Kör Mağara Balıkları - Serkan Zeytun

Kör Mağara Balıkları - Serkan Zeytun

Arka kapak metni:

“Ertesi gün uyandığımda yanımda küçük kardeşim ve annem vardı. Küçük kardeşime herhangi bir şey olmamış ancak annemin kolu kırılmıştı. Benim de önemli bir yaram yoktu. Annem sürekli ağlıyordu. O gün abilerimi ve babamı kaybettik. Savaş filan istemiyorduk biz. Babam öğretmendi. Ben okuluma gidip geliyordum. Mahallemizde her mezhepten, her ırktan, farklı düşüncede insanlar yaşardı. Savaş filan istememiştik. İnsan bunu niye ister abi.”

Kitap 17 hikayeden oluşuyor ve 110 sayfa.

Hikayelerin bazılarının çıkış noktası anı hikaye iken bazıları hayatın içinden kesitler sunuyor.

Şiirsel bir anlatım tarzı, devrik cümlelerle örülü bir olay akışı yakalamaya çalışıldı.

Kitap kapağında yer alan at silüeti Cengiz Aytmatov’un Elveda Gülsarı kitabından esinlenerek ismi konulan bir Yılkı Atının kendi hikayesini anlattığı Bekle Beni Gülsarı hikayeleri için oluşturuldu. Bekle Beni Gülsarı 1-2 şeklinde iki hikaye var.

Kitabın ismini oluşturan hikaye kağıt toplayıcı bir çocuğun hayata ve kendi durumuna bakış açısını sunuyor.

Kör Mağara Balıkları, kırsal kesimde yaşayan insanların hayata bakış açılarını, özellikle kız çocuğuna ve çocuklara verilmeyen değeri insanların görmelerini sağlıyor. Toplumsal gerçekçi bir yaklaşım sunuyor.

Kitap Kitapyurdu’nda listelendi:

Kitabın yazarı ortaokul Türkçe öğretmenim. Yukarıdaki bilgileri ondan aldım. Kendisinin ilk eserini burada paylaşmaktan mutluluk duyuyorum! :heart:

Ben de en kısa zamanda sipariş geçeceğim. Onun kaleminden toplumu yansıtan olay hikayesi okumak benim için çok değerli bir deneyim olacak.

1 Beğeni