütlü yaklaşıyorum ancak tercih etme isteğim de fiyatlarından kaynaklanıyor. Eğer alıp okuyan varsa görüşleriniz çok yarar sağlar. :slight_smile:

1 Beğeni

Klasik alacaksan İş Bankası yayınlarını öneririm. Hem fiyatları diğer yayıncılara göre çok uygun.

3 Beğeni

Tabii ki normalde klasiklerde İş Bankası ya da Can Yayınları’ nı tercih etmeye özen gösteriyorum. Yalnız Kitapyurdu sitesine göz gezdirirken sürekli bu iki yayınevine denk gelince kitapların da çok ucuz olduğunu fark ettim. Merak edip buraya sorayım dedim sonradan biraz daha bakınınca ekşi sözlükte çevirisinin pek de iyi olmadığını gördüm ve vazgeçtim. Öneriniz için teşekkür ederim :sweat_smile:

1 Beğeni

O iki yayınevinin kitapyurduna ait olması lazım. Ondan dolayı görüyorsunuzdur.

2 Beğeni

Dünya klasiklerinde terchimizin yayınevi değil de çevirmen olması çok daha iyi olur.

Bence okumak istediğiniz dünya klasiklerini çevirmen olarak araştırın.

Türk klasikleri için ise karbon mini veya Kapra tercih edilebilir. Ben fiyatı uygun olduğu için karbon mini veya Kapra Türk klasikleri alıyorum.

Bazı Türk klasiklerinin sunuş yazıları eser ve yazar hakkında güzel bilgilerde veriyor. Dil içi çeviri olan kitaplarda da bir sorun göremedim. Bence Türk klasikleri tercih edilebilir. Dünya klasikleri için ise yayınevi değil de çevirmen olarak bakmak lazım.

5 Beğeni

Hmm tahmin ettiğim gibiymiş :slight_smile:

2 Beğeni

Açıkçası bu konuda çok zayıfım çevirmene daha önce hiç baktığım olmadı. :confused: Tavsiyeleriniz var mı acaba, dünya klasiklerinde nasıl daha iyi çevirmen seçebileceğim konusunda?

1 Beğeni

Okumak istediğiniz kitap için forumda hangi çeviriyi okuyayım diye sorarsanız öneride bulunacak çok arkadaş olacaktır.

Benim aklıma ilk etapta Rusça Türkçe çevirileriyle

Uğur Büke
Sabri Gürses
Ataol Behramoğlu
Nihal Yalaza Taluy
Leyla Soykut
Hasan Ali Ediz
Koridor yayınlarından çıkan çoğu Rusça klasiğin çevirmen Mehmet Yılmaz

geldi.

Dediğim gibi siz okuyacağınız kitabı foruma sorarsanız çeviri konusunda daha fazla bilgisi ve ilgisi olan forum üyesi arkadaşlar cevap verirler.

2 Beğeni

Tamamdır, tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. :smile:

2 Beğeni