Kronik Kitap Antik Çağ Dizisi

ÇIKAN KİTAPLAR

  1. Roma Savaş Sanatı (Flavius Vegetius Renatus)
  2. Roma İmparatorları (1. Cilt) (Historia Augusta)
  3. Hititler (Trevor Bryce)
  4. Augustus (Adrian Goldsworthy)
  5. Roma İmparatorları (2. Cilt) (Historia Augusta)

1 2 3 4

EN SON ÇIKAN

5

22 Beğeni

Serinin yeni kitabı

4 Beğeni

Hannibal ve Iulius Caesar kitapları da bu seride gözüküyor.

Kitaplar aynı zamanda dünya tarihi içinde de yer aldığı için o başlığa eklemişsin (Kronik Kitap Dünya Tarihi Dizisi) ama bu başlığa daha çok uyacağını düşünüyorum.

1 Beğeni

Kitaplara tıkladığında sağ tarafta dizisi yazıyor. Buraya yanlış yerleştirilmiş muhtemelen. Ben kitapları eklerken o dizi yazısına göre ekliyorum.

Evet dediğin gibiymiş.
Hannibal için
Kategori: ANI-BİYOGRAFİ, ANTİK ÇAĞ, DÜNYA TARİHİ, TARİH
Dizi: Dünya Tarihi
şeklinde gözüküyor.
Sitedeki menüler kategori içindekileri listeliyor iken detay sayfasında dizi bilgisi mevcutmuş.

1 Beğeni

Aslında kitaplar satışa çıkalı birkaç gün oldu. Ancak resmi siteye eklenmesini beklemek zorundaydım. Çünkü hangi kitap hangi dizi içerisinden çıkıyor, site içerisindeki künyeden anlayabiliyorum.

2 Beğeni

Yeni kitap

2 Beğeni

Hocam “Germenler” kitabını da listeye ekleyebilir misiniz?

1 Beğeni
  • Dizi: Avrupa Tarihi
    Burada ait olduğu dizi “Avrupa Tarihi” olarak gözüküyor. Kategori olarak Antik Çağ ve Tarih kategorilerinde ama dizisi farklı. @fortknoxt diziyi baz alıyor listeyi hazırlarken haklı olarak. Aynı konuyu yukarda da tartışmıştık.

İlginç olan Kronik sitesinde Antik Çağ seti yapmış ama sete Hannibal, Julius Caesar ve Büyük İskender eklemiş. Onların dizisi de Dünya Tarihi gözüküyor. Ama kategori olarak da Antik Çağ kategorisinde yer alıyorlar. Biraz kafa karıştırıcı bir durum :confused:

2 Beğeni

Aynen kitaplarda karışıklık oluşmasın diye diziyi baz alıyorum. Kategori farklı olabiliyor alt kategori olarak diziyi baz almak gerekiyor.

Avrupa Tarihi dizisi içerisinde. Konuyu hazırladım. Bugün yarın açarım.

1 Beğeni

Geçenlerde Julius Sezarı da gördüm. O bu seriye dahil değil miydi ? Biraz okudum ama pek içine almadı beni. Tarih zaten zar zor okuyorum zorlayıp kendimi soğutmak istemedim :sweat_smile: @alper okur yorum yapar kesin ona göre listeye alırım.

3 Beğeni

Bu dizi içerisinde çıktı Julius Caesar

1 Beğeni

1000kitap’dan okuduğu kitapları takip ettiğim, galiba tarih öğrencisi olan ve yoğun şekilde tarih kitapları okuyan @KutayBurak 'ın bu kitapları okuma ihtimali bana göre çok daha yüksek.

2 Beğeni

Iulius Caesar biyografi serisine dahildi diye hatırlıyorum. Maalesef Antik Çağ Dizisi’nden herhangi bir eser okuma fırsatı bulamadım. Öte yandan biyografi serisinden çıkan kitapların oldukça kaliteli olduğunu söyleyebilirim. Eskiçağ tarihi alanında çalışan Prof. Dr. Hamdi Sayar hocamız bu seriden çıkan Roma İmparatorları kitabının çok güvenilir bir kaynak olmadığını beyan etmişti. Roma Savaş Sanatı adlı eser askerî tarih okumaları yapıyorsanız hoşunuza gidebilecek bir eser. Bu seriden çıkan eserlerle ilgili söyleyebileceklerim bu kadar. Başka bir sorunuz olursa yardımcı olmaya çalışırım.

1 Beğeni

Yeni kitap

1 Beğeni