Klasikleri Okumak

Kitabı kapağı için değil içeriği için alıyoruz sonuçta. Kitabın işlevi bu.

Ben de bugüne kadar birçok yayınevinden klasik okudum. İş Bankası, YKY, İletişim ve Koridor favorilerim. Bu yayınevlerinden çeşitli eserleri aldım, ancak Koridor’un bez cilti klasiklerini itinayla biriktirmeye çalışıyorum, sırayla satın alıp kitaplığıma koyuyorum. Bazı kitapların kapakları, yazın Ege köylerinde çekilen sezonluk dizilerde kadınların giydikleri kıyafetler gibi olsa da genel olarak çok kaliteli baskıları. :grinning_face_with_smiling_eyes:

Hocam Koridor’un klasiklerinin çoğu tam metin diye biliyorum ben. Sanırım Sefiller tam metin değil, onun dışında bez ciltli klasiklerin tamamı tam metin olmalı.Ama yanılıyor da olabilirim. Okuduklarım içinde şu ana kadar tam metin olmayanına denk gelmedim.

Olabilir ama Koridor klasikleri hiçbir anlamda bana hitap etmiyor. Okuyanlar ve okumak isteyenler olur tabi.

1 Beğeni

Zevkler değişiyor herkeste. Ben ansiklopediler hariç kitaplar birbiriyle aynı görünsün istemem, sıkıcı gelir. Bu beni kitabın içeriğine değer vermeyen biri yapmaz, bazen kitapların görüntüsüne aşık olduğumu dahi bilirim.

Bakın mesela şu kadar fark olsa dahi yeter benim için, Steinbeck çok sevdiğim bir yazar ve zaten okuyorum kendisini ama kitaplarının böyle görünmesi bana artı bir şevk veriyor.

5 Beğeni