Kralkatili Güncesi

@Tilqi_Gin paylaştığın için teşekkürler.
Bunda bile heyacandan duramadım. Kitap çıksa kim bilir (halim) ne olur ?

Bu adam yıllardır hayranlarına çektirdiği için büyük tepki görüyor, ama buna rağmen bir şekilde ekmeğini yiyor. Gerçekten kredisi bu kadar yüksek pek fazla insan yoktur. Burada da milleti koparıp yürüdü. Ölmüş babasına kadar sövenler oldu. Ne olursa olsun küfrü hak etmiyor. Fakat insanların tükenmiş sabrını her seferinde taşırmaya devam ediyor. Yetenekli bir yazar olmasının yanında sahiden sıradışı bir kişilik. Ben borcumu en yakın dostuma 1 ay geciktirsem, mırın kırın etmese bile arkadaşımın suratına bakacak yüzüm olmaz. Pat, 11 yıldır kendisine hayranlık besleyenler insanlara karşı yüzü kızarmadan keyfice davranabiliyor. İlginç.

7 Beğeni

Bakma, çoğu kişi çıkarsa çıkar okuruz çıkmazsa meh durumuna girmiş durumda. Özellikle reddit fantasyde çok net hissediliyor bu durum. Adamla ilgili başlık açıldığında direkt mod ilk mesaja kurallara dikkat edelim diye mesaj sabitliyor. Yani öyle kredisi sonsuz falan değil. Mesela ben 3. kitap çıksın bir daha seri bitirmeden Rothfuss’a bulaşmam. Tekli kitap çıkarırsa olabilir.
Ama gene de destekleyen çok garip bir şekilde.

2 Beğeni

Bence asıl ilginç olan yazarların okurlara bir şeyler borçlu olduklarını sanmak. Tuhaf bir kuruntu.

4 Beğeni

Seriye başlarken 3 kitabı da bitirdim, kısa süreli aralarla çıkacaklar deyip insanlara kitabını satarsan okurlara borçlu olursun. Kimse aynı durumdaki Scott Lynch’e saydırmıyor mesela.

3 Beğeni

Scott Lynch hasta. Onun durumu farklı. Adam keyfinden ya da motivasyonu olmadığı için yazmamazlık yapmıyor. Adamın sağlık sorunları var.

Üç kitabın parasını peşin mi aldı? Vay alçak…

1 Beğeni

3 kitabın parasını peşin almadı ama sonuçta bu sözü verdi. İnsanlar da bu beklentiye göre alıyorlar. Oh nasılsa yazılmış seri diye.

1 Beğeni

Beni kastediyorsanız, ben sanmıyorum. Bununla ilgili şeyleri daha önce de söylemiştim. Pat’in açıklamalarına da günümüze kadar baktım. Onlarca söz vermiş, hiçbirini tutmamış. Üstüne böyle şeyler düzenleyip hayranlarının saf duygularını sömürüyor. Söz verme, paşa gönlüm ne buyurursa öyle olur de, ya da verdiğin sözü tut. Yani argoda buna kaşarlık denir. Ve ben argo bir kelime kullanmak istemiyorum fakat Pat ölmüş babasına küfür yediğinde, bunun sebebine bakmalı. Çıkıp zırlamamalı. Küfür edilmesi hiçbir zaman doğru değil. Pat tepkilerin nedeninin kitabı çıkarmamak olduğunu falan da düşünmüyor. Oldukça zeki biri. Ona birisi kanıtlı olarak neden tepki gösterdiğini söylediğinde ya geçiştiriyor, ya da şakayla karışık hakaret ediyor. Bence kalıbının adamı olmalı.

Siz söylemlerine baktıysanız, benimle aynı düşüncede olacağınıza inanıyorum. Eğer araştırmadıysanız, ki bu imkansız Patrick Rothfuss’un saçma açıklamaları her zaman gündemde oluyor, o zaman gözden geçirmenizi temenni ederim. Anlamadıysanız, bu sizin sorununuz. Patrick Rothfuss kimseye üçüncü kitabı borçlu değil. Rothfuss, verdiği sözlerin altında eziliyor.

2 Beğeni

Kişinin verdiği sözün kişiyi bağladığı görüşündeyim. Yazar bu kadar çok göz önünde olmasa ve bu kadar çok söz vermese hem kendini yazamayacak duruma getirmez hem de bu kadar tepki almazdı diye düşünüyorum. Robert Jordan ve Terry Pratchet ayrı bir kulvarda, Patrick Rothfuss ve George R. R. Martin’in ayrı bir kulvarda olduğunu düşünüyorum. Hatta Brandon Sanderson da ilk kulvarın yazarı sayılabilir. Bizim şansızlığımız ise kitap yazan yazarın kitap basmayacak yayın evinde, kitap yazmayanların ise kitap basacak yayın evinde telifinin olması. Bu yayın evine şöyle bir teklifle gidilse acaba telifleri bırakır mı? Yazmayanların yayın evleri her hakları yazanın yayın evine yazan yazarın telifi karşılığında bıraksalar ne güzel olur. (Tekerleme gibi oldu, cümleyi değiştirmek istemedim.) Bazıları her şeye rağmen kitap yazmayı seviyor; bazıları ise kitaplarının kendilerine getirdiği şöhreti.

@Bunn-Y Yayın evi ne der sence? Brandon Sanderson karşılığında Patrick Rothfuss’un telifini bırakır mı? Patrick Rothfuss’un yazmadığı sürede Brandon Sanderson yirmi üzeri kitap yazmış. Epsilon ile birlikte güncele yetişmeniz baya zaman alır.

2 Beğeni

Üçüncü kitabın akıbetiyle ilgili en son ne söyledi bu yazar herif bilgisi olan varsa yazabilir mi? Çıkmayacak sanırım.

En son yeni kitabın başında olacak üç kısımlı sessizlik bölümünü okudu. Daha sonra bir şey olduysa da ben görmedim.

1 Beğeni

Gerçi o kısma bile, “Fena değil,” yorumunda bulundu…

2 Beğeni

Sanderson’ın deliliğini paylaştık, Rothfuss hayal kırıklığını paylaşmamak olmaz :upside_down_face: .

Rothfuss bu bağış kampanyasını açtığında en yüksek hedef tutturulursa 3. kitaptan bir bölüm okuyacağını söylemişti, net detayları okumak isteyenler linke tıklayabilir.(Ufak bir detay okuma işi böyle şatafatlı bir etkinlik olacakmıştı- Türkçe katili- böyle sağlam konuklar okuyacak falan tarzı şeyler, tabi ki çoğu fanın hiç umurunda olmayan şeyler bunlar). En geç Şubat’ta demişti kendisi. Tahmin edebileceğiniz gibi bu saate kadar ortaya çıkan bir şey yok. Kendisi Şubat’ın kısa ay olduğunu unuttu herhalde, unutma ihtimaline karşılık ben gene çok ağır şeyler söylemeyeyim, bugün Şubat’ın 30’u olacaktı normalde o yüzden belki ayın 31 çektiğini zannediyordur deyip bir gün daha bekleyeyim. Ha ben Rothfuss’a da kızmıyorum, Rothfuss aynı Rothfuss. 3. kitaptan bir parça görme niyetiyle bağış yapanlara acıyorum sadece. Bağış olsun sadece deyip bağış yapanlara saygı duyuyorum.

4 Beğeni

Başlığı görünce heyecanlandım. Bunca yıl geçmiş, hâlâ aynı etkiyi yaratabiliyor. Sanırım bı 10 yıl daha geçse yine de bekliyor olurdum. Yazarla ilgili yazılan her şeye tamamım, çoğuna katılıyorum ama seri başka bir yerde. Çocukça bir heves ama beklemesi bile güzel.

3 Beğeni

Bu başlığı görünce hemen yazmak istedim. Kvothe en sevdiğim roman karakterler arasına girdi bile. Her ne kadar fantastik bir kitap karakteri olsa bile onun karakteri bana çok gerçekçi hissettiriyor. Hatalarıyla ve yanlışlarıyla . Kitaplardaki büyü aslında çok da gerçek üstü şekilde tarif edilmiyor. Bir süre sonra karakter sempati gibi şeyler yaparken sen de onunla beraber olayı çözüp şimdi şunu kullanabilir gibi şeyler düşünüyorsun. Ve yazarımızın 3. Kitabı sürekli ertelemesine gelecek olursak; bunun çok can sıkıcı olduğu konusunda hemfikirizdir sanırım. Ama şunu da düşünüyorum yıllar geçti ve kitabın hayranları o kadar çok teori üretti ki. Neredeyse 3. Kitabı yazdılar bile :sweat_smile: internette bir sürü teori bulabilirsiniz. E yazarımızında ne kadar mükemmelliyetçi olduğu açık. Ve bu teorileri okuduğuna da eminim. Sürekli yazdığını silip baştan başladığını kendisinin de söylediğini biliyoruz. Acaba yine o mükemmelliyetçiliğini kullanıp herkesi şaşırtacak (ya da çoğunluğu) bir son mu yazmayı hedefliyor ki diye sorgulatıyor. Ama benimki biraz şeytanın avukatlığı tabi​:sweat_smile: artık kavuşalım şu 3. Kitaba. Patrick yaz artık şu kitabı…

3 Beğeni

Teoriler konusunda size katılıyorum. Ben olsam ben de o tahminleri görüp insanları şaşırtmayacağını düşündüğüm bir kitabı yayınlamak istemeyebilirdim. Ancak yine de kendi egosunu yenmesi gerekiyor. Çıkar artık Pat, söz veriyorum ben demiştim demeyeceğim. :joy:

2 Beğeni

Valla ben de demeyeceğim ben demiştim diye :sweat_smile: yeter ki yazsın şu karaktere bir son

1 Beğeni

Umarım böyle bir şeye kalkışmaz. Serinin başında bir sona karar verip serinin ortasında insanlar o ilk sonu tahmin ettiği için başka bir sona dönmek büyük bir hata olur. En son Game Of Thrones’un son sezonlarında bu sıkıntıyı görmüştük.

4 Beğeni

Haklısın. Kafasında bir şekli varsa hikayenin öyle devam etmeli. Ama çok uzun zaman oldu bir son belirlediyse bile değiştiğini düşünüyorum. Aslında bu kadar zaman geçirmesi buna sebep oldu. Umarım yakın zamanda okuyabiliriz son kitabını

1 Beğeni