KR Türk Edebiyatı Kulübü #10 VATAN YAHUT SİLİSTRE

@saitamasensei @Emerald @Haruka @MeanMachine @Orhan_Kolibandi @DenaroForbin @alper @hayaloglu @DogaCan @BiblofilYouTube

“Vatan Yahut Silistre” kitabı için yorumlarınızı 10 Şubat tarihine kadar buradan paylaşabilirsiniz.

NOT: 11. etkinliğimiz Halit Ziya Uşaklıgil’in "Mai ve Siyah" kitabı olacaktır. Katılmak isteyenler mesajı beğenirse sevinirim. Yine 5 kişi hedef koyuyorum. Hedefe ulaşılırsa ana konu üzerinden temin ve okuma detayları paylaşılacaktır.

1 Beğeni

4 perdeden oluşan eser, vatanseverlik ve kahramanlık konularını içeriyor. Çok kısa bir eser olduğu için 1-1.5 saatte okunabilir. Eser, Namık Kemal’i sürgüne gönderen oyundur. Ayrıca oynandığını gördüğü tek eseridir. Kitabın konusu, Osmanlı-Rus Savaşı için cepheye giden İslam Bey ve yavuklusu Zekiye Hanım arasındaki olayları konu alır. Zekiye Hanım da kılık değiştirip bu olayların arasına katılır ve olaylar gelişir.

Kısa bir eser olduğu için çok uzun bir inceleme yazamayacağım maalesef. Ama eseri herkesin okumasını tavsiye ederim. Bu kitabın konusuna bağlı olarak ayrıca Mehmet Rauf’un Halas Kurtuluş eserini de öneririm.

1 Beğeni

Daha geçen hafta bitirdiğim bir eser. Ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü de etkileyen eserlerden biridir. Eserin asıl adı Namık Kemal tarafından ‘Vatan’ konulmak istendiyse de zamanın şartları nedeniyle olayların geçtiği yer olan ‘Silistre’ esere ismini vermiştir. Daha sonra eserin ismi yazarın koymak istediği ‘Vatan’ olarak değiştirilmiş olmasına karşın; Silistre ismi ile tanındığı için en son olarak her ikisinin de kullanılması kararlaştırılmış. Vatan veya Silistre eserin yeni adı olmuş. Adı böyle kalsa kıyamet mi kopar? diyerek herkese iyi okumalar diliyorum. :slight_smile:

1 Beğeni