Korku-Gerilim (Seri Kitaplar)

Bazıları seri okumayı sevmez, sıkıcı ve uzun süreli bulur ancak ben seri kitapları seviyorum. En sevdiğim türü de seri kitaplar halinde okumak istiyorum. Ancak gördüğüm ve bildiğim kadarıyla (yanlış biliyor olabilirim) korku-gerilim türünde çok seri yazılmış kitap yok sanki. Önerilerinizi bekliyorum.

Hatırlatma: Işığımız sayın Stephen King’in seri diyebileceğimiz tüm kitapları mevcuttur. Onun haricinde olursa sevinirim.

Ek soru: Ölümcül Oyuncaklar diye bir seri gördüm, okuyan arkadaşlar varsa bu seri nasıldır, okunmalı mıdır?

1 Beğeni

Ölümcül Oyuncaklar kafa dağıtmalık bir seridir. Genç-yetişkin türünde. Genel olarak kullanılan Nefilim, melek, şeytan vs. ile soslu bir şehir fantastiği. Özgün tarafları da mevcut serinin. Genelde ağır kitaplardan sonra okudum seriyi. Akıcı, çok yormayan, gerilim dozu pek yeterli olmayan ama merak ettiren bir seriydi. Rahatlamak için okuyabilirsiniz.

2 Beğeni

İthaki’nin bastığı Guillermo Del Toro ve Chuck Hogan’a ait Ölümcül Tür üçlemesi ile yine İthaki’nin bastığı Glen Duncan’a ait Son Kurtadam üçlemesi arzu ettiğiniz türde sayılırlar.

Mervyn Peake de Gormenghast üçlemesi ile korkuya yakın bir deneyim sunabilir ama o daha çok gotik yazınla bağdaştırılıyor.

3 Beğeni