Koronavirüs Gündemi

Koronavirüs için ilk mesaj: Az sonra sağlık bakanı açıklama yapacakmış.

4 Beğeni

Elim ayağım titriyor valla.Sabaha kadar uyuyamam kesin.Çok yakından takip ediyorum durumu ve geleceğini de biliyorum ülkeye.Ama yinede panikledim şu an offf

4 Beğeni

3 Beğeni

Umarım kimeye bulaşmamıştır.Lütfen çok dikkatli olun :frowning:

3 Beğeni

Vakanın yerini söylememeleri iyi oldu. Sonra memleketinden kaçanlar her yere taşırdı virusu bilinçsizce. Umarım ortaya çıkmaz şimdilik.

3 Beğeni

6 Beğeni

60 yaş ve üzeri kişilerde daha ölümcül bu virüs arkadaşlar. Kendimiz kadar yaşlı ve çocuklarımızın da bu kurallara uymasına özen gösterelim. Allah yardımcımız olsun.



13 Beğeni

En kısa zamanda eğitim kurumları kısa bir tatil yapmalı ve tüm binalar dezenfekte olmalıdır. Virüs krizinin iyi yönetildiğini düşünüyorum, umarım bu durumda da geç kalınmaz.

3 Beğeni

Spor salonuna başladım corona çıktı, modemimin şişen bataryasının sadece Çinde olması da cabası. :expressionless:

6 Beğeni

Internette istemsizce Can Baba’ya rahmet dileyerek dolanıyorum.

Bana şiirlerinde küfür etme diyorlar usulsüz; lan bu kadar … nasıl anlatayım küfürsüz…

Can Yücel



11 Beğeni

Makarna fiyatları daha trajikomik.

4 Beğeni

Az önce gördüm onu. İnanamıyorum bu fırsatçılığa. Para cezası değil hapis cezası verilmeli bu adamlara…

4 Beğeni

Makarna fiyatlarının fırsatçı olarak gösterilmesi komedi resmen. :smiley: Az önce kontrol ettim satıcı kişi 6’lı 10’lu paket olarak satıyor. Üstelik kargo bedava.

3 Beğeni

Annemi bir türlü stok yapması için ikna edemiyorum. Bize bir şey olmaz kafası öyle oturmuş ki. Aaaaaahhh kafayı yeceğim. Yanında olsaydım zorla alışverişe götürürdüm.

Diyor ki “Bu gün markette kendilerinden geçmiş gibi alışveriş yaptılar. Bir araba dolusu malzeme aldılar. Çok kınadım.”

“Anne” diyorum, “Nesini kınıyorsun? Sen de yapsana. Bak maksat sonra pişman olmayalım. Artarsa fakire fukaraya verirsin. Acıktığına aşağıdaki restorant açık olmayacak artık.”

“Sen abartıyorsun.” diyor.

2 Beğeni

Ben 500 gram ve tek görüyorum bunu ama fırsatçılık değildir diyorsanız siz bilirsiniz tabi… Bana pek komedi gelmedi açıkçası…

3 Beğeni

Bugün markete girdim ve şok oldum.İnsanlar tuvalet kağıtlarını yığmışlar ve elleri poşetlerle dolu.Ben de kolonya alayım bari diye ilerledim.Bir baktım ki raflar bomboş.Kasiyerlerin elleri eldivenli.Sonra yurda geldim yemekhane çalışanları da maske takmışlar.Peki gerçekten bu maske ve eldivenleri takmak için 1 vaka görülmesini mi beklediniz? Pes yani.Markete gittim tekrar.Hiçbirinde kolonya kalmamış.Bir markette de en pahalılarından kalmış.Mecbur aldım okyanus esintili…

4 Beğeni

Bu sadece virüs için değil her durum için gerekli. Savaş, deprem, yangın ve bilumum bizi evimizden edecek afetler için her zaman bir yiyecek stoğu bulundurmak gerekiyor.

Bu hayatta hiç bir şeyin garantisi yok. Yarın yıkıcı bir deprem olup da sokakta kalmayacağımızın bir garantisi yok. Ama insanlarımız öyle alışmışlar ki rahat yaşama ellerinde telefon, evlerinde 150 ekran tv, Netflix üyeliği olmadan yaşayamıyorlar. Bu bizim başımıza gelmez diye düşündüğümüz ne varsa yarın, bir ay sonra, bir yıl sonra, beş yıl sonra başımıza gelebilir.

2 Beğeni

Haklısın insanlar ellerinden geldiğince hazırlık yapsın ama 150 ekran TV veya Netflix alakasını anlamadım.

2 Beğeni

Bazı şeylerin bağımlılığından bahsettim aslında ve bunlar olmadan yaşayamam diyen insanlardan bahsettim. Bir şeye bağlanıp kalmanın bir anlamı olmadığını söylemek istedim aslında. Bakın Elazığ’da deprem olduğunda insanlar sadece canlarını kurtarmaya çalıştılar. Evleri, barkları kullanılamaz hale geldi. Diyorum ki garantisi yok. Rahata alıştırıyoruz kendimizi, hazırlık yapmıyoruz. Hangimizin evinde kap-çık çantası var? Hangimizin evinde yangın söndürücü var? Hangimizin evinde beğenmediğimiz ama afette çok çok önemli olan düdüklerden var? Ya da hangimiz ilk yardım hakkında bir şeyler biliyoruz?

3 Beğeni

Herkesin hayatta vazgeçilmezi var. Kiminin telefon kiminin kitap kiminin de televizyon olabilir. Bilinçlenme ile illa bunlardan vazgeçmeye gerek yok, başka türlü zararları vardır o ayrı. Dediğiniz hazırlıkları yapsın sonra hayattan tat almaya devam etsin. Sürekli tedirginlik hali hem ruhsal ve fiziksel iyi bir şey değil.

6 Beğeni