Korsan Kitap Nereye Şikayet Edilir?

Aynı yayınevi değil.

1 Beğeni

Anladım satıcıyı ithaki’ye de bildirirseniz avukatları ilgileniyor korsan işler ile.

Acaba İthaki’ye bildirtikten sonra Trendyol’a başvursam iade gerçekleştirirler mi?

Tam konu bulamadım bu başlığı hortlatmaya karar verdim :slight_smile: Sanırsam ki korsan kitap satıldı bana, Şu ikisinden alan arkadaşlar arkalarındaki bandrolü kontrol edebilir mi acaba aynı sıkıntı var mıdır?

Cehennem meleklerinin bandrolü;

Ve sorguda çıkan;

Bu da içinden dikkatimi çeken bir sayfa boşluğu, sanki kaydırmışlar;

Firefly bandrol;

Sorguda çıkan;

Hepsiburada 150 TL ye 35 TL indirim çeki yüklemiş. Alacağım kitaplardan 3 tanesi uyguna geliyordu hadi dedim kullanayım. 150 TL yi tamamlamak için de bu ikisini eklemiştim, açıkçası muhtemelen okumayacağım ve almakta kararsız olduğum 2 kitaptı bir de bandroller farklı çıkınca iyice irrite oldum.

Satıcılara da alırken dikkat etmemiştim, bu ikisi meğer Kültür Kitabevi34 diye bir satıcıdanmış. Garip bir şekilde ikisi 2 ayrı kargo olarak tek poşette Aras ile gönderilmiş. Dükkan satıcının bir de kendini kargodan x2 masrafa sokması da garip, sanırsam ki korsanlandım :slight_smile: .

Puanı da yüksekmiş ama korsansa bile kitaplar anlaşılmıyor valla kağıdı falan kaliteli ondan herhalde :smiley:

image

1 Beğeni

İthaki olsa Penguen falan yazardı. İthaki’nin başka yayınevinin bandrolünü kullandığını düşünmüyorum. Muhtemelen (%99.9) korsan baskı bu.

Korsansa eğer fiyatı pahalı bayağı. Eganba’da indirimli fiyata bakınca korsan baskı ile arasında 5-6 lira fark var :sweat_smile:

Yani bakındım bakındım, korsan olduğuna ikna oldum ama hala işi çözemedim ya. 5 kitaplık siparişin kalanının 2 tanesi hepsiburada deposundan, biri de satıcı ithakiyayıngrubu olandan geldi. ithakiyayıngrubu yazan direk ilknokta faturası ile geldi, hepsiburada kendi satışında da sıkıntı yok. Üçünün de bandrol okey. Bu satıcı baya baya bandrol uydurmuş ama bu kitapların korsanı niye yapılır yani hala anlayamıyorum? İthaki bunlara yaptığı ilk baskıyı 3-5 sene de zor bitirir yani, korsanını hangi akla hizmet bastınız :smiley:

Sipariş gelince tek kitabı özel mi basıyorlar acaba nasıl bir teşkilat nasıl bir teçhizat var? Kafamda deli sorular ya, aşırı merak ettim :joy: .

Kolay iade sürecini başlattım ama böyle de kitaplar satıcıya geri gidecek, napsam bilemedim.

1 Beğeni

Eskiden orijinal kitap 20 lira ise korsan 5 liraydı ama şimdi korsan neredeyse orijinal fiyatında :sweat_smile:

2 Beğeni

Amazon’dan aldığım dört tane ithal kitap hepsi bandrollü fakat bandrolleri çok alakasız kitaplara götürüyor. Bu normal bi durum mu? Mesela The Painted Man arkasında Nüans kitap etiketi var, bandrolü taratınca Nüans kitapçılık yazıyor ama kitap adı alakasız. Diğerlerinin hepsi Çağlayan Kitabevi çıktı ama eser adları alakasız.




Amazon ile çalışan kitap ithalatçıları gelişigüzel yapıştırıyorlar bandrolleri.

2 Beğeni

Hocam, Cehennem Melekleri kitabını ben Amazon’dan almıştım ve bir sorun çıkmadı.


1 Beğeni

Teşekkür ediyorum cevabınız için. Ben iadeyi gerçekleştirip paramı da geri aldım, satıcı anında onayladı iadeyi. Denk gelene korsanı çakıyorlar diye düşünüyorum :smiley: aklıma gelmişken şu ilk mesajdaki linkten de bir şikayet edeyim ben :smiling_imp:.

1 Beğeni

Benimde bugün Amazon’dan aldığım Elric serisine ait bir kitapta barkodla ilgili benzer bir sorun mevcut.
Elric başlığına elinde olanlar ile karşılaştırmak amacı ile yazdım oradan gelen cevaba göre veya içime sinmezse iade talep edip aynı üründen göndermelerini isteyeceğim.

Bakayım birazdan atayım hocam o başlıktan.

1 Beğeni

O kitabı korsan basmalarına çok şaşırdım :smiley:

Aynen ben de, yani kaç kişi alacak zaten. Üreten ilk baskısını zor bitirir bunların. Şu TBYM korsan ihbar a da yazdım, bakalım bir şeyler çıkacak mı göreceğiz.

1 Beğeni

Hepsiburada’dan kodla modla aldığım kitap poşetle gelince bi iş olduğunu anladım ve baya baya korsan çıktı :slight_smile:


https://www.hepsiburada.com/magaza/gokkitap
Satıcı bu. Gelen kitabın hali :slight_smile:




2 Beğeni

Aynı durumu trendyoldan yaptığım bir alışverişte yaşadım iade oluşturduğumda kitabın korsan olduğunu belirtip ayrıca trendyol’a mail atıp satıcıyı şikayet ettim. Ben de indirim kuponu kullanmıştım hem kullandığım kuponu hem de özür olarak bir kupon daha tanımlamışlardı.

3 Beğeni

Hocam aynı şekil bende korsanlanmıştım, konuda uzun uzun yazmıştım 10-12 mesaj önce. Geçmiş olsun, ben iadede sorun yaşamadım umarım iade edebilirsiniz siz de.

Benimki de hepsiburada da bir satıcıydı, @Seraphina nın dediği gibi trendyolda da bunlardan çok. Muhtemelen tüm sanal pazar sitelerinde böyle, bu nedenler ben artık sanal pazarlardan kitap alırken kesinlikle satıcıların kendileri ( hepsiburada-amazon kendi depoları çıkış ) ya da onaylı yayınevi satış dükkanı olmasına dikkat ediyorum.

3 Beğeni

Sağ ol kuzum. Şikayet etmediğim yer kalmadı hepsiburada müşteri hizmetleri düzgün olmasa gerçekten çok uğraşırdım. O konuda çok yardımcı oldular. İadeyi ise elimden gelip almaları memnuniyetsizliğimi telafi etti açıkcası kargo şubeleri ile uğraşmak çile oluyor cidden.

1 Beğeni