KR Kitap Kulübü #9 Mehmet Berk Yaltırık - Istrancalı Abdülharis Paşa

Merhaba :relaxed:

Bu ay etkinlik için seçilen kitabı bitiremeyeceğimi hatta okumaya bile fırsat bulamayacağımı düşünüyordum ama ortalama üç gün içinde kitap bitiverdi. Son derece akıcı bir hikâye ve anlatıma sahip olmasının yanı sıra hikâyeyi oluşturan unsurlar da sayfaları merakla çevirmemi sağladı. Goodreads’te de dediğim gibi bilindik bir hikâye ama bu defa olayın geçtiği yer ve olaydaki kişiler bize çok aşina.

Yazarın rüyadan esinlenerek kitabına başlamış olması çok hoşuma gitti çünkü şu an içinde yaşadığımız dünyayı şekillendirenin rüyalar ya da hayaller olduğunu düşünürüm. Çocukken çoğumuzun kulağına çalınan doğaüstü olayların tarihle harmanlanması, yer yer eleştirilerin olması çok hoşuma gitti. Kelime seçimlerini çok sevdim. Osmanlı belgeleri okuyormuş gibi hissettirdi zaman zaman. Karakterin şarkılarla geçmişe yolculuk yapması, ona bazı şeyleri anımsatması güzel detaylardı.

Kitaba yönelik yapacağım tek eleştiri, yer yer karşıma çıkan imla hatalarıydı. Bir yerde cümle tekrarı vardı yanlış hatırlamıyorsam. Tabii tutarsızlığı vardı. Tabi, tabii olarak yazılmıştı. İkinci baskı olursa düzeltilir belki diye not düşmek istedim.

Bir sonraki kitapta görüşmek üzere… :relaxed:

4 Beğeni